Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 3 de maig del 2017

A L'Hospitalet han nascut 13 exemplars de falcó pelegrí des que el 2008 es va iniciar el projecte de reintroducció d'aquesta espècie protegida

Dos pollets femella de falcó pelegrí han nascut el passat mes d'abril a la caixa niu de l'edifici Torre Realia, a la plaça d'Europa, de L'Hospitalet de Llobregat, on hi ha instal·lada una parella estable d'aquesta espècie protegida, que es reprodueix cada any des de 2013. Des que l'any 2008 es va iniciar el projecte de reintroducció del falcó pelegrí a L'Hospitalet, hi han nascut 13 exemplars, 6 mascles i 7 femelles. El projecte, que forma part del programa de biodiversitat de la ciutat, l'Agenda 21 local, té per objectiu establir una població nidificant i viable del falcó pelegrí a L'Hospitalet, incrementar la riquesa faunística de la ciutat i millorar la gestió dels espais urbans, per la seva contribució a la regulació de poblacions d'aus urbanes com els coloms, els estornells o les cotorres.
Dins d'aquest projecte de reintroducció del falcó pelegrí a L'Hospitalet, al municipi hi ha ubicades quatre caixes niu: l'ocupada per la parella de falcons a Torre Realia, una altra amb una parella de xoriguers en una torre d'alta tensió als voltants del riu Llobregat, i dues més sense ocupar a l'hotel Hesperia Tower i a l'església de Santa Eulàlia de Mèrida. Els 13 falcons nascuts des de l'inici del projecte s'han identificat amb una anella de color amb codi alfanumèric a les potes de les aus, sistema que permet fer un seguiment de cada exemplar. El falcó pelegrí és una espècie protegida per les legislacions catalana, espanyola i europea, i també per disposicions legals d'abast mundial.

Segons un estudi realitzat per l'Ajuntament, la presència dels falcons a la plaça d'Europa ha reduït de forma molt significativa l'impacte negatiu dels coloms a l'espai públic de la zona en un radi de 500 metres del niu, i hi ha situat la densitat d'aquestes aus en 7 coloms/km2, quan la mitjana de la ciutat és de 1.900 coloms/km2.

 

Article: MónSOStenible
Font: Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook