Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Entitats

La Fàbrica del Sol

La Fàbrica del Sol és un equipament municipal d'educació ambiental que integra una sèrie de serveis dirigits a la ciutadania en matèria d'energies renovables, medi ambient urbà i sostenibilitat.

Situat en l'antic edifici modernista de la Catalana de Gas, el centre s'ha rehabilitat emprant materials de bioconstrucció i criteris d'ecodisseny i es presenta ara com un organisme viu, perfectament integrat a l'entorn.

Dades de contacte

Pg. Salvat Papasseit, 1
Barcelona • 08003
Email: lafabricadelsol@bcn.cat
Telèfon: 932564430
Horari: De dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Dissabtes de 10 a 14h i de 16 a 19 h.
Lloc web: http://www.mcrit.com/crbs/


Informació relacionada

Dimecres, 19 de desembre del 2018
El transport aeri, principal font de contaminació del turisme a Barcelona
Cada visitant de la ciutat de Barcelona produeix al dia una emissió de 96,9 kg CO2 eq, el que suposa una petjada de carboni equivalent a conduir un cotxe 410 quilòmetres sense parar, o deixar-se una bombeta led de 6,4 vats encesa durant 4 anys seguits. Un estudi realitzat per investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) calcula per primera vegada l'impacte de l?activitat turística en una ciutat concreta, en aquest cas Barcelona, i analitza les principals fonts d'emissions directes i indirectes de quatre grans àmbits (els transports d'arribada i sortida, l'allotjament, les activitats d'oci, fires i congressos, i els transports interns).
Dilluns, 17 de desembre del 2018
Es publica el primer anuari d'economia circular a l'estat espanyol
L'Observatori de Sostenibilitat espanyol ha publicat el Primer Anuari d'Economia Circular a Espanya aquest 2018, a partir de l'anàlisi de 30 indicadors sobre economia circular. L'estudi compara la posició d'Espanya respecte a altres països europeus en aspectes com la productivitat en l'ús dels recursos, la producció i consum, la gestió dels residus, les matèries primeres i secundàries, i els índex de competitivitat i innovació.
Dilluns, 17 de desembre del 2018
Recollida de residus selectiva també en hotels, restaurants i cafeteries
Vuit municipis de l'àrea metropolitana s'uneixen per fomentar la recollida selectiva dels envasos en hotels, restaurants i cafeteries. De moment, el projecte està en fase embironària, en marxa des de mitjans de 2018, en els municipis metropolitans de Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Cornellà, Esplugues, l'Hospitalet, Rubí, Sabadell i Terrassa. La iniciativa compta ja amb la col·laboració de 1.500 establiments en la recollida d'envasos lleugers, principalment ampolles, llaunes i brics.
Diumenge, 16 de desembre del 2018
La cimera de Katowice es tanca amb l'acord de garantir els Acords de París
La COP24 s'ha tancat, com ja era previsible i com ve passant a les darreres cimeres, amb un acord "in extremis" que garanteix el compliment dels Acords de París del 2015. De fet, la cimera s'ha tancat amb l'adopció de pautes que permetin desplegar l'Acord de París gairebe en la seva totalitat. Aquest era el punt clau de la Cimera de Katowice i s'ha aconseguit aprovar. Per això, tot i l'absència dels EEUU que ja es van retirar de l'Acord amb l'entrada de _Trum a la Casablanca, i el Brasil, l'organització de la Cimera a Polonia s'han permès dir que la COP24 ha acabat amb acord.
Divendres, 14 de desembre del 2018
Granollers construirà el 2019 la primera xarxa de calor per biomassa per escalfar equipaments i instal·larà plaques solars a l'EMT
La primera xarxa de calor per biomassa escalfarà cinc equipaments públics a la ciutat de Granollers i està previst que es comenci la seva construcció l'any vinent. També a principis del 2019 iniciaran les obres de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a l'Escola Municipal del Treball, uns dels projectes més votats dels pressupostos participatius. Amb aquestes iniciatives, Granollers fa un pas endavant en l'impuls de les energies renovables a la ciutat.
Següent pàgina 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10    Pàgina anterior