Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 14 d'agost del 2016

Catalunya formarà part d'una xarxa de mobilitat amb hidrogen per Europa

La creació d'aquesta xarxa inclou territori català, espanyol, andorrà i francès i pretén construir un corredor d'hidrogen amb el centre i el nord d'Europa, on aquest tipus de mobilitat sostenible i sense emissions està més desenvolupat.-Rosselló-Migdia-Pirineus. El projecte, que aplega Catalunya, Andorra i la regió francesa de Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus. l'impulsen la companyia catalana Applus+ Idiada, la companyia elèctrica andorrana FEDA, la Fundació per al desenvolupament de les noves tecnologies de l'hidrogen de l'Aragó, i les companyies franceses EDF i Ondulia, amb el suport dels ajuntaments d'Osca i Jaca i les àrees d'indústria dels governs d'Andorra, Catalunya, l'Aragó i la regió de Llenguadoc
En el marc del projecte H2PiyR, impulsat conjuntament per, Catalunya, l'Argó, Andorra i la regió de Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus i finançat amb el programa transfronterer de la Unió Europea POCTEFA 2014-2020, la companyia de forces elèctriques andorrana FEDA ja ha anunciat la instal·lació del primer punt de proveïment per a vehicles d'hidrogen d'Andorra.

El projecte l'impulsen la companyia catalana Applus+ Idiada, la companyia elèctrica andorrana FEDA, la Fundació per al desenvolupament de les noves tecnologies de l'hidrogen de l'Aragó, i les companyies franceses EDF i Ondulia, amb el suport dels ajuntaments d'Osca i Jaca i les àrees d'indústria dels governs d'Andorra, Catalunya, l'Aragó i la regió de Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus. La seva execució permetrà crear sis estacions per generar i proveir hidrogen net a partir d'energies renovables. S'ubicaran estratègicament a Tarragona (Catalunya), Saragossa, Osca, Fraga (Aragó), Andorra i Pàmies (Arieja). Aquestes plantes s'afegeixen a les ja existents al Parc Tecnològic Walqa (Osca) i a Val d‘Espartera (Saragossa), i les que estan en construcció a Rodés (Avairon) i Albi (Tarn). També formen part del projecte setze vehicles elèctrics de cel·la de combustible d'hidrogen: sis turismes, vuit furgonetes i dos autobusos. Tot el projecte té un pressupost de 3,9 milions d'euros; 2,4 dels quals provenen del programa transfronterer POCTEFA 2014-2020, en el marc del projecte H2PiyR.

El projecte vol ser un banc de proves a escala real per demostrar els avantatges de l'ús del vehicle elèctric de cel·la de combustible amb diversos objectius a mitjà i llarg termini: crear una xarxa transfronterera de mobilitat amb hidrogen per Europa, reduir les emissions associades als vehicles tradicionals, impulsar les economies locals, promoure oportunitats de negoci i fomentar la innovació en tecnologies basades en l'hidrogen.

 

Article: MónSOStenible
Font: FEDA

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook