Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 13 d'agost del 2020

Autoconsum en bicicleta, guanyador del premi de votació popular del Germinador Social de Som Energia i Coop57

El projecte "Autoconsum en bicicleta", presentat per Energia Gara Nafarroa, ha estat el guanyador de la votació popular del Germinador Social, un concurs impulsat per Som Energia i Coop57 per estimular la creació de models socials innovadors amb l?objectiu de promoure nous agents locals per a la transició energètica. Els altres dos guardons del Germinador Social, projectes de Transició i/o Pobresa Energètica, dotat amb 5.000 euros per cadascuna de les tres propostes que s?escolliran, i l?especial en l?àmbit de Comunitats Energètiques Locals, dotat amb 10.000 euros, els decidirà un jurat especialitzat i es donaran a conèixer en el mes de setembre.
"Autoconsumo en bicicleta" va néixer a partir de les múltiples activitats que duen a terme voluntaris d'Energia Gara Nafarroa en relació amb la promoció de comunitats energètiques i l'autoproducció en habitatges, segons indiquen des d'aquest col·lectiu. De fet el projecte consisteix en instal·lar bicicletes de manera que pedalant es pugui generar la suficient energia per a l'autoproducció. El sistema a més també permet, entre altres, poder recarregar el telèfon mòbil. Els 5.000 euros amb què està dotat el premi es destinaran a adquirir els components necessaris per poder oferir i regularitzar el producte i promoure el seu ús entre els particulars.

En les votacions han participat 3.802 persones que han emès un total d'11.406 vots ja que cadascuna d'elles podia votar tres propostes. "Autoconsumo en bicicleta" s'ha imposat amb 927 vots. Els resultats han estat molt ajustats perquè el projecte que ha quedat segon, "Ahorro Energético en el Hogar", de l'associació Provivienda ha obtingut 910 vots i el tercer, la Tartana de Can Bofill ha aconseguit 691 vots.

La pandèmia ha obligat a suspendre la presentació i lliurament dels premis del Germinador Social que inicialment estava previst fer-ho al setembre en el marc de l'Escola de Som Energia, una escola que engany es farà en format virtual.
Article: Josep Ferrer

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook