Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 21 de novembre del 2014

Primera Mostra de Vehicles Elèctrics al Vallès

Per tal de celebrar el primer any de vida del Centre de Recursos de Vehicles Elèctrics (CREVE), l'Ajuntament vallesà de Santa Perpètua de Mogoda organitza la primera Mostra de Vehicles Elèctrics aquest dissabte 22, al recinte firal(camí de la Granja, s/n). Durant la jornada,des de les 10.30 del matíins a les 14 hores, la ciutadania descobrirà la major concentració de vehicles elèctrics que s'ha realitzat mai en aquesta zona. Els visitants podran veure i conduir motos, turismes, bicicletes i vehicles elèctrics innovadors comel Segway, a més de conèixer de primera mà els avantatges de conduir un vehicle elèctric, molt net ambientalment ja que no emet fums ni CO2 a l'atmosfera.
El consistoridelimitarà diferents circuits per facilitar el recorregut delsusuarisi també habilitarà un circuit per a motos elèctriques infantils. Així mateix, s'hi exposarà el primertaxi elèctric que circula per Barcelona, dos camions cedits per l'empresade recollida de residusUrbaser i altres vehicles que ajuntaments de l'entorn usen per al manteniment urbà o la policia local. "Volem demostrar que amb l'ús del vehicle elèctric es fa una clara aposta per la sostenibilitat,"segons expliquen des dela regidoria de Promoció Econòmica.

Prèviament, entre les 10 i les 10.30 hores, un equip tècnic del Servei per a la Prevenció de la Contaminació Acústica i Lluminosade la Direcció General de Qualitat Ambientaldel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat farà la prova Silenci, es roda!. Els experts mesuraran els sorolls de vehicles de combustible fòssil d'un carrer de la ciutat i els compararan amb les mesures ambientals que faran als vehicles elèctricsen el mateix tram.

A banda de la reducció de la contaminació acústica, entre els avantatges de la conducció d'un vehicle elèctric, destaca que són més ecològics, desprenen menys emissions de CO2 a l'atmosfera, són mecànicament més simples que els de combustió i, per tant,tenen menys avaries i necessiten menys manteniment. A més, el president de l'Associació Catalana i Promotora del Vehicle Elèctric Volt-Tour, Patrick Renau, "el vehicle elèctric demostra una major eficiència energètica respecte als vehicles de combustió i un major estalvi energètic".Precisament, Volt-tour col•labora amb la Mostra junt al Gremi de Tallers de Reparació i Venda d'Automòbils i Recanvis de Sabadell i Província de Barcelona, el Gremi d'instal•ladors de Sabadell i Comarca, concessionaris, així com empreses compromeses amb la mobilitat elèctrica, que cediran els seus vehicles elèctrics
.
El CREVE es va inaugurar l'octubre de 2013 i és un espai pioner que dónaserveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger, ofereixun seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori i promocionanoves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric. De juny a novembre de 2014, les instal•lacions del CREVE han acollit sis cursos tècnics per a potenciar nous perfils laborals -com el de mecànic de vehicle elèctric-per atendre i reparar aquests vehicles ecològics d'una manera interdisciplinària. La formació s'ha realitzat en col•laboració amb la Fundació Privada Ascamm, el Gremi de Tallers de Reparaciód'Automòbils, el Gremi d'Instal•ladors, el CentreMetal•lúrgicde Sabadell i Volt-Tour. El projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), pel ServeiPúblic d'OcupacióEstatal iel FonsSocial Europeu, d'acord amb elprograma d'ajutsa Projectes Innovadors i Experimentals.

També aquest any ha organitzat la primera edició del Campionat ElectroCat, en el que cinc centres educatius catalans van participar en la construcció d'un prototip de tricicle elèctric i després van competir en el circuit de la Honda. El CREVEés fruitde les actuacions tecnològiques inclosesdins de laPlataforma de desenvolupament del Vehicle Elèctric a la Riera de Caldes, integrada pels ajuntaments vallesans de Santa Perpètua, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat.
Article: MónSOStenible
Font: Ajuntament Santa Perpètua

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook