Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Entitats

El medi ambient

El medi ambient" és un programa que s'emet de dilluns a divendres des del 1992. El seu objectiu és tractar els temes ambientals de forma àmplia, incidint tant en flora, fauna, espais naturals, residus i contaminació com en economia, recerca, innovació empresarial i altres àmbits

Dades de contacte

Lloc web: http://www.tv3.cat/elmediambient


Informació relacionada

Dijous, 2 d'abril del 2020
Es produeix una fuita a una empresa química de la Canonja, al Polígon Sud de Tarragona
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, CECAT, ha activat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya, Plaseqcat, en fase d'alerta per un accident a la fàbrica de derivat Dow Chemical Ibèrica, ubicada a l'Autovia Tarragona-Salou de la Canonja , al Polígon Sud.. L'accident hauria estat causat per una fuita d'un oli anomenat Dowtherm Q, que ha provocat un fum blanc visible des de l'exterior Els bombers s'han desplaçat fins a l'empresa que ha confirmat que l'accident no ha afectat cap treballador. Segons informa el mateix CECAT, el Dowtherm Q és una substància perillosa pel medi ambient.
Dimecres, 1 d'abril del 2020
Organitzacions ecologistes es queixen de la destrucció de la ribera a la riera d'Arbúcies
Un fil de Twitter denunciava el cap de setmana la tala d'arbres al llarg de molts quilòmetres a la riera d'Arbúcies, Els arbres talats són espècies autòctones del bosc de ribera que forma part de l'ecosistema fluvial. A més a més, es va constatar la tala d'un bosc de verns, un hàbitat considerat com a prioritari i de màxima protecció per la Directiva Hàbitats de la Unió Europea. Diverses entitats ecologistes han fet fet públics aquests fets i estan estudiant la possibilitat de presentar una denúncia a la Fiscalia per delicte mediambiental.
Dimarts, 31 de març del 2020
La UE llança una consulta sobre el Pacte Europeu pel Clima
En aquest article es parla del Pacte Europeu pel Clima que la Unió Europea va llençar el 4 de març i de la voluntat de la mateixa UE de conèixer el grau d'implicació tant de la ciutadania, com de les empreses i dels grups d'interès, així com de les formes de difondre'l donar-lo a conèixer per tal que sigui efectiu. Malgrat l'actual situació de crisi sanitària, de moment els terminis es mantenen i la consulta queda oberta fins el 27 de maig..
Diumenge, 29 de març del 2020
La reducció de la contaminació pel confinament i el debat per la prohibició d'alguns mercats a l'aire lliure, temes del programa de ràdio d'aquesta setmana
En dues setmanes de confinament, la contaminació ha baixat en picat fins a nivells que no s'havien vist mai, des que hi ha medicions, i tant pel que fa als nivells de partícules en suspensió a l'aire, com als nivells d'òxid de nitrògen I de diòxid de sofra. Precisament, aquest és un dels temes tractats en el segon programa de ràdio fet des del confinament, i en el que hem entrevistat el reponsable de la campanya de mobilitat de Greenpeace Adrian Fernández. L'altra tema tractat ha estat la polèmica generada per la prohibició, en alguns municipis catalans, de mantenir el mercat a l'aire lliure, una prohibició que, tot i que s'ha fet per seguretat i prudència, ha estat denunciada per Unió de Pagesos que, en veu del responsable de mercats, Josep Cuscó, reclama la seva continuïtat amb mesures de seguretat que garanteixin les distàncies per evitar contagis. El programa també ha comptat amb la recomanació literària de Jordi Costa, de la Llibreria Strogoff.
Dissabte, 28 de març del 2020
Com diferenciar els símptomes del coronavirus de la simptomatologia que provoquen les al·lèrgies
Des de la Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica alerten que alguns símptomes de l'al·lergia poden ser similars als provocats pel coronavirus i arribar a generar-nos confusió, i expliquen com diferenciar els símptomes de l'al·lèrgia dels de la Síndrome Respiratòria Aguda Greu causada per Coronavirus 2. Les pol·linitzacions d'aquesta primavera i estiu començen uns dies abans del que seria l'habitual i seran importants, assolint nivells per damunt de la mitjana. Així ho indiquen les previsions dels nivells de pol·len i espores a l'atmosfera a Catalunya per als propers mesos realitzades per investigadors de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l'ICTA-UAB i del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la UAB.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10    Pàgina anterior