Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 15 de març del 2011

Actualització de les incidències vinculades a l'alerta del Inuncat

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat). Segons informació facilitada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), estan augmentat de forma creixent i per sobre de l'habitual els nivells dels rius de les conques del Muga, el Fluvià i el Baix Ter. A més, s'estan desguassant les preses de: Boadella, Sau, Susqueda-Pasteral, la Baells, Foix, Portbou i Siurana.
D’acord amb les indicacions de l’ACA s’han d’extremar les precaucions en aquests punts i evitar l’accés a les zones properes als rius i control de tots els eixos vials de la zona. Cal mantenir tallats encara els accessos i vials que s’hagi tancat durat les darreres hores i la vigilància d’accessos i carreteres locals als municipis de la Jonquera, Agullana, Cabanes, Peralada, Vilanova de la Muga, Castelló d’Empúries i Sant Pere Pescador davant la previsió creixent dels cabals dels rius.

El nivell del riu Muga continua creixent especialment en el tram final a Castelló d'Empúries això com el Llobregat de Muga a Peralada. D'altra banda, el nivell del riu Besòs a Santa Coloma de Gramanet ha assolit un nivell alt com a conseqüència dels diversos afluents de la conca del Besòs. Per aquest motiu, es demana extremar la precaució i que es vigilin els accessos a la llera del riu, guals i punts baixos als següents municipis: Montornès del Vallès, martorelles, Mollet del Vallès, la Llagosta, Sant Fost de Campsentelles, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramanet, Barcelona i Sant Adrià del Besòs.

Les precipitacions continuen persistint a les conques del nord-est, per la qual cosa cal reincidir en l'avís de risc de crescudes a tots els municipis de les conques del Fluvià i Baix Ter en concret als municipis de les comarques de Garrotxa, Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l'Estany, la Selva i Gironès. Per altra banda continua sobreeixint l'embassament de Foix i de Portbou.

Incidències viàries
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que en aquests moments encara hi ha afectacions derivades de la pluja:
* La GI-552 està tallada a Riells i Viabrea per inundacions

* La GIV-6226 està tallada a Santa Llogaia d'Àlguema per la pluja

* La N-141 està tallada a Bescanó per despreniments

* a la C-1413a es dóna pas alternatiu a Rubí per despreniments

* a la BV-4341 es dóna pas alternatiu a Lluçà per despreniments


A més, la BV-4024 està tallada a Guardiola de Berguedà per una allau de neu.

D'altra banda, 3 accidents compliquen la circulació:

* La C-1414 està tallada a Esparreguera en tots dos sentits.

* A la C-17 hi ha 1 carril tallat a la Garriga en sentit Barcelona. Mig quilòmetre de retenció.

* A la C-58 hi ha 1 carril tallat a Vacarisses en sentit Barcelona. 1 km de retenció.


A més, hi ha 3 trams afectats per obres:

* A l'AP-7 hi ha 1 carril tallat a Girona en sentit nord. 2 km de retenció.

* A la C-58 hi ha retencions entre Montcada i Reixac i Torrebaró en sentit Barcelona i entre el Nus de la Trinitat i Montcada en sentit Sabadell.

* A l'A-2 hi ha 1 carril tallat a Abrera en sentit Barcelona. En aquest tram hi ha 1 km de densitat a Abrera en sentit nord.


Des de l'SCT es recomana a tots els conductors i conductores extremar la precaució a la carretera davant les condicions meteorològiques adverses. En aquest sentit, i entre d'altres factors a tenir en compte, recorda que convé:

* respectar els límits establerts i moderar la velocitat

* mantenir la distància de seguretat entre vehicles

* frenar amb suavitat i previsió

* circular amb primera i lentament en cas d'haver de travessar un bassal gran i, un cop passat aquest, comprovar l'eficàcia dels frens


A Catalunya, les precipitacions fortes podrien causar inundacions molt ràpides en rius i, especialment, en rieres i torrents. Per això, des de la Direcció General de Protecció Civil es recomana seguir els següents consells:

Si us trobeu a casa o en un edifici:

* No deixeu fora objectes o mobles que l'aigua pugui arrossegar

* No baixeu als soterranis, quedeu-vos en les zones altes o pisos superiors

* En cas que es produeixi inundacions a interior de l'edifici, desconnecteu l'interruptor general de l'electricitat i tanqueu la clau de pas del gas


Si us sorprèn el temporal a l'exterior o dins del cotxe

* Allunyeu-vos de les rieres, els torrents o les zones que es poden inundar, i no hi estacioneu el vehicle

* No us quedeu observant en punts pròxims a lleres, ponts i viaductes

* No travesseu cap riu, riera o zona inundada ni a peu ni amb cotxe; fins i tot dins del cotxe podeu ser arrossegats amb facilitat amb poca alçada d'aigua

* Amb cotxe, circuleu amb molta precaució utilitzant preferentment les rutes principals i les autopistes, moderant la velocitat

Preneu consciència del risc i extremeu les mesures d'autoprotecció. Escolteu la ràdio i la televisió i consulteu els webs d'informació meteorològica i viària.

* Consells de Protecció Civil davant de tempestes

* Trànsit: Portal de la mobilitat

* Servei Català de Trànsit

* Servei Meteorològic de Catalunya


Recordeu, si necessiteu ajut truqueu al 112 i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.

D'altra banda, podeu seguir informats de les possibles incidències relacionades amb el risc d'inundacions al twitter @emergenciescat i al web www.gencat.cat/premsa/interior/protecciocivil


 

 
Article: MónSOStenible
Font: Protecció Civil

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook