Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 3 de juliol del 2011

Agrupament de ramats per evitar atacs d'ós bru

Coindint amb l'inici del mes de juliol, uns 4.200 caps de bestiar, entre ovelles i cabres, s'han agrupat a Llessui (Sort -Pallars Sobirà) aquest divendres dia 1, per pujar a les pastures d'estiu. Aquests ramats es vigilen per protegir-los mentre es troben a la muntanya, en zones de presència d'ós bru, seguint el programa que té en marxa el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i que està resultant molt efectiu per protegir els ramats de possibles atacs al bestiar. Durant l'any 2010 es va donar suport a 32.500 ovelles i cabres, sense incloure la Vall d'Aran.
Aquest programa, en què també hi col·laboren el Conselh Generau d'Aran en territori Aranès, i el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, fa cinc anys que funciona, i està demostrant ser molt eficaç en la prevenció dels atacs. El 2010 no es va produir cap atac als ramats agrupats i vigilats, i tan sols hi va haver 10 baixes, algunes no confirmades.

A l'acte de la trobada de ramats (Llessui, 1-7-2011) hi han estat convocats el director general de Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, la directora dels Serveis Territorials a Lleida, Cristina Bosch, el president de la Comissió d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural al Parlament, Agustí López, l'alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, tècnics del servei de biodiversitat i protecció de la fauna i de l'equip de suport per a la conservació de l'ós, representants de la Federació d'Oví i Cabrum de Catalunya (FECOC) i propietaris dels ramats agrupats.
 

Article: MónSOStenible
Font: DARPAMN

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook