Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 26 de març del 2014

Manifestació en defensa de l'Ebre aquest diumenge

Sota el lema "L'Ebre sense cabal és la mort del Delta", la PDE ha fet una crida a la mobilització social per aturar el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre que fixa un cabal mínim pel tram final del riu de 3.300 hectòmetres cúbics anuals. La Plataforma ha assegurat que el 30 de març s'inicia l'activació del front social contra aquest Pla i que és vital per tenir èxit en la batalla jurídica que s'emprendrà paral·lelament. La manifestació sortirà a dos quarts de dotze del matí de les escoles de Sant Jaume d'Enveja, enfilarà el carrer Major, i passarà pel pont del 'Passador' que uneix el cor del Delta. Un cop a Deltebre, recorrerà el carrer Girona, Robert Graupera, i Generalitat, fins a acabar just davant de l'Ajuntament de Deltebre on es llegirà el manifest i hi haurà actuacions musicals.
La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha presentat aquest dimarts 25 de març la manifestació que recorrerà els carrers de Sant Jaume d'Enveja i Deltebre diumenge 30 de març contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, aprovat el 28 de febrer pel Consell de Ministres. Els antitransvasaments tenen a punt la batalla jurídica contra el Pla, amb un contenciós al Tribunal Suprem i una queixa a la Comissió Europea, però han assegurat que cal una contundent mobilització social per donar-li sentit.

El portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello, ha assegurat que el Pla condiciona mediambientalment i socioeconòmicament el territori, i ha assegurat que la manifestació del 30 de març serà una mostra més del "positivisme" del moviment ebrenc. "Està clar que no és una esquema semblant al del 2001, però tindrem suports externs en la mobilització, també de l'Aragó", ha assegurat el també portaveu, Manolo Tomàs. En aquest sentit, la Plataforma ha agraït la mobilització institucional que estan duent a terme ajuntaments, consells comarcals, i la Diputació de Tarragona, així com el Govern contra el Pla Hidrològic de l'Ebre, i han destacat que és la primera manifestació en la que tenen el suport de tots els partits polítics, excepte el PP.

La manifestació sortirà a dos quarts de dotze del matí de les escoles de Sant Jaume d'Enveja, enfilarà el carrer Major, i passarà pel pont del 'Passador' que uneix el cor del Delta. Un cop a Deltebre, recorrerà el carrer Girona, Robert Graupera, i Generalitat, fins a acabar just davant de l'Ajuntament de Deltebre on es llegirà el manifest i hi haurà actuacions musicals. La PDE ha deixat clar que les primeres pancartes seran de gent de la Plataforma amb les samarretes blaves i que la resta d'entitats i partits polítics que vulguin portar pancartes estaran repartides al llarg de tota la manifestació.

La PDE ha activat de nou el merchandising encarregant noves samarretes blaves amb el nus que es poden adquirir a l'agrobotiga de l'embarcador d'Amposta, al mercat de Tortosa, o a la web www.productesdelaterra.cat.


Article: MónSOStenible
Font: ACN-PDE

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook