Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Entitats

La Fàbrica del Sol

La Fàbrica del Sol és un equipament municipal d'educació ambiental que integra una sèrie de serveis dirigits a la ciutadania en matèria d'energies renovables, medi ambient urbà i sostenibilitat.

Situat en l'antic edifici modernista de la Catalana de Gas, el centre s'ha rehabilitat emprant materials de bioconstrucció i criteris d'ecodisseny i es presenta ara com un organisme viu, perfectament integrat a l'entorn.

Dades de contacte

Pg. Salvat Papasseit, 1
Barcelona • 08003
Email: lafabricadelsol@bcn.cat
Telèfon: 932564430
Horari: De dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Dissabtes de 10 a 14h i de 16 a 19 h.
Lloc web: http://www.mcrit.com/crbs/


Informació relacionada

Dilluns, 2 de març del 2020
Aconseguir la neutralitat climàtica a Europa al 2050 és l'objectiu del Pacte Verd de la Comissió Europea
Convertir-se en el primer continent climàticament neutre és el principal repte i, alhora, l'oportunitat més gran que té actualment Europa. Per aconseguir-ho, la Comissió Europea ha posat en marxa el Pacte Verd Europeu, un paquet de mesures per impulsar la transició ecològica de la UE i aconseguir que aquesta transformació no deixi ningú enrere. En el marc del Pacte Verd Europeu, el dimecres 4 de març la Comissió Europea presentarà la llei de neutralitat climàtica que segons ha explicat Beatriz Yordi aquest dilluns a Barcelona: "ens permetrà passar dels grans discursos a un compromís jurídic legalment vinculant". La Comissió proposa reduir les emissions en tots els sectors de l'economia i aconseguir una xifra molt baixa que es pugui compensar a través de l'absorció.
Diumenge, 1 de març del 2020
La loca idea del ecofeminismo
Graduada en Dret, jurista, ecolofeminisme i especialista en estrangeria, Judit Moreno Alonso col·labora amb l'Associació Mujeres Migrantes Diversas. Animalista convençuda, des de sempre ha sentit empatia amb la Terra i amb els éssers vius que l'habiten, així com una profunda preocupació per com la Humanitat l'està maltractant el planeta. Per això, ara orienta les seves pases cap al Dret Ambiental. Es considera a ella mateixa una friki de l'ecofeminisme que defineix i desgrana i comenta en aquest article.
Diumenge, 1 de març del 2020
La importància i la incidència de la custòdia del territori en la conservació de la biodiversitat
A Catalunya hi ha 700 iniciatives de custòdia vigents, que ocupen una superfície de quasi 40.000 hectàrees en custòdia. Aquestes iniciatives són impulsades per 63 entitats, 42 de les quals són entitats privades que gestionen el 85% de la superfície en custòdia. L'objectiu principal de les iniciatives és conservar hàbitats. Estan ubicades principalment en zones forestals, seguides de zones humides o rius i espais agraris. D'entre les dades que posa de manifest l'inventari de custòria del 2019 que s'acaba de fer públic, destaca que el 73% de la superfície es troba dins la Xarxa Natura 2000. A més, en el 73% de les iniciatives de custòdia hi ha hàbitats d'interès comunitari i el 49% de les iniciatives presenten espècies amenaçades. Aquestes dades mostren la rellevància de les entitats ambientals, i les iniciatives de custòdia que impulsen, en la conservació d'espècies i hàbitats.
Divendres, 28 de febrer del 2020
Consideracions sobre la proposició de llei de protecció d'Oliveres i Oliverars Monumentals
Davant la possibilitat d'aprovació de la llei de protecció d'oliveres monumentals, que es començarà a debatre properament al Parlament català, els col·lectius Salvem lo Montsià, Ecologistes del Sénia, Graëllsia i Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans GEPEC-EdC, han emès un comunicat per fer públiques les seves apreciacions, consideracions i disconformitat amb alguns punts.
Dimecres, 26 de febrer del 2020
La Generalitat constitueix un grup de treball per millorar la gestió dels envasos
La Generalitat ha constituït un grup de treball sobre la millora en la gestió dels envasos, amb l'objectiu de compartir informació i fer un debat sobre aquest tema que estableixi les bases i consideracions per avançar en una millor gestió d'aquest flux de materials i residus i el seu finançament, en el marc de l'economia circular. El grup es constitueix donant compliment a la moció 120/XII del Parlament de Catalunya, relativa als residus plàstics.
Següent pàgina 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10    Pàgina anterior