Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 26 d'abril del 2020

Un estudi analitza els beneficis dels espais verds domèstics i residencials durant el confinament

Un estudi realitzat per l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona analitzarà els possibles beneficis del verd residencial durant el confinament domiciliari decretat a Espanya per la pandèmia del coronavirus. Les persones investigadores consideren que l'estudi servirà per entendre millor el paper dels espais verds residencials (vegetació interior, en balcons, en terrasses, cobertes verdes, jardins particulars, horts, etc.) durant un període de confinament massiu de la població, així com les possibles conseqüències socials a nivell de benestar i salut física i mental derivades de la desigualtat d'accés a aquests espais o elements verds.
 -  -  <br />  <br />

Per dur a terme aquest estudi, els investigadors han llançat un qüestionari en línia i sol·liciten a la ciutadania la seva col·laboració voluntària. L'enquesta es realitza en només 8 minuts i les dades sol·licitades són totalment anònimes


Els resultats de l'enquesta, liderada pels investigadors Francesc Baró i Isabelle Anguelovski, permetran avaluar si hi ha un major ús i cura dels espais verds que tenim a casa -ja sigui en forma de balcons, terrasses, cobertes verdes o jardins- durant el confinament, i si aquest accés i cura repercuteix positivament sobre la salut mental i física dels residents, permetent suportar millor el confinament domiciliari. Així mateix, podran establir com la relació entre verd residencial i salut depèn de variables sociodemogràfiques com l'edat, l'origen, els ingressos o el nivell educatiu. A més, determinaran si l'accés a aquests espais verds domèstics té una distribució desigual en la població espanyola segons aquestes mateixes variables.

 -  -  <br />  <br />

L'estudi s'emmarca dins el projecte europeu GREENLULUS subvencionat pel Consell Europeu de Recerca (ERC per les seves sigles en anglès) desenvolupat pel Barcelona Lab for Urban Environmental Justice and Sustainability (BCNUEJ) de l'ICTA_UAB, i aborda el tema dels espais verds i les desigualtats socials en ciutats de diferents països.

Article: MónSOStenible
Font: UAB

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook