Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 2 d'abril del 2010

Compte amb els senglars!

L'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona ha editat el tríptic «El senglar: impacte i precaucions», on s'expliquen els perjudicis de l'augment d'aquests animals, les activitats correctores, i les recomanacions que cal seguir en cas de trobar-se'n.
El senglar és un animal salvatge molt freqüent als parcs de la província de Barcelona. En els darrers anys, la seva població ha augmentat força i es calcula que actualment n'hi ha sis per cada 100 Ha. L'excés de senglars fa que, en molts casos, surtin dels seus espais habituals i accedeixin a carreteres i zones habitades, cosa que ocasiona danys a persones, vehicles, camps de conreu i l'entorn natural. Per minimitzar els perjudicis d'aquest excés de població de senglars es recomana, sobretot, no alimentar-los, ja que es modifica la seva pauta de comportament, i recórrer a les batudes de cacera organitzades per les societats de caçadors en període permès (d'octubre a febrer).

L'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona fa el seguiment dels senglars a diversos espais de la Xarxa de Parcs Naturals, com ara el Parc Natural del Montseny, el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de la Serralada de Marina, el Parc de Collserola i el Parc del Garraf, on pot trobar-se el tríptic.

Article: MónSOStenible
Font: Diputació de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook