Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Hàbits

Dilluns, 10 de gener del 2011

Taronges ecològiques

Els aliments ecològics cada vegada guanyen més terreny en el mercat alimentari. L'alimentació ecològica no és només una manera d'alimentar-se, en el sentit més estricte de la paraula, sinó que va molt més enllà i ofereix una clara intenció de millorar la salut, el medi ambient i en definitiva, de la societat en què vivim.
Espanya ocupa el primer lloc en la UE en superfície dedicada a l'agricultura ecològica, sent Andalusia la comunitat autònoma amb més de la meitat de superfície que dedica al cultiu de fruites i verdures ecològiques, seguit de Múrcia i la Comunitat Valenciana. De la producció ecològica exporten el 50% del que produeixen. Això demostra que les preferències dels consumidors han canviat i van en augment, prefereixen comprar aliments ecològics respecte als aliments de producció convencional. Per una banda, els productes ecològics tenen un preu més elevat degut al seu cost de producció, ja que cultivar-los suposa més temps i més mà d'obra; però per l'altra banda, el preu no és un inconvenient vist que hi ha un augment de consumidors que prefereixen els aliments ecològics ja que presenten un valor nutritiu superior respecte als convencionals.

Un estudi recent recolza el valor nutricional superior dels aliments ecològics. L'estudi comparatiu va ser realitzat per investigadors de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrònoma i Medi Ambient (ETSIAM) de la Universitat Politècnica de València.  Han descobert que les taronges ecològiques contenen una quantitat superior de vitamina C  respecte les procedents de l'agricultura convencional. Els resultats han demostrat que els sucs procedents dels fruits ecològics aporten un 10% més de vitamina C. Això li confereix un valor nutricional més elevat, ja que cada 100 ml de suc de taronja ecològica proporciona la dosi diària recomanada de vitamina C, és a dir, 60mg/dia.

Font:  http://www.cpi.upv.es/noticias-y-eventos/noticias-y-eventos-cpi/i/46195/163/estudios-de-la-etsiamn-revelan-que-las-naranjas-ecologicas-tienen-mas-vitamina-c
Article: Rosa Maria Espinosa
Font: Responsable tècnica Menjasa

Comparteix aquest article

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Un article de...

 -  -  -
Rosa Maria Espinosa
Responsable tècnica Menjasa