Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Entitats

Instituto de Investigación IMDEA Energía

El Instituto de Investigación IMDEA Energía ha sido creado por el Gobierno de la Comunidad de Madrid con el fin de promover y realizar actividades de I+D relacionadas con la energía, con un énfasis especial en las energías renovables y en las tecnologías energéticas limpias.

Dades de contacte

Avda. Ramón de la Sagra, 3 - Parque Tecnológico de Móstoles
Móstoles (Madrid) • 28935
Telèfon: 91.737.11.20
Lloc web: http://www.energia.imdea.org/


Informació relacionada

Dilluns, 31 de gener del 2011
Investigadors de la UPC desenvolupen cèl·lules fotovoltaiques d'alt rendiment
Les cèl·lules desenvolupades pels investigadors de la UPC han superat la barrera del 15%, rendiment mitjà de les cèl·lules fotovoltaiques més comunes. En concret, han assolit una eficiència de conversió de la llum solar en electricitat del 20,5%, cosa que permet augmentar una tercera part la producció d'energia per cada unitat de superfície. A tall d'exemple, per subministrar l'energia consumida per una família en un any -d'uns 4 kWh al dia de mitjana-, caldrien 4,8 m2 de plaques fotovoltaiques d'alt rendiment, mentre que amb les cèl·lules tradicionals es necessitarien 6,5 m2.
Dimarts, 26 d'octubre del 2010
Adigsa implantarà un sistema informàtic per la gestió del manteniment de les instal·lacions solars tèrmiques
Adigsa participa en aquest projecte juntament amb la Sociedad Municipal de Rehabilitación Urbana de Zaragoza (entitat coordinadora), les Viviendas Municipales de Bilbao, i les ciutats franceses d'Aureilhan i Toulouse. Dins les actuacions que Adigsa ha de dur a terme està la de millorar la gestió i el manteniment de les plaques solars tèrmiques que hi ha instal·lades a gran part dels edificis amb protecció oficial de lloguer de Catalunya. L'actuació s'emmarca dins el Projecte Europeu Rehabitat que té per objectiu millorar la cohesió social i l'ecoeficiència en l'habitatge. Des de 1999 a Barcelona i des del 2006 a tot l'estat espanyol tots els habitatges de nova construcció han de comptar amb una instal·lació de plaques solars tèrmiques per generar aigua calenta. El projecte pilot de seguiment s'està implantant aquests dies a sis edificis d'habitatges amb protecció oficial de lloguer que tenen incorporades plaques solars. S'estan fent tallers d?estalvi energètic entre els veïns per reduir el consum energètic a les llars.
Dilluns, 18 d'octubre del 2010
Es perfila la primera cooperativa de producció i consum d'energia verda de Catalunya
Som Energia te previst començar a vendre energia renovable el Setembre del 2011, i l'objectiu es fer-ho al mateix preu que l'electricitat convencional (Tarifa d'Últim Recurs). La cooperativa es troba en aquest moment en el procés d'implantació legal, per això necessiten un mínim de 150 socis i una aportació de 100 euros per soci, que en cas que aquest decideixi abandonar la cooperativa li seran retornats.
Divendres, 1 d'octubre del 2010
Espanya prioritza l'us del carbó en el mercat elèctric fins el 2014
La comissió europea va aprovar el passat dia 29 de setembre les ajudes al carbó per el seu accés prioritari al mercat elèctric domèstic.
Dilluns, 20 de setembre del 2010
La plataforma Tanquem Cofrents convoca una concentració en rebuig al cementiri nuclear de Zarra, al País Valencià
Des que la setmana passada es va anunciar (per part de la Generalitat Valenciana) que el cementiri nuclear anirà a Zarra, una localitat de la Vall de Cofrents, a la comarca de la la comarca Vall d' Ayora, al País valencià, la polèmica ha estat servida. La vicepresidenta primera del govern espanyol, M. Teresa Fernández de la Vega no va confirmar la informació i es va limitar a dir que l'anunci oficial es faria públic durant aquesta setmana. El govern valencià per la seva part també va anunciar que recorreria la decisió. Mentre que l'associació Tanquem Cofrents ja ha convocat una protesta per el dia 23 davant la delegació del Govern espanyol a València.
Següent pàgina 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10    Pàgina anterior