Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 14 de setembre del 2012

Amposta acull la primera sessió sobre l'Estratègia catalana d'adaptació al canvi climàtic

El director de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Salvador Samitier, presentarà el proper dimarts, 18 de setembre, a Amposta (Montsià), la primera de les 7 sessions de debat territorials que l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic ha organitzat aquesta tardor per explicar els resultats del treball d'elaboració de l'Estratègia catalana d'adaptació al canvi climàtic (ESCACC) i per recollir les opinions, esmenes, suggeriments i comentaris sobre les mesures proposades per adaptar-nos als impactes d'aquest fenomen. Uns impactes que, en part, ja estem patint.
A finals del mes de juny es va fer la presentació pública del document base de l'estratègia. A partir d'aquí es va encetar un procés de participació obert a tota la ciutadania i es van organitzar diverses sessions informatives sectorials: amb representants del sector de la indústria, serveis, comerç i turisme; del sector energètic i infraestructures del transport; del sector de la salut; de l'agricultura, ramaderia i gestió forestal; i amb el sector pesquer. Les sessions de debat territorial tancaran el procés, que culminarà amb la presentació de l'ESCACC a finals d'any.

L'estratègia fa una diagnosi exhaustiva de com afecta i afectarà el canvi climàtic als sectors i sistemes més fràgils del territori i proposa més de 100 mesures perquè Catalunya esdevingui menys vulnerable als seus impactes. A Amposta es tractaran de forma més exhaustiva les mesures d'adaptació que s'hauran d'implementar a les Terres de l'Ebre, i més concretament, al Delta, a partir dels principals impactes previstos, com ara l'augment observat i projectat significatiu de temperatura, la reducció de l'aportació dels cabals dels rius i del nivell de l'aigua del mar. Així, entre d'altres mesures a debatre, es tractarà l'adaptació del creixement urbanístic a la vulnerabilitat del Delta de l'Ebre o la implantació de cabals ecològics i l'aportació de sediments.  

Article: MónSOStenible
Font: DTS

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook