Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 7 de gener del 2019

Barcelona estrena nou Bicing

El nou Bicing, obert les 24 hores del dia, amb més cobertura territorial i un disseny renovat, s'implanta progressivament a partir del 8 de gener i sense interrupció del servei. Durant tres mesos conviuran els dos sistemes, que funcionaran de manera independent. L'objectiu és incrementar-ne l'ús un 10% en una dècada i afavorir l'ús de la bicicleta a la ciutat.
 -  -  <br />  <br />  

L’actualització del servei municipal de bicicleta, el Bicing, arriba deu anys després de la seva posada en funcionament. En tot aquest temps l’ús de la bicicleta s’ha incrementat exponencialment, i la remodelació del Bicing arriba en el moment de consolidar l’aposta i contribuir a fer créixer la utilització de la bicicleta com una opció àmplia i transversal per moure’s per Barcelona.

Les novetats, que s’incorporaran gradualment al llarg del 2019, inclouen servei ininterromput, estacions mixtes i en superfície, més bicicletes elèctriques i un disseny més confortable, segur i lleuger, entre altres.

Renovació del sistema 
La primera fase d’implantació del nou Bicing, de gener a abril, inclou l’activació del servei de 24 hores i la substitució de les 424 estacions en superfície actualsper les del nou sistema, amb un ritme de vuit canvis cada dia, que comença pels districtes de Nou Barris i Sant Andreu.

Durant aquest període de transició els usuaris podran accedir als dos sistemes, que funcionaran de manera independent, i hauran d’utilitzar una estació d’origen i de destí del mateix sistema. A més, les estacions de bicicletes elèctriques ubicades al subsòl continuaran disponibles.

Més cobertura territorial
A partir del mes d’abril se substituirà el parc de bicicletes elèctriques, que s’ampliarà de 300 a 1.000 unitats, s’habilitaran 95 noves estacions a barris sense servei i zones amb molta demanda i es posarà en funcionament la reserva anticipada de 5 minuts.

A partir del 12 de gener, una vintena d’informadors a peu de carrer explicaran als usuaris les novetats del servei. Tota la informació actualitzada es podrà consultar també a les estacions, a la aplicació renovada per a mòbils i al web Bicing.cat.

Impuls a la mobilitat sostenible
La posada en marxa del nou servei municipal de bicicleta preveu que se n’incrementi l’ús un 10% en una dècada, fins a 16 milions de desplaçaments anuals.

L’impuls a la mobilitat pedalable del nou Bicing s’afegeix al desplegament de la xarxa ciclista, que s’ha ampliat un 72% en quatre anys. La infraestructura ja té 204 quilòmetres de carrils bici, una xifra que arriba a més de mil sumant-hi les zones 30 i els carrers en plataforma única, especialment indicats per als desplaçaments en bicicleta.

Nou web i nova APP: www.bicing.barcelona
El mateix 8 de gener es publica el nou web www.bicing.barcelona i una nova versió de l'APP on es podrà veure quina és la planificació prevista de les estacions que s'aniran substituint. Mitjançant l'App es podrà consultar en temps real les estacions disponibles (tant del nou servei com de l'antic) així com les estacions provisionalment fora de servei.
Tanmateix, no es podrà començar a fer ús de les estacions i bicicletes noves fins el 12 de gener. Així que del 8 al 12 de gener l'únic sistema disponible encara serà l'antic. A partir del 12 de gener ja hi haurà algunes estacions i bicicletes noves obertes als usuaris/es de Bicing que podràs començar a fer servir.

Una sola targeta pels dos Bicing
Durant la implantació del nou servei, les persones usuàries podràn continuar utilitzant la targeta per ambdós sistemes, però han de tenir en compte que els dos serveis no són compatibles. Per tant, si s'agafa una bici del sistema antic només es podrà ancorar en una estació antiga, i el mateix amb el nou sistema.

Una de les novetats del nou Bicing és l'accés a la bicicleta mitjançant la nova App o bé amb sistema contactless (NFC)

Bicing elèctric
Entre les novetats del nou Bicing, hi ha la integració del sistema elèctric i el mecànic en una única estació, però aquesta millora no arribarà fins que la implantació del nou Bicing mecànic estigui finalitzada, cap a mitjans d'abril. Per aquest motiu,les persones usuàries de l'actual bicing elèctric, durant els mesos de la transició, podràn seguir utilitzant el Bicing elèctric com fins ara, amb les mateixes
bicicletes i estacions actuals.

Nova oficina d'atenció als usuaris i usuàries 
A partir del 8 de gener, s'obrirà la nova Oficina d'Atenció a l'Usuari del carrer de Calàbria, 66, on només s'hi podran fer les gestions i les consultes sobre el nou Bicing. L'oficina actual, ubicada a la plaça de Pi i Sunyer, es mantindrà oberta durant tot el període de transició per atendre les consultes del Bicing antic mentre aquest estigui operatiu.Durant aquest període, les consultes o dubtes es poden consultar  pels canals habituals: web, xarxes socials o al telèfon d'informació habitual 93 707 89 00.Article: MónSOStenible
Font: Ajuntament de Barcelona / Bicing

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook