Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 24 d'octubre del 2014

Catalunya participa a Bulgària en l'esdeveniment regional del Projecte R4R, Regions per al Reciclatge

El director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, ha participat a Sofia, Bulgària, en l'esdeveniment regional del Projecte R4R, Regions per al Reciclatge. Aquest és un projecte europeu de 3 anys, des del 2012 fins el 2014, per crear un marc comú entre diferents regions europees per a l'observació de dades de residus i indicadors comuns que permetin la comparació de resultats de recollida selectiva i reciclatge. En concret, pretén identificar els instruments locals i regionals més eficients que permeten optimitzar el reciclatge dels residus municipals i desenvolupar una eina en línia per ajudar les ciutats i regions sòcies del projecte a comparar les seves actuacions reciclatge seguint una metodologia comuna.
Tost ha pres part en la conferència final de l'esdeveniment, que s'ha centrat en la millora de les estratègies de reciclatge com a part de l'economia circular. En aquest sentit, i seguint la línia de les directives europees de residus, la nova planificació a Catalunya fa especial èmfasi en el concepte de residu-recurs, essent la valorització, tant material com energètica, una de les opcions importants de gestió. Aquestes estratègies, per a Tost, han de fer disminuir de forma clara l'abocament de residus.

Les regions i institucions sòcies del projecte, a més de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) són: ORDIF (Ile de France) , França; Associació de Ciutats i Regions (ACR+); OVAM, Bèlgica; Gestió de Residus Odense, Dinamarca; Ajuntament de Lisboa, Portugal; Efxini Poli, (Xarxa grega de municipis), Grècia; Southern Waste Region, Irlanda; Govern de l'Estat federal de Styria, Àustria; Ciutat de Talinn, Estònia; Municipalitat de Sofia, Bulgària; Ciutat de Zagreb, Croàcia; Consell del Comtat d'Ilfov, Romania.  

Article: MónSOStenible
Font: TES

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook