Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 7 de novembre del 2018

Com determina la contaminació la nostra vida en néixer?

L'Institut de Salut Global de Barcelona ha iniciat un estudi per determinar els perjudicis que pot comportar la contaminació atmosfèrica en el desenvolupament dels fetus humans. L'estudi es realitzarà en dos anys i comptarà amb la participació d'unes 1.200 dones embarassades de diferents indrets de Catalunya.

El projecte, sota el nom de Barcelona Life Study Cohort, compta amb la col·laboració dels hospitals de la Santa Creu i Sant Pau, Sant Joan de Déu i el Clínic, a més de la Universitat de Barcelona

L'estudi de Salut Global és pioner en la recollida de dades, ja que se centra en el primer trimestre de gestació, és a dir, en les primeres fases d’evolució del fetus a l’úter, que poden ser determinants per a la resta del seu desenvolupament. La resta de treballs realitzats fins ara en aquest sentit feien l’anàlisi de les conseqüències de la contaminació atmosfèrica una vegada els nadons ja havien nascut.
 

Segons afirma el director de l’estudi, Jordi Sunyer, gran part de l’anàlisi se centrarà en l’estudi de la placenta “per intentar esbrinar si la fabricació d’un cervell a Barcelona és diferent en funció de l’àrea on es viu l’embaràs”. En aquest sentit, els responsables de l’estudi expliquen que els resultats podrien ser de gran rellevància, perquè un terç de la intel·ligència de les persones es determina per la formació del cervell en el desenvolupament fetal, així com una part molt important de la salut cardiovascular i la predisposició a patir malalties sobre el metabolisme.

El projecte es troba encara en la seva primera fase, i hi ha una crida oberta a dones que es trobin en el primer trimestre de l’embaràs, que visquin a Barcelona o Esplugues del Llobregat. Les dones que hi accedeixin hauran de portar una motxilla durant 48 hores amb captadors i mesuradors de les partícules en suspensió, durant el primer i el tercer trimestre de l'embaràs. També, un GPS amb què es registrarà el recorregut que fan.   

Article: MónSOStenible
Font: Institut de Salut Global de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook