Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 25 de setembre del 2014

Arriba la segona setmana de la custòdia del territori

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori, que tindrà lloc entre el 26 de setembre i el 5 d'octubre, promou l'organització d'activitats arreu d'Europa per viure la terra i conscienciar la societat de la necessitat de conservar-la i tenir-ne cura. La custòdia del territori és un concepte emergent que pretén involucrar la societat en la conservació de la natura. Les entitats, organitzacions i institucions. que participen a la Setmana s?impliquen en una xarxa europea que amplia les seves accions i esforços en favor de la conservació de la terra. A més, es vol mostrar totes les iniciatives i organitzacions que treballen diàriament per la conservació del territori i la natura a Europa.
La Setmana ja compta amb més de 340 activitats de la mà de més de 150 organitzacions a tot Europa! Sortides d'observació d'ocells, jornades de voluntariat per recuperar hàbitats del litoral català, mostra de productes ecològics i respectuosos amb el territori, o la descoberta d'alguns boscos mil·lenaris a casa nostra són tant sols petits exemples de les múltiples propostes que ofereix la Setmana de la Custòdia del Territori a la ciutadania durant 10 dies. En paral·lel a la Setmana, està en marxa des del Juliol la campanya fotogràfica Connecta't amb la Natura, una forma diferent i divertida de donar a conèixer la Setmana Europea de la Custòdia del Territori i participar-hi. Connecta't amb la Natura et convida a retrobar-te amb els petits plaers que ens proporciona el contacte amb la natura i a compartir aquesta experiència amb una fotografia a través de Twitter o Instagram amb el hashtag #connectnature, o través del formulari web.

La Setmana Europea de Custòdia del Territori és una iniciativa del projecte LANDLIFE (LIFE10 INF/ES/000540), promogut per la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i recolzat per quatre organitzacions europees: CEN-LR (Conservatoire d'Espaces naturels du Llenguadoc-Rosselló), Legambiente, Eurosite i Prysma. Està cofinançat per la Comissió Europea amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat - Generalitat de Catalunya.

A més, a Catalunya, la Setmana compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, Fundació Catalunya La Pedrera i la Universitat de Vic.

El projecte europeu LANDLIFE

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori forma part del projecte LANDLIFE (LIFE 10/INF/ES/540) un projecte LIFE+ 2011-2014 d'Informació i Comunicació, liderat per la Xarxa de Custòdia del Territori (xct) i cofinançat per la Comissió Europea i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Els altres socis al projecte són: CEN L-R - Conservatori d'Espais Naturals del Llenguadoc - Rosselló, Legambiente, Eurosite i Prysma.

El projecte LANDLIFE té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, entitats de conservació, persones propietàries i altres agents específics, com una eina eficaç i d'èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat.

La custòdia del territori i la xct
La custòdia del territori s'està consolidant a Catalunya com a estratègia innovadora per a la conservació del territori i la biodiversitat en espais públics i privats. Mitjançant acords voluntaris, les entitats de custòdia assessoren els propietaris o gestors perquè contribueixin a la conservació dels valors i els recursos de les finques en custòdia.

La Xarxa de Custòdia del Territori (xct) és una organització sense ànim de lucre constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l'ús de la custòdia del territori al nostre país.

Article: MónSOStenible
Font: XCT

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook