Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 8 de febrer del 2019

Can Jardí, el primer polígon circular de Rubí

Can Jardí fa les primeres passes per convertir-se en el primer polígon circular de Rubí. Un projecte de gestió sostenible i millora de la competitivitat empresarial, que té com a eix vertebrador l'economia circular. La prova pilot del projecte, a càrrec de l'Ajuntament i empreses privades, començarà l'1 de març del 2019.

 -  - Ajuntament de Rubí <br />  <br />
Autoria: Ajuntament de Rubí


El Polígon d’Activitat Econòmica (PAE) de Can Jardí serà el primer polígon circular de Rubí. La nova proposta de gestió, impulsada per l’Ajuntament de Rubí i diverses empreses de la zona, es va presentar divendres, en un acte emmarcat en la quinzena reunió tècnica de Rubí Brilla.

La idea de concebre Can Jardí com un polígon circular, és a dir, basat en els paràmetres de l’economia circular, neix de la voluntat de l’Ajuntament i les companyies industrials per optimitzar els recursos i els costos del polígon, així com reduir les emissions de CO2. La intenció d’integrar l’economia circular en el funcionament de les empreses que conformen Can Jardí, té com a objectiu crear una nova manera de fer, que generi nous llocs de feina, i perfils professionals que augmentin la competitivitat de les empreses participants. 

“Creiem que incorporar l’economia circular a la gestió de polígons ens ajudarà a millorar la competitivitat empresarial, a crear nous llocs de treball i, òbviament, a ser més sostenibles. Presentem un model de gestió innovador i pioner que estem convençuts que representarà un salt qualitatiu importantíssim per Can Jardí, i en el futur, per a tota la ciutat”, va explicar el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, durant la presentació.

De moment, el projecte es troba en la seva fase inicial, i l’Ajuntament té previst posar en marxa una prova pilot per valorar-ne la seva viabilitat, a partir de l’1 de març. Una prova pilot que suposarà l’entrada d’un equip de gestió del polígon, format per experts en energia, aigua, residus i mobilitat sostenible. Els tècnics especialitzats, presents a la presentació del projecte, seran Josep Ma Ortiz, tècnic especialitzat en energia; Jordi Baucells, tècnic especialitzat en residus; David Sánchez, tècnic especialitzat en aigua i Alejandro Martín, tècnic especialitzat en mobilitat.


El projecte dona continuïtat a dues propostes de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE): la diagnosi de les potencialitats de l’economia circular en l’àmbit dels residus als polígons d’activitat econòmica de Rubí i la definició dels criteris de qualitat als polígons d’activitat econòmica (PAE) i naus industrials de Rubí. A més, promou el perfil d’agent energètic compartit que impulsa Rubí Brilla. “Rubí és la segona concentració industrial més gran de Catalunya i tenim un potencial enorme” va destacar Manuel Jiménez, president de CECOT-Rubí.

Article: MónSOStenible
Font: Ajuntament de Rubí,

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Informació relacionada

Divendres, 27 de maig del 2016
Ecologia versus economia