Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 8 d'agost del 2018

11 persones mortes durant l'onada de calor

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha tancat l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor que es va activar el passat dijous 2 d'agost i que s'ha mantingut fins el 7 d'agost al vespre, quan el Servei meteorològic de Catalunya va donar per finalitzat l'episodi de calor. Un episodi durant el qual haurien mort a Catalunya 11 persones pels efectes del calor. Dissabte 4 va ser el dia més calorós, en el que es van assolir temperatures rècord de més de 40º a diversos punts del territori. Entre el 2 i el 8 d'agost, el 061 CatSalut Respon va atendre un total de 453 trucades relacionades amb aquesta onada de calor, incloent consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM.
En el marc del Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) que funciona des del 2004 i on participen unitats de molts departaments del Govern de la Generalitat, entre ells, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la xarxa de vigilància epidemiològica de Catalunya està centralitzant tots els casos sospitosos de cop de calor per tal de fer-ne la confirmació, un cop realitzada totes les proves.

 -  - xtec <br />  <br />
Autoria: xtec
 
Seguint els procediments que estableix el protocol, durant aquests dies s'ha posat en marxa un operatiu específic adreçat als col·lectius més vulnerables


Un dispositiu de professionals coordinat pel Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ha sortit al carrer en les franges de més calor per repartir aigua i oferir consells a la ciutadania sobre com prevenir els riscos de les altes temperatures. En total s'han atès 148 persones, de les quals, 93 homes i 55 dones. Tanmateix, entre el 2 i el 8 d'agost, el 061 CatSalut Respon va atendre un total de 453 trucades relacionades amb aquesta onada de calor, incloent consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM.

El Departament de Salut ha confirmat 11 víctimes mortals a causa de l'onada de calor
A les sis persones mortes confirmades dijous, Salut n'ha sumat cinc més. Es tracta de dos homes i tres dones, d'entre 52 i 81 anys, tres dels quals van morir a l'Hospital Universitari de Bellvitge, un altre a l'Hospital de Figueres i un a Barcelona. Salut ha conclòs que la causa de la mort en tots dos casos ha estat un cop de calor. Salut ja havia confirmat que les altes temperatures van causar la mort de quatre persones més aquest mes d'agost; dos a Tarragona, una a Tortosa i una més a Barcelona.

Durant l'onada de calor molts municipis han obert gratuïtament les piscines públiques per facilitar que la població pogués anar a refrescar-se a les hores de més calor

El Servei Meteorològic de Catalunya SMC ha informat que dissabte dia 4 va ser el dia en què es van assolir les temperatures màximes més extremes d'aquest episodi d'onada de calor. Alguns dels registres més destacats són:
Benissanet (Ribera d'Ebre) 41,4
Vinebre (Ribera d'Ebre) 41
Pantà de Siurana (Priorat) 41
Aldover (Baix Ebre) 40,7
Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) 40,7
Cabanes (Alt Empordà) 40,3
El Masroig (Priorat) 40,1
Castellbisbal (Vallès Occidental) 39,9
Barcelona -Zona Universitària 39,8
Tarragona -Complex Educatiu 39,5
Article: MónSOStenible
Font: Proteccio Civil / Agències / SCS

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook