Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Hàbits

Dijous, 16 de setembre del 2010

Nou mercat ecològic al vallès occidental

La demanda de productes ecològics, amb tot el que això comporta com productes de temporada i productes de proximitat, és una evidència que va en augment. I així ho demostra el naixement del mercat d'alimentació ecològica i productes artesans, promogut pels ajuntaments de Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Rubí i Sant Quirze del Vallès.
L'alimentació ecològica no és només una manera d'alimentar-se, en el sentit més estricte de la paraula, sinó que va molt més enllà i ofereix una clara intenció de millora de la salut, evidentment, del medi ambient, i en definitiva de la societat en la que vivim. És per això, i com no podria ser d'una altra manera, que aquest mercat que funcionarà de forma itinerant entre els 4 municipis del Vallès Occidental, tindrà entre d'altres funcions les de:
  • Donar a conèixer l'agricultura i la producció ecològica com a model sostenible
  • Promoure les varietats i els productes d'alimentació de temporada i del territori
  • Fer difusió de la importància d'una alimentació de qualitat per a millorar la salut, al mateix temps que es promouen els valors d'una alimentació saludable
  • Apropar els productors locals als consumidors, però també, al comerç local
Un comerç local que a partir d'ara serà intermunicipal, tot promovent el moviment de visitants d'altres municipis interessats en aquest servei, i per tant, afavorint la difusió turística del territori i un flux de consum. Per aquest motiu, el mercat s'ubicarà en les zones més cèntriques i comercials de cada municipi, convertint-se així en un punt d'interès i de referència, no només per als habitants de les diferents localitats on s'emplaçarà, sinó per a totes aquelles persones sensibilitzades amb una alimentació ecològica i de qualitat.

Donat que serà itinerant, el mercat funcionarà tots els dissabtes de l'any, ubicant-se el primer dissabte de cada mes a Sant Quirze del Vallès, el segon dissabte de cada mes a Cerdanyola del Vallès, el tercer dissabte a Barberà del Vallès, i el quart i cinquè dissabte, si s'escau, de cada mes a Rubí. Així, seguint aquest ordre, el nou mercat ecològic i d'artesania del Vallès Occidental obrirà les seves portes el primer dissabte de febrer de 2011, dia 5, al municipi de Sant Quirze del Vallès.

En consens entre els quatre ajuntaments, es disposarà d'un reglament regulador comú per al mercat, en el qual hi trobarem un total de 15 parades, 10 destinades als firaires itinerants, i 5 per a les parades singulars de cada municipi representades pels comerciants de productes artesans.
Article: Rosa Maria Espinosa
Font: Responsable Tècnica de Menjasa

Comparteix aquest article

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Un article de...

 -  -  -
Rosa Maria Espinosa
Responsable Tècnica de Menjasa

Imatges