Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 12 de maig del 2017

Compromís d'Agricultura en la preservació del Parc Agrari del Baix Llobregat

Amb aquest objectiu, el Departament d'Agricultura, a més de l'aportació econòmica que fa directament al Consorci, col·labora i finança diferents actuacions, com ara les millores de camins i la modernització de regadius, i els ajuts destinats a la millora de la competitivitat i sostenibilitat de les explotacions agràries o a la instal·lació de joves, entre d'altres.
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha visitat aquest, dijous 11 de maig, el Parc Agrari del Baix Llobregat i s'ha reunit amb els membres del Consorci, adscrit a la Diputació de Barcelona, amb qui ha posat en comú els principals reptes d'aquest espai, format per 3.469 hectàrees de terreny agrícola de 12 municipis de la comarca.


La consellera Serret ha transmès als membres del Plenari del Consorci el "compromís inequívoc" del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en la preservació del Parc Agrari del Baix Llobregat, que "és una oportunitat per al país i en el qual ens hem de comprometre col·lectivament Administracions i agents del territori".

La consellera ha destacat que "el futur del Parc Agrari va lligat al manteniment i viabilitat de l'activitat agrària", per això ha remarcat que "el repte és potenciar-lo al màxim com un espai productiu, amb dinamisme socioeconòmic a partir de la producció local d'aliments".

Un altre aspecte que s'ha tractat a la reunió és la necessitat d'equilibrar l'ecosistema per reduir l'impacte i els danys provocats per la fauna salvatge. En aquest sentit, s'ha posat de manifest la voluntat de consolidar el nou sistema de gestió que s'ha iniciat amb la col·laboració dels municipis, la Diputació de Barcelona, el Consorci del Parc Agrari i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

"El Parc és una oportunitat per al sector, per a tota l'Àrea Metropolitana i per al país i, per tant, estem decidits a fer tot el possible per preservar-lo al màxim", ha remarcat al consellera.
Article: MónSOStenible
Font: DARP

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook