Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 26 de setembre del 2014

Ajuts per incentivar els serveis de bicifeina

La intenció és disminuir les emissions de contaminants vinculats al transport en els 40 municipis de l'entorn de Barcelona decretats de protecció especial per contaminació atmosfèrica, en el marc del Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire que dimarts passat va aprovar el Govern. Les empreses situades en aquesta àrea que presentin plans de mobilitat als centres de treball vinculats a la bicicleta podran accedir als ajuts.
El Departament de Territori i Sostenibilitat està elaborant una ordre d'ajuts per impulsar els serveis de "bicifeina" a les empreses situades a l'entorn metropolità de Barcelona. Es tracta d'incentivar un nou model de negoci empresarial vinculat a la mobilitat sostenible que afavoreixi la millora de la qualitat de l'aire en els 40 municipis decretats de protecció especial per la contaminació atmosfèrica. Una actuació que s'emmarca en el Pla de millora de la qualitat de l'aire que va aprovar el Govern de la Generalitat dimarts passat.

La "bicifeina" és un servei que pretén facilitar els desplaçaments dels treballadors entre el seu domicili i el lloc de treball o entre els diferents centres on desenvolupen la seva feina. El Departament de Territori i Sostenibilitat ja fa temps que disposa d'un servei de préstec de bicicletes per facilitar la mobilitat dels treballadors entre els centres de treball. A partir del mes vinent, disposaran d'unitats plegables que podran endur-se a casa i utilitzar-les en els desplaçaments a la feina. Aquest servei és una iniciativa del Bicicleta Club Catalunya (BACC), en col•laboració amb la Direcció General de Qualitat Ambiental.

 

Article: MónSOStenible
Font: DTS

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook