Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 1 de novembre del 2012

Agricultors de Lleida obren portes aquest cap de setmana per mostrar els seus productes

Sota el lema de "Cap de setmana de portes obertes a l'Horta de Lleida", l'Ajuntament de Lleida i la Fundació Lleida 21 organitzen visites guiades per 5 explotacions agrícoles de l'Horta de Lleida el dissabte 3 i el diumenge 4 de novembre. Les explotacions que participen en aquesta iniciativa, que pretén sensibilitzar la població sobre la importància de l'activitat agrària, donant-la a conèixer, i donar suport a les iniciatives empresarials agràries basades amb el producte local, són Cal Brou, d'hortalisses ecològiques, Fruites Blanc, de Melmelades i sucs artesans, El Nostre Corder, de cria de xais, el Celler Torres de Sanui, de vins DO Costers del Segre, i Sanui Fruits, de fruita de l'Horta. Els horaris establerts per les visites són d'11 del matí a 2 del migdia, tant dissabte com diumenge, i dissabte a la tarda de 4 a 8. Els visitants poden anar-hi pel seu compte o amb un autobús de l'organització.
L'activitat "Cap de setmana de portes obertes a l'Horta de Lleida" arriba enguany a la tercera edició. Les visites s'organitzen sempre a la tardor ja que és l'època en que els agricultors tenen més disponibilitat de temps. Les visites a les explotacions formen part del programa "LA LLEIDA DE L'HORTA" que promociona l'horta de Lleida i la posa en valor. Inclou la creació d'un mercat de venda directa del productor al consumidor (MERCAT DE L'HORT A TAULA), un programa d'HORTS ESCOLARS de l'Agenda 21 escolar de Lleida, unes activitats de menús escolars amb productes de l'horta "AVUI MENGEM 100% HORTA DE LLEIDA" , la creació d'un programa d'horts familiars amb 54 parcel•les "HORTS FAMILIARS DE RUFEA" , un programa de promoció de les varietats tradicionals d'hortalisses de Lleida ""VARIETATS TRADICIONALS DE LLEIDA" i la realització de diferents estudis sobre l'horta i sobre els circuits curts de comercialització.

El programa de promoció de l'horta de Lleida va començar ara fa 4 anys, dins del programa europeu Agriproxi de suport i promoció a l'agricultura de proximitat, i compta també amb socis francesos.

Més informació a: http://sostenibilitat.paeria.cat/horta/activitats-a-lhorta-de-lleida/benvinguts-a-lhorta-de-lleida

Article: MónSOStenible
Font: Ajuntament de Lleida

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook