Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 27 de novembre del 2011

Conferència de Durban: nou repte i nova oportunitat mundial per aturar el canvi climàtic i les seves conseqüències

La Conferència de Durban sobre en el Canvi Climàtic, la 17ena organitzada per les Nacions Unides, que arrenca aquesta setmana i s'allargarà fins el 9 de desembre, ha de suposar una nova oportunitat d'acord mundial per aturar -i encarà- els efectes del canvi climàtic en el planeta. Segons la secretaria executiva de la Convenció Marc de l'ONU sobre el Canvi Climàtic, Christiana Figueres, "hi ha motius per ser optimista". A Durban es llançarà la denominada "Iniciativa d'impuls pel canvi", dissenyada tant per augmentar la conscienciació sobre els projectes necessaris en els països en vies de desenvolupament com per a generar impuls per a l'acció internacional contra el canvi climàtic.
 -  -  <br />  <br />  
Durban acollirà entre el 28 de novembre i el 9 de desembre la 17ena Conferència de les Nacions Unides pel Canvi Climàtic, la COOP-17, un nou repte i una nova oportunitat, del tot necessària, per perfilar un acord mundial per a la reducció d'emissions, causa principal de l'escalfament del planeta i del canvi climàtic.

Segons Figueres, secretària executiva de la Convenció Marc pel Canvi Climàtic, l'únic futur sostenible per a la humanitat és aquell que "avanci cap a un futur de baixes emissions de carboni capaç de recuperar-se rapidament dels efectes del canvi del clima".
En aquest sentit, la secretària executiva del Canvi Climàtic explica que els treballs previs a la conferència han servit per a preparar la presentació de projectes socio-ambientals eficaços, documents conjunts del sector públic i del privat que recullen accions en benefici dels col·lectius més desafavorits de les zones urbanes dels països en vies de desenvolupament i que al mateix temps contribueixen a la reducció d'emissions de gassos efecte hivernacle i permeten una millor adaptació als ja inevitables efectes del canvi climàtic. 


Article: MónSOStenible
Font: CMNUCC

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook