Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 16 de novembre del 2013

Barcelona, capital mundial del vehicle elèctric

Sota la pluja que ha caigut aquest dissabte a Barcelona, l'Arc de Triomf ha acollit la primera jornada de l'Expoelèctric que continuarà demà diumenge i que s'ha establert com a precedent del Simposi Mundial del Vehicle Elèctric, l'EVS27 que es celebrà del 18 al 20 al recinte de Granvia de Fira Barcelona. Dos esdeveniments que converteixen Barcelona en la capital mundial de la mobilitat elèctrica.
El cap de setmana l'escenari és l'Arc de Triomf de Barcelona, amb activitats, tallers i demostracions de vehicles elèctric i la simulació -això serà diumenge al matí- del que podria ser una ciutat cent per cent elèctrica. També durant el cap de setmana, la carretera d'Andorra a Barcelona acollirà un vehicle elèctric cirulant a velocitat normal i sense recàrrgues per demostrar que és possible circular i fer llargues distàncies en cotxes elèctrics. A partir de dilluns, serà fira Barcelona l'escenari principal i aparador mundial de mobilitat elèctrica. Fira Barcelona acollirà entre el 18 i el 20 de novembre la vintisetena edició del Simposi i Exposició Internacional de Vehicles Electrics: EVS27, l'esdeveniment mundial més gran sobre mobilitat elèctrica. Es preveu que el certamen atregui fins a 10.000 visitants professionals i 3.000 congressistes en la seva primera edició a la capital catalana. El recinte Gran Via de Fira de Barcelona també acollirà, la mateixa setmana, el III Smart City Expo World Congress sobre ciutats intel·ligents i el saló internacional de la indústria ferroviària BcnRail, en línia amb l'aspiració de Barcelona de convertir-se en capital mundial de la mobilitat sostenible. El Simposi i Exposició Internacional de Vehicles Elèctrics ha fet la seva edició anterior a Los Angeles, als EUA, i recalarà a Àsia després de la seva edició a la capital catalana. 

L'EVS27 s'ha aliat amb el III saló Expoelectric Fórmula-e, que es farà el cap de setmana del 16 i 17 de novembre a l'Arc de Triomf de Barcelona, amb activitats lúdiques i divulgatives per trencar "les barreres psicològiques" de la ciutadania entorn dels vehicles elèctrics i híbrids
De fet, l'objectiu del certamen és apropar el vehicle elèctric de zero emissions a la ciutadania, un objectoiu que lliga amb el del EVS27, el més gran congrés del món dedicat al vehicle elèctric i que es celebra per primera vegada a Barcelona entre el 18 i el 20 de novembre.
Una de les novetats que s'hi presentaran és el primer taxi 100% elèctric de Barcelona -la furgoneta e-NV200 de Nissan-, que es fabricarà a la planta que la companyia te a la Zona Franca de Barcelona a mitjan 2014, des d'on es preveu cobrir tota la demanda a nivell mundial.

Una altra novetat d'aquesta edició és el EV Large Scale Demonstration, una demostració única a Europa de com seria una ciutat 100% elèctrica, amb comparatives sonores, de qualitat de l'aire i emissions tèrmiques.

Una atra singularitat d'aquest edició és que EXPOelèctric Fórmula-e EVS27 tindrà repartits per tot el recinte firal punts de recàrrega,  Smart Flower, que utilitzen l'energia solar com a motor de recàrrega elèctrica.

El Simposi
El XXVII Simposi i Exposició Internacional de Vehicles Elèctrics (EVS27), l'esdeveniment mundial més gran sobre la matèria i que se celebra cada 18 mesos, tindrà fins a 10.000 visitants professionals i 3.000 congressistes en la seva primera edició a la capital catalana, on es farà del 17 al 20 de novembre a Fira de Barcelona.

En la presentació del Simposi feta el passat mes de maig en roda de premsa, la directora del certamen, Adriana del Solar, va explicar que aquest saló professional presentarà les últimes tecnologies i productes a l'àmbit, a més de reunir els principals 'lobbies' i associacions del sector amb líders acadèmics, governamentals i industrials de tot el món per promoure el canvi de paradigma cap a una mobilitat més sostenible i "generar oportunitats de negoci per a les marques".

El recinte Gran Via de Fira de Barcelona també acollirà, la mateixa setmana que l'EVS27, el III Smart City Expo World Congress sobre ciutats intel·ligents i el saló internacional de la indústria ferroviària BcnRail, en línia amb l'aspiració de Barcelona de convertir-se en capital mundial de la mobilitat sostenible.

L'EVS27 tindrà una àrea d'exposició i un espai per provar vehicles elèctrics, híbrids i de pila de combustible --incloent un circuit per a vehicles de dues rodes--, i està organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i per l'Associació Mundial de Vehicles (Weva) --a través de la seva Associació Europea (Avere)-- i l'Associació Espanyola per a la promoció dels vehicles Elèctrics i Híbrids.

El president de l'Avere, Ángel Aghili, ha remarcat que la història del vehicle elèctric va començar el 1902 i que l'EVS se celebra des de fa 45 anys, i ha assenyalat que l'objectiu de l'associació és impulsar un mercat estable per als vehicles elèctrics i promoure un canvi de mentalitat dels ciutadans al voltant al transport, superant pràctiques com les de "portar el nen al col·legi en un cotxe de 400 cavalls".

La segona tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha emfatitzat que l'esdeveniment "posiciona Barcelona a escala internacional com a ciutat per fer negocis", i s'ha mostrat convençuda que el camp del vehicle elèctric suposa reptes però també oportunitats i històries d'èxit.

"Barcelona té un ADN d'automoció", ha afirmat Recasens, qui s'ha referit al teixit industrial en aquest àmbit i a l'aposta de la ciutat pel vehicle elèctric, amb més de 250 punts públics de recàrrega i més de 300 vehicles d'aquest tipus en les flotes dels seus serveis municipals.

 

 

Article: MónSOStenible
Font: Expoelèctric

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook