Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Entitats

Agència de Residus de Catalunya

L'Agència de Residus té una clara vocació de contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Catalunya i a la protecció de l'entorn i del patrimoni natural, tot impulsant la gestió sostenible dels residus.

L’Agència de Residus contempla com a principals objectius: la minimització de la quantitat de residus generats i de llur perillositat, el foment de la recollida selectiva, la valorització dels residus, la disposició del rebuig i la recuperació d'espais i sòls degradats o contaminats per descàrregues incontrolades de residus.

Dades de contacte

Lloc web: http://bit.ly/LmERJx


Informació relacionada

Divendres, 24 d'octubre del 2014
Catalunya participa a Bulgària en l'esdeveniment regional del Projecte R4R, Regions per al Reciclatge
El director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, ha participat a Sofia, Bulgària, en l'esdeveniment regional del Projecte R4R, Regions per al Reciclatge. Aquest és un projecte europeu de 3 anys, des del 2012 fins el 2014, per crear un marc comú entre diferents regions europees per a l'observació de dades de residus i indicadors comuns que permetin la comparació de resultats de recollida selectiva i reciclatge. En concret, pretén identificar els instruments locals i regionals més eficients que permeten optimitzar el reciclatge dels residus municipals i desenvolupar una eina en línia per ajudar les ciutats i regions sòcies del projecte a comparar les seves actuacions reciclatge seguint una metodologia comuna.
Dimarts, 14 d'octubre del 2014
Osona és la primera comarca en recollida selectiva
L'any 2013 es van generar a Catalunya 3.588.822 tones de residus municipals, xifra que suposa un 4% menys que l'any 2012. A les comarques centrals, l'Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona, i el Solsonès, la xifra va ser de 226.104 tones, un 2,38% menys que l'any anterior. En quant a la generació de residus per càpita, a Catalunya s'ha reduït en un any d'1,35 kg/habitant/dia el 2012 a 1,30 kg/hab/dia el 2013, que ens situa en xifres de l'any 1997. A les comarques centrals, s'ha situat en 1,30 kg/hab/dia.
Dilluns, 8 de setembre del 2014
Argentona, exemple d'èxit del Residu Zero a Europa
Zero Waste Europe ha publicat tres nous casos d'estudi que mostren que a Europa ja s'estan desenvolupant i implantant amb èxit estratègies de residu zero que poden inspirar els pobles i ciutats per transformar la nostra relació amb els recursos i avançar cap al residu zero. El poble català d'Argentona, encapçala la xarxa de municipis catalans Residu Zero. Quan el sistema de recollida selectiva porta a porta es va introduir l'any 2004, Argentona va més que duplicar els seus nivells de reciclatge i va esdevenir una referència a Catalunya en recollida selectiva i pagament per generació.
Dimecres, 4 de juny del 2014
L'Agència de Residus de Catalunya dóna suport a la formació en gestió de residus per a persones en risc d'exclusió social
L'Agència participarà en un programa de la Fundació Trinijove, en col.laboració amb Ecoembes, gestora del sistema integrat de gestió d'envasos lleugers a l'Estat espanyol, El curs inclou 150 hores de classes teòriques i 80 hores de pràctiques a les instal·lacions de residus.
Dilluns, 3 de març del 2014
Major integració normativa, compliment i responsabilització, principals conclusions del treball sobre residus industrials en l'horitzó 2020
Els agents vinculats a la gestió dels residus especials demanen la interpretació i aplicació harmonitzada de les normatives estatal i comunitària, considerar els residus com a recursos, inclosos en els processos productius, harmonitzar els interessos econòmic i ambiental, i un règim d'inspecció i sanció més rígid amb les males praxis. Aquestes són les principals conclusions d'una jornada de reflexió sobre els residus industrials en l'horitzó 2020, impulsada per l'Associació Catalana d'Instal·lacions de Tractament de Residus Especials (ACITRE) amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), i que es va celebrar a finals de 2013. Avui, el director de l'ARC, Josep Maria Tost, acompanyat del president d'ACITRE, Víctor Rebollo, n'han presentat els resultats.
Següent pàgina 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10    Pàgina anterior