Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese
Actualitat

L'ecòleg Josep Peñuelas, primer català a guanyar el Premi Ramon Margalef d'Ecologia

 CREAF

El doctor Josep Peñuelas és professor d'investigació del Centre Superior d'Investigacions Científiques al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), on dirigeix el grup d'Ecologia Global. Actualment treballa en diferents camps d'ecosistemes vegetals terrestres.

Actualitat

Cooltra Motos i FGC signen un acord per promocionar la mobilitat elèctrica a Barcelona

 cooltra

L'acord té com a objectiu establir el servei eCooltra Motosharing, un servei de lloguer compartit de motos elèctriques per minuts, com a transport complementari d'aquells usuaris que utilitzen FGC i volen continuar movent-se per la ciutat de manera àgil i sostenible.

Actualitat

Peatges gratuïts pels vehicles electrics

La mesura, que es va posar en marxa el 15 de setembre del 2015 a les autopistes titularitat de la Generalitat, beneficia potencialment uns 3.100 vehicles elèctrics que hi ha actualment a Catalunya i s'aplica a la C-16, inclosos els túnels de Vallvidrera, la C-32 tant en el tram del Maresme com el del Garraf, i al peatge de la C-33 Mollet, Aquesta iniciativa vol afavorir la substitució dels vehicles antics per d'altres més nets, que redueixin els nivells de contaminació i de soroll.

Actualitat

El Centre de Recursos del Vehicle Electric CREVE emprèn accions de formació

El Polígon Riera de Caldes, a Sta. Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) acull, des de l'octubre del 2013, el CREVE, un centre pioner dissenyat específicament per donar serveis en els tecnologies del vehicle elèctric lleuger, i oferir recursos de suport a les empreses del sector situades a la zona per tal de contribuir a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric.

Actualitat

El 4rt EcoRally RACC - 1a prova de les ECOsèries 2014

 

El 4 EcoRallyRACC és una prova que transcorre per Barcelona i el seu extraradi, amb un itinerari que no es desvetllarà fins a l'últim moment per evitar tàctiques que puguin beneficiar als equips més experimentats

La vinyeta per Carme Lorente
 
Sostenibilitat
Actualitat

Les entitats ambientals reclamen un pacte nacional de polítiques ambientals al futur govern de Catalunya

Les entitats del Tercer Sector Ambiental han reclamat al futur Govern de la Generalitat de Catalunya la "la necessitat d'un gran pacte nacional de polítiques ambientals amb la participació de les forces polítiques representades al Parlament i les entitats ambientals". Aquesta és una de les conclusions del 1r Congrés del Tercer Sector Ambiental que ha tingut lloc a l'edifici de La Pedrera aquest dijous i divendres i que ha aplegat més de 150 participants de 60 entitats de tot Catalunya. Un dels objectius d'aquest primer congrés bianual ha estat convidar a les entitats a omplir de continguts part part de la trobada, i en aquest sentit, s'hi han presentat 32 comunicacions, entre elles la d'aquest Portal, monSOStenible, que han proposat casos concrets, pràctiques i metodologia que s'està treballant a casa nostra en el sector ambiental.

Actualitat

Arranca la segona edició de l'EXPOelèctric Fórmula-e per convertir Barcelona en capital del vehicle elèctric

 

EXPOelèctric Fórmula-e, el major esdeveniment de vehicles elèctrics del sud d'Europa, arranca aquest divendres a Barcelona amb l'objectiu d'acostar les últimes novetats en vehicles elèctrics a la ciutadania mitjançant un seguit d'activitats lúdiques i divulgatives, totalment gratuïtes, per tal de consolidar el vehicle elèctric com a alternativa real per a la conducció urbana i interurbana a Catalunya. Fins al proper 21 setembre, la segona edició d'EXPOelèctric Fórmula-e convertirà la ciutat comtal en capital del vehicle elèctric, un punt de trobada d'experts, marques i ciutadans on mostrar els últims models i tecnologies relacionades amb la mobilitat elèctrica.

Actualitat

Nissan fabricarà a Barcelona la nova furgoneta elèctrica e-NV200

La versió elèctrica de la furgoneta NV200 es va presentar el passat mes de març a Gènova 

Nissan ha confirmat oficialment que la furgoneta compacta totalment elèctrica 'e-NV200' es fabricarà a la planta de la Zona Franca de Barcelona durant l'exercici fiscal del 2013, segons ha anunciat en el transcurs d'un acte institucional celebrat a una de les línies de producció de la companyia i amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas. Posar en marxa la nova línia de producció suposarà una inversió de 100 milions i implicarà la creació de 700 llocs de treball directes i indirectes. La producció que es faci a Barcelona s'exportarà a tot el món. La furgoneta NV200 ja és una furgoneta que es fabrica a Barcelona i a partir del 2014 s'afegirà la variant elèctrica 'e-NV200'.

Actualitat

La UE participa d'un estudi per avaluar un combustible més ecològic per als vaixells: el gas natural liqüefet

vaixell transportador de vaixells ca.wikipèdia.org

L'estudi, anomenat COSTA, i finançat per la UE amb més d'1,5 milions d'euros, té per objectiu desenvolupar el marc de condicions per a l'ús del Gas Natural Liqüefet per les embarcacions d'Europa meridional. L'LNG s'està consolidant ràpidament com un combustible més ecològic per al sector marítim i la Unió Europea en fomenta la captació. Si s'apliquen les recomanacions de COSTA, les emissions de CO2 dels vaixells podrien disminuir un 25% el 2020 i un 50% el 2050.

La vinyeta per Carme Lorente
 
Surt al mercat la motocicleta elèctrica catalana
Actualitat

Surt al mercat la motocicleta elèctrica catalana

 

La marca gironina Rieju ha començat ja la producció en sèrie d'un ciclomotor i d'una moto elèctrica. El preu de venda al públic és de 3200 euros el ciclomotor i 3900 la motocicleta i l'adquisisció d'aquesta es pot beneficiar dels ajuts del pla Movele. Pesa 85kg i per la seva ergonomia és una moto que s'adapta fàcilment a totes les mides dels diferents usuaris. La Mius 4.0, que està impulsada per bateries de liti, agafa una velocitat de 65 Km/hora, te una autonomia de 50 quilòmetres en ciutat, es carrega endollant-la al corrent o als punts de recàrrega i triga unes sis hores a recarregar-se totalment. Tot i que inicialment s'havia anunciat la sortida al mercat d'un scooter monoplaça per la primavera del 2011, els models que s'estan fabricant i que sortiran la setmana vinent al mercat tant nacional com internaciona són un ciclomotor monoplaça i una motocicleta de dues places.