Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Entitats

Agència de Residus de Catalunya

L'Agència de Residus té una clara vocació de contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Catalunya i a la protecció de l'entorn i del patrimoni natural, tot impulsant la gestió sostenible dels residus.

L’Agència de Residus contempla com a principals objectius: la minimització de la quantitat de residus generats i de llur perillositat, el foment de la recollida selectiva, la valorització dels residus, la disposició del rebuig i la recuperació d'espais i sòls degradats o contaminats per descàrregues incontrolades de residus.

Dades de contacte

Lloc web: http://bit.ly/LmERJx


Informació relacionada

Dissabte, 17 de novembre del 2012
Catalunya participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb més de 550 activitats
El millor residu és el que no es produeix. Sota aquest lema l'Agència de Residus de Catalunya en coordinació amb 34 regions de 20 països d'Europa organitza del 17 al 25 de novembre la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2012. Durant aquests dies se celebraran més de 10.700 activitats arreu d?Europa -3.700 més que en l'edició de 2011-, de les quals 554 es faran a Catalunya. L'objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància de generar menys residus. Hi participen més dun centenar d'entitats catalanes, entre administracions públiques, associacions, empreses, escoles, universitats o hospitals.' Durant la Setmana es realitzaran activitats en 30 comarques de tot el país, on es podrà intercanviar roba, llibres o joguines, aprendre a reparar petits electrodomèstics, cuinar amb restes de menjar, conèixer bones practiques per generar menys residus, entre moltes altres.
Dilluns, 12 de novembre del 2012
Coincidint amb la Setmana de la Prevenció dels Residus i les festes de Nadal, el Consorci de Residus del Vallès Occidental estrena noves activitats de la campanya
El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i els ajuntaments de la comarca han organitzat conjuntament 34 activitats per commemorar la Setmana Europea de la prevenció de residus que es celebra del 17 al 25 de novembre. Enguany les activitats s'emmarquen en la campanya "Si recicles bé, tothom estalvia" i s'allargaran durant els mesos de novembre i desembre per informar i aconsellar la ciutadania sobre com reduir els residus. En aquests dos mesos s'arribaran a fer més de 60 activitats i moltes d'aquestes estaran relacionades amb les festes de Nadal, per aconseguir que siguin més sostenibles. S'incidirà tant amb la compra, la cuina, la separació dels residus i també en el seu tractament.
Dimarts, 23 d'octubre del 2012
La revalorització dels residus en l'escenari global i en el context actual de crisi
El Congrés Internacional de Innovació en la gestió i el tractament dels residus municipals, que es celebra el proper mes de desembre a Sabadell, abordarà en aquesta edició un tema que resulta de màxima actualitat en el context de crisi econòmica en que vivim. Així, el lema d'aquesta nova edició de Reinnova és els residus en el nou escenari econòmic: estratègies "low cost", eficiència i valorització. Reinnova Sessions està organitzat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i l'Agència de Residus de Catalunya, amb la col·laboració de l'Institut per a la Sostenibilitat dels Recursos i la Fundació Fòrum Ambiental.
Dissabte, 6 d'octubre del 2012
L'aprofitament dels residus com a combustible
Catalunya ha d'avançar en promoure vies alternatives als combustibles derivats de residus (CDR), que la indústria cimentera utilitza ja habitualment com a combustible. Una via d'aprofitament, actualment a nivell experimental, és la recuperació de part de la fracció resta per obtenir un material susceptible de ser transformat en metanol. L' Agència de Residus Catalana també està interessada en el coneixement de la tecnologia que s'aplica en alguns països com, per exemple, el cracking tèrmic, per a l'obtenció d'un gas de síntesi que permet un interessant aprofitament material. Finalment, i en fase d'I+D, es troba el desenvolupament de plantes per a l'obtenció de gasoil sintètic a partir de residus industrials destinats actualment als abocadors, o bé de residus municipals destinats a la fracció resta.
Dijous, 2 d'agost del 2012
monSOStenible participa a Líquids, la versió estiuenca del programa l'Oracle de Catalunya Ràdio
Ja separeu el gra de la palla? Tetra-briks, d'òrgànic? Gasteu paper de plata? Amb aquestes preguntes, el periodista Xavier Graset i el seu equip presenten el programa d'avui de Líquids de Catalunya Ràdio, la versió estiuenca de l'Oracle, en el que parlen d'Ecologia domèstica i en el que hi participa aquest portal, monSOStenible, representat per Míriam Viaplana, juntament amb el director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Ma Tost i el biòleg Àlex Pérez. El programa Líquids s'emet de 3 a 4 de la tarda, amb el mateix equip i la mateixa franja horària que l'Oracle, i es pot escoltar en directe i després de la seva emissió es pot descarregar en potcast.
Següent pàgina 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10    Pàgina anterior