Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 28 de desembre del 2017

Una desena d'empreses del Parc Natural del Montseny renoven la certificació de Turisme sostenible

Deu empreses de serveis turístics del Parc Natural del Montseny han renovat la seva certificació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). L'acte de renovació s'emmarca dins del 19è Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turnisme Sostenible, que es va reunir el passat 12 de desembre a l'Ajuntament de Tagamanent.
Què és la CETS?
La CETS és un reconexiement d'abast europeu, que gestiona la Federació Europarc i que garanteix la compatibilitat de l'ús turístic dels parcs naturals, amb la conservació del territori, comprometent a les empreses a minimitzar els impactes negatius de la seva activitat i contribuir al desenvolupament econòmic local de manera sostenible. 

El Parc Natural del Montseny i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac van obtenir la seva acreditació l'any 2011, amb un pla d'estratègia turística sostenible que elaboren de manera consensuada amb els agents implicats del territori. A partir del 2014, diverses empreses dels entorns naturals de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i el Montseny van obtenir aconseguir també aquest reconeixement europeu. Algunes de les empreses destacades que van renovar la certificació aquest desembre són l'ADEMC (Sant Esteve de Palautordera), Aprèn Serveis Ambientals (el Figaró i Montmany) o la Fonda Montseny (Montseny).

La reunió de les diferents empreses per fer efectiva la renovació de la CETS va començar amb la presentació i aprovació dels indicadors estratègics que avaluen l'impacte de la CETS al Montseny, elaborats a partir de diferents grups de treball. Es va parlar també del grau d'implicació que tenen els municipis i de l'aplicació dels criteris de participació que entraran en funcionament el primer semestre de 2018.

Així doncs, la reunió del Fòrum Permanent va esdevenir un espai de consulta i participació sobre la Carta Europea de Turisme Sostenible, on els representants de cada empresa van mostrar la seva voluntat i il·lusió per continuar endavant amb el projecte i animar altres empreses a adherir-se a la CETS. Per acabar, es va fer entrega del nou logotip de la CETS i del tríptic de difusió de les disset empreses acreditades actualment al Montseny.
Article: Marta Santisteban
Font: 19è Fòrum Permanent de la CETS

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook