Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 28 de novembre del 2018

Cotxe elèctric: 15 hores gratuïtes per provar-ho

L'Ajuntament de Santa Perpètua i Som Mobilitat impulsen un programa perquè la ciutadania gaudeixi de 15 hores gratuïtes de vehicle elèctric. Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya adreçada a les persones majors de 25 anys amb dos anys de carnet de conduir i que visquin o treballin a Sta. Perpètua de Mogoda. Les persones interessades i que compleixin els requisits poden utilitzar el vehicle elèctric, un Renault ZOE, estacionats a l?aparcament de l?edifici de Desenvolupament Local. El projecte, que ha arrencat aquest novembre amb més d'una vintena d?inscrits, té una durada d'un any, i s?emmarca en el programa municipal d'impuls del vehicle elèctric que va començar al 2003, amb la inauguració del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric CREVE..
Josep Maria Margalida explica la seva experiència com usuari -  -  <br />  <br /> Josep Maria Margalida explica la seva experiència com usuari 

El primer veí que ha gaudit d'aquesta experiència és Josep Maria Margalida, soci de Som Mobilitat i impulsor del primer grup local de Santa Perpètua de Mogoda. En un acte de presentació, l'alcaldessa li va lliurar les claus del vehicle


Una experiència pionera a Catalunya

Per participar en aquesta nova experiència de mobilitat elèctrica compartida cal realitzar la inscripció al web www.sommobilitat.coop/staperpetua. Com a requisits indispensables, cal tenir més de 25 anys i disposar de carnet de conduir de més de dos anys Un cop revisades que totes les dades de la persona sol·licitant són correctes, Som Mobilitat envia una contrasenya per activar el vehicle des del telèfon mòbil personal a través d'una aplicació de la cooperativa, on els usuaris també poden reservar les hores del vehicle.

Sessió formativa i assistència tècnica
Per a aquelles persones que no han provat mai la conducció d'un cotxe elèctric, s'oferirà una breu i senzilla sessió formativa prèvia. El vehicle es trobarà estacionat als punts de recàrrega de l'aparcament de l'edifici de Desenvolupament Local i al costat del CREVE. Un cop fets els recorreguts, caldrà tornar-lo al mateix punt i posar-lo a carregar. Aquest vehicle cedit té una capacitat de bateria de 40 kwh, una autonomia de prop de 300 km i una velocitat punta de 130 km/h. Disposa de cinc places i pot tenir les bateries plenes amb un temps de recàrrega entre dues i tres hores amb un carregador de 22 kw, com és el cas del semi-ràpid ubicat en el pàrquing de Desenvolupament Local. Precisament, l'alcaldessa detalla que els dos nous punts de recàrrega, estrenats al juny, han registrat 324 recàrregues, que han representat un estalvi de 2,65 tones de CO2 a l'atmosfera.

Per a qualsevol incidència, Som Mobilitat compta amb un telèfon d'assistència tècnica de funcionament del vehicle de 8 a 24 hores de dilluns a dissabte i de 8 a 22 hores els diumenges. Per la seva part, Renault també ofereix assistència en carretera les 24 hores, els set dies de la setmana. En cas de mal funcionament del vehicle, Som Mobilitat es compromet en oferir un cotxe de substitució de forma temporal.

L'acord contempla la cessió d'un Renault ZOE
L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, ha explicat que l'Ajuntament ha formalitzat un acord amb Som Mobilitat perquè cedeixi un Renault ZOE, per tal que la ciutadania pugui gaudir de 15 hores d'ús gratuït de conducció. "Després del gran èxit obtingut amb el programa innovador de cessió temporal de vehicles elèctrics als veïns i veïnes 5000 km Electric Experiences, hem volgut fer un nou impuls pel foment de la mobilitat elèctrica compartida al territori", manifesta. Donar a conèixer la mobilitat elèctrica compartida, fomentar un model més optimitzat i solidari i reduir la contaminació i el volum de vehicles a Santa Perpètua són, segons destaca l'alcaldessa, els objectius d'aquest projecte que fusiona els conceptes de mobilitat sostenible (vehicle elèctric) i un ús optimitzat del vehicle (compartit). "Volem reduir la contaminació acústica i contribuir a la reducció d'emissions contaminants i en la millora de la qualitat de l'aire. I, alhora, veiem interessant promoure un vehicle compartit perquè no cal ser-ne propietari per fer-ne ús". El coordinador de Som Mobilitat, Arnau Vilardell, defensa que el “futur passarà per ser elèctric i compartit”. Vilardell va detallar que “tot i que tenim diferents acords amb ajuntaments catalans, aquest és el primer amb aquestes característiques -amb vehicle compartit i amb una bossa de 15 hores gratuïtes que assumeix l’Ajuntament- de tot Catalunya”. “Posem a disposició de la ciutadania l’opció de que provi un vehicle elèctric perquè perdi les pors. No només condueixes un cotxe elèctric, que és innovador, sinó que, a més, és un bé col·lectiu que hem de cuidar entre tots”.  Som Mobilitat és una cooperativa sense ànim de lucre, que té per objectiu impulsar accions o projectes que contribueixin a que tots els desplaçaments de les seves persones sòcies siguin més sostenibles i contaminin menys el medi ambient, reduint el número de vehicles acumulats a les ciutats. Nascuda al 2016, ja compta amb uns 1.150 socis, una trentena de grups locals a Catalunya i una flota total de 17 cotxes elèctrics i una bici-cargo a Barcelona

El coordinador de Som Mobilitat, Arnau Vilardell, defensa que el "futur passarà per ser elèctric i compartit". Vilardell va detallar que "tot i que tenim diferents acords amb ajuntaments catalans, aquest és el primer amb aquestes característiques -amb vehicle compartit i amb una bossa de 15 hores gratuïtes que assumeix l'Ajuntament- de tot Catalunya". "Posem a disposició de la ciutadania l'opció de que provi un vehicle elèctric perquè perdi les pors. No només condueixes un cotxe elèctric, que és innovador, sinó que, a més, és un bé col·lectiu que hem de cuidar entre tots". Som Mobilitat és una cooperativa sense ànim de lucre, que té per objectiu impulsar accions o projectes que contribueixin a que tots els desplaçaments de les seves persones sòcies siguin més sostenibles i contaminin menys el medi ambient, reduint el número de vehicles acumulats a les ciutats. Nascuda al 2016, ja compta amb uns 1.150 socis, una trentena de grups locals a Catalunya i una flota total de 17 cotxes elèctrics i una bici-cargo a Barcelona.
Article: MónSOStenible
Font: Som Mobilitat

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook