Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 23 de desembre del 2011

Consells per desitjar un Bon Nadal al medi ambient

A la nostra societat, les festes de Nadal són les dates més assenyalades del calendari, uns dies d'alegria, de solidaritat i de celebració amb la família i amb els amics. Cada vegada més, però, el Nadal més tradicional s'ha convertit també en un temps de consum, no sempre ben controlat. L'adquisició de menjar i beure, la compra de regals per Nadal o Reis, l'augment de la mobilitat a causa dels desplaçaments als comerços o a casa dels familiars, l'increment de la despesa energètica en il·luminació i calefacció o la utilització d'elements ornamentals naturals, com ara els avets i la molsa, són, totes elles, algunes de les situacions que ens poden fer oblidar el respecte pel nostre medi ambient.
En arribar aquestes dates, la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, vol recordar tota una sèrie de consells i suggeriments per aconseguir entre tots un Nadal més sostenible. L'objectiu és posar de manifest que les petites aportacions de cada ciutadà també són importants per a la protecció del medi ambient.

Per això facilita als ajuntaments una guia amb 36 consells però que molts d'ells es poden fer extensibles a tots els dies de l'any. Les recomanacions es distribueixen en vuit apartats corresponents als àmbits de la natura, els àpats nadalencs, els residus, els regals, les joguines, la mobilitat sostenible, l'energia i el comerç just.

En l'apartat dedicat a l'energia es recomana fer-ne un ús eficient per part de tots. S'aconsella posar el termostat de la calefacció entre els 19 i els 21º C, fer servir piles recarregables en joguines i aparells electrònics, i utilitzar làmpades de baix consum. Pel que fa a l'apartat dels residus, els consells recorden la importància de les tres "R": reduir, reutilitzar i reciclar. En l'apartat dedicat als regals, es destaca especialment el "consum responsable", evitar els embolcalls innecessaris i optar pel "comerç just". En quan al tema de la mobilitat sostenible, les recomanacions passen sobretot per fer un ús racional del cotxe privat, no utilitzar-lo en distàncies curtes i anar a peu o bé en bicicleta.

La guia també aconsella fer servir les noves tecnologies per felicitar el Nadal. És una bona manera d'estalviar paper i l'enviament és pràcticament instantani.Article: MónSOStenible
Font: Diputació de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook