Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Entitats

Agència de Residus de Catalunya

L'Agència de Residus té una clara vocació de contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Catalunya i a la protecció de l'entorn i del patrimoni natural, tot impulsant la gestió sostenible dels residus.

L’Agència de Residus contempla com a principals objectius: la minimització de la quantitat de residus generats i de llur perillositat, el foment de la recollida selectiva, la valorització dels residus, la disposició del rebuig i la recuperació d'espais i sòls degradats o contaminats per descàrregues incontrolades de residus.

Dades de contacte

Lloc web: http://bit.ly/LmERJx


Informació relacionada

Dimecres, 27 de març del 2013
Cadaqués, escenari d'una prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos de begudes
Cadaqués és el municipi escollit per fer una prova pilot del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'envasos de beguda d'un sòl ús (SDDR). La prova es durà a terme entre el 15 d'abril i el 30 de juny. De manera temporal, el municipi empordanès es convertirà en el primer de la Mediterrània a disposar d'un sistema de retorn d'envasos per a begudes d'un sol ús. Així, quan els consumidors comprin una beguda en una ampolla de plàstic de menys de 3 litres i/o una llauna de suc, refresc i/o cervesa, deixaran un dipòsit de cinc cèntims. En retornar l'envàs buit a qualsevol dels 10 establiments col·laboradors del municipi, recuperaran aquesta quantitat. El retorn dels envasos es farà manualment en els petits comerços i de forma automàtica en els supermercats. El sistema conviurà amb la recollida en el contenidor groc, on s'hi seguiran dipositant la resta d'envasos i embolcalls. Aquesta prova servirà per analitzar l'impacte d'un SDDR des del punt de vista social, econòmic i ambiental i valorar el nivell de retorn dels envasos amb dipòsit. El SDDR és un sistema que funciona en una quarantena de països i regions de tot el món. Als països on està implantat es reciclen fins el 98% d'envasos de begudes d'un sòl ús.
Divendres, 28 de desembre del 2012
Nadal+ SOStenible
Durant aquestes festes de Nadal tenim la oportunitat de ser més sostenibles. Agrupats en 3 grans blocs: gestió de residus, gestió energètica i regals, us proposo un recull d'idees per ser més sostenibles durant aquests dies.
Dijous, 20 de desembre del 2012
Separar bé, la nostra responsabilitat: nova campanya de foment de la recollida selectiva
Per tractar de reduir els residus que, per error, desconeixement, o similitud de material, es llencen al contenidor equivocat, l'Agència de Residus de Catalunya ha engegat una campanya amb el lema "Separar bé, la nostra responsabilitat". Aquesta campanya, que dóna continuïtat a l'anterior "Els nostres residus, la nostra responsabilitat", te l'objectiu de continuar fomentant la recollida selectiva, i a l'hora elevar la qualitat dels residus separats.
Dijous, 13 de desembre del 2012
Noves estratègies per a la revalorització dels residus
Reinnova Sessions, que es celebra aquest dijous 13 de desembre a Fira Sabadell, aborda en aquesta edició un tema de gran actualitat: els residus en un nou escenari econòmic. Estratègies "low cost" , eficiència i valorització. En aquest marc es vol analitzar des de la perspectiva "Low Cost", noves formes de gestió i tecnologies que permetran abordar les estratègies d'actuació a curt i mig termini en el vigent escenari global.
Dissabte, 17 de novembre del 2012
SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS
Següent pàgina 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10    Pàgina anterior