Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 17 de novembre del 2010

Es lliuren els premis EMAS Catalunya 2010

Els premis EMAS Catalunya 2010, que aquest any celebren la seva tercera edició en un acte presidit pel Conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Francesc Baltasar, suposen un reconeixement a la tasca que les organitzacions EMAS duen a terme en pro del medi ambient i de la qualitat ambiental. L'objectiu d'aquests premis, que enguany ha rebut 17 candidatures, és ser un estímul per a la millora del sistema, una oportunitat per a la innovació, tant en la gestió com en la comunicació, i una oportunitat per veure reconegudes les accions dutes en terme en el marc de la gestió ambiental de les organitzacions EMAS.
Guanyadors
El jurat va avaluar un total de 17 candidatures en les tres categories de participació valorant molt positivament totes les iniciatives presentades.

Millor Declaració Ambiental
- Mencions especials: Fundació Catalana de l'Esplai i Uniland Cementera-Planta Monjos-
-  Guanyador: Delta Tecnic S.A.

Millor acció d'implicació de les parts interessades

- Menció Especial: La Granja Escola de Santa Maria de Palautordera (Orchardex S.A.) per la posada en marxa del concurs per l'estalvi elèctric entre les escoles que van visitar el seu centre.
- Guanyador: Aigües Ter Llobregat (ATLL) pel projecte de gestió de l'oli vegetal usat domèstic dels seus treballadors mitjançant el projecte Oliklak

Millor implantació ambiental

- Guanyador: Stora ENSO Barcelona S.A. pel seu projecte de reciclatge integral dels envasos de bric.

L'acte de lliurament (Barcelona, 17-11-2010) ha comptat,  a part de la presència del conseller, amb la presència de la Directora de la Direcció General de Qualitat Ambiental del mateix departament, la senyora Maria Comellas, i el President del Club EMAS, el senyor Martí Puig i Ysern, entre d'altres personalitats.

El Premis EMAS
L'EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) és una eina de gestió mediambiental per a empreses i altres organitzacions, d'aplicació voluntària, que permet avaluar, millorar i donar a conèixer el seu comportament ambiental. Aquest comportament és auditat de forma externa i el registre l'emet, en nom de la Unió Europea, el corresponent Organisme Competent que a Catalunya és la Direcció de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge. Els premis EMAS són una iniciativa del Club EMAS amb el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Les candidatures
Les 17 candidatures que enguany han optat als premis EMAS 2010 s'han pogut presentar a 3 categories: millor declaració ambiental, millor acció d'implicació del personal i/o interacció amb les parts interessades externes, i millor implantació ambiental.

El jurat d'aquest any ha estat conformat per persones rellevants del món del medi ambient, de l'empresa, del món acadèmic i la societat en general. La seva composició ha estat:
Maria Comellas, Directora General de Qualitat Ambiental del DMAH, presidenta del jurat.
Frederic Ximeno, Director de la Direcció General d'Informació i Educació Ambiental del DMAiH.
Jordi Bellapart, Cap de Medi Ambient i Seguretat d'Envases Plásticos del Ter (ENPLATER S.A.) organització Sòcia del Club EMAS i que ostenta una de les vocalies en la seva Junta Directiva.
Joan Barfull, Director del Departament de Medi Ambient de PIMEC.
Antoni Garrell, Director de l'Escola Superior de Disseny (ESDI).
Anna González Batlle, Directora de Comunicació de l'Entitat del Medi Ambient de l'Àrea metropolitana de Barcelona.
Marta González, Responsable del Departament de Medi Ambient d'UGT Catalunya.

El Club EMAS
El Club EMAS és una associació privada, sense ànim de lucre, formada per empreses i altres organitzacions de diferents sectors i dimensions que tenen en comú la voluntat de millora ambiental, materialitzada amb la participació en el sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals (EMAS), l'abast del qual inclou, com a mínim, un centre ubicat a Catalunya.
A Europa existeixen més de 4.000 organitzacions registrades EMAS, de les quals més de 250 es troben a Catalunya. El Club EMAS, que es creà el dia 6 de juny de 2006, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, va constituir una iniciativa pionera a la Unió Europea. Les empreses i organitzacions que formen part del Club EMAS es caracteritzen per l'esforç voluntari en defensa del medi ambient més enllà del compliment de la legislació ambiental.
Article: MónSOStenible
Font: Club EMAS

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Enllaços

Club EMAS

Informació relacionada

Dimecres, 20 de desembre del 2017
Nous distintius de qualitat ambiental per a establiments turístics