Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 9 de maig del 2017

Catalunya ha de formar part dels canvis que ha d'afrontar la producció avícola mundial

Aquesta afirmació l'ha fet la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, a la inauguració de la 21a edició del Simposi Europeu de Nutrició Avícola, que es celebra fins l'11 de maig al centre de convencions de Port Aventural, a Salou. El Simposi, un dels esdeveniments més rellevants del sector a nivell mundial reuneix delegats, nutricionistes, professors, científics i empreses de més de 60 països.
La consellera ha assegurat que "Europa fa anys que hi treballa i s'ha convertit en un far pel desenvolupament, la innovació de la producció avícola i la seva alimentació". En aquest sentit, ha animat a tot els participants del simposi a "profunditzar i avançar conjuntament en aquests i en molts d'altres temes, amb l'objectiu de construir uns sistemes agroalimentaris segurs, saludables, eficients i sostenibles".

Serret també ha aprofitat per posar en valor el sector avícola català, que "actualment, produeix el 25% de la carn d'aus de l'Estat en 1.210 explotacions i produeix el 8,6% dels ous. A més, compta amb la presència d'importants empreses punteres a nivell científic i tecnològic per al sector."

Finalment, ha recordat que "l'avicultura va ser el primer sector ramader que va iniciar un procés de desenvolupament industrial intensiu a l'Estat i, de fet, va tenir la ciutat de Reus com un dels seus màxims exponents a mitjans del segle vint. Precisament, la implantació històrica d'aquest sector al territori és un dels motius pels quals l'IRTA ha decidit celebrar aquest simposi a la Costa Daurada".

1.500 assistents, la xifra més alta de totes les edicions celebrades fins ara
Més de 1.500 experts en nutrició avícola es trobaran entre el 8 i l'11 de maig a Salou i Vila-seca (Tarragona) amb motiu de la celebració del 21st European Symposium on Poultry Nutrition (ESPN 2017), l'esdeveniment més rellevant a nivell mundial en aquest sector.

El simposi serà al centre de convencions situat a les instal·lacions del complex de Port Aventura, i reunirà delegats, nutricionistes, professors, científics i empreses de més de 60 països. Més del 50% dels assistents són de fora de la Unió Europea. Durant quatre dies, s'han preparat sis sessions de conferències i grups de discussió per als assistents sobre els temes més rellevants en nutrició avícola i d'interès per a científics i la indústria. Es debatrà sobre el consum d'aliment, la termoregulació i l'estrès per calor, estratègies d'alimentació i la salut gastrointestinal, diferents temes centrats en l'alimentació de precisió, l'ús optimitzat dels ingredients dels aliments, i la sostenibilitat en l'alimentació de les aus.

Enguany l'IRTA és l'organitzador de l'ESPN 2017, que se celebra cada dos anys a diferents ciutats des de 1977. En aquesta edició s'espera superar la xifra de 1.500 assistents, la més alta de totes les edicions celebrades fins ara. L'esdeveniment compta amb el suport de 32 empreses patrocinadores i la col·laboració dels ajuntaments de Salou i Vila-seca.
Article: MónSOStenible
Font: DARP

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada