Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese
Actualitat

La firma de motocicletes elèctriques Cooltra i la companyia elèctrica d'energia verda Holaluz s'alien per fomentar la mobilitat sostenible

 

Holaluz subministrarà energia 100% d'origen renovable al Grup Cooltra materialitzant el nou model de mobilitat sostenible sense emissions ja que les dues firmes comparteixen la mateixa visió del món, basada en impulsar la sostenibilitat.

Opinió de MónSOStenible

Bones vacances...SOStenibles

 

A l'hora de planificar unes vacances es fa difícil mantenir la coherència i continuar éssent sostenibles. Una opció és moure's a peu o en bicicleta i evitar agafar cotxe (a menys que sigui elèctric) o avions... Tot el contrari del que solem fer. Aquest mes d'agost els desplaçaments en avió i vehicle privat es multipliquen, Que ens perdonin els fabricants de cotxes tradicionals i antics, de gasolina i gasoil, vull dir, però ens alegraren realment de l'augment de les vendes de vehicles quan aquests siguin nets i sostenibles. I això, de moment, encara no passa. Però tornant al que parlavem, propostes de vacances n'hi ha moltesi cadascú tria, d'acord amb les seves possibilitats i interessos.

Actualitat

Restriccions de circulació a les Rondes de Barcelona en cas de contaminació a partir del desembre

 CC Barcelonès

L'Àrea Metropolitana de Barcelona i els municipis de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat han definit i acordat les condicions i característiques de la zona de baixes emissions de l'àmbit de les Rondes de Barcelona i les condicions de les restriccions d'aquesta àrea en casos d'episodi de contaminació a l'hivern i primavera 2017-2018. L'acord delimita definitivament la Zona de Baixes Emissions on seran d'aplicació les restriccions.i fixa els vehicles afectats, àmbit territorial, horaris i senyalització. La restricció s'estableix entre les 7h i les 20h de dilluns a dijous, amb els divendres pendents d'ajustar, per als vehicles que no disposin d'etiqueta ambiental de la Direcció General de Trànsit i determina les excepcions. La senyalització viària s'instal·larà entre octubre i novembre a les sortides de les rondes i els àmbits urbans inclosos a la ZBE. Al setembre es crearà una Comissió Permanent i el Protocol d'Activació de les Restriccions, en coordinació amb les Guàrdies Urbanes, per posar en marxa l'operativa.

Actualitat

El carril bici que uneix la Zona Franca amb el centre de Barcelona comença a funcionar

 

Es tracta d'un tram de 500 metres que permet als vianants i als ciclistes superar de forma segura les barreres viàries que suposen la Ronda Litoral i l'accés al Port de Barcelona, que fins ara eren infranquejables. Les amplades del carril bici varien entre els 2,2 metres i els 2,4 metres. L'espai destinat a vorera, per al vianant, està entre els 1,8 i els 4,9 metres. Per tal de facilitar la circulació segura de persones amb discapacitat visual, el carril bici i la vorera es troben separats per un paviment guia que diferencia l'espai del carril bici i l'espai destinat al vianant. En aquest carril, s'ha afegit una segregació física de formigó.

Actualitat

L'ecòleg Josep Peñuelas, primer català a guanyar el Premi Ramon Margalef d'Ecologia

 CREAF

El doctor Josep Peñuelas és professor d'investigació del Centre Superior d'Investigacions Científiques al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), on dirigeix el grup d'Ecologia Global. Actualment treballa en diferents camps d'ecosistemes vegetals terrestres.

Actualitat

Cooltra Motos i FGC signen un acord per promocionar la mobilitat elèctrica a Barcelona

 cooltra

L'acord té com a objectiu establir el servei eCooltra Motosharing, un servei de lloguer compartit de motos elèctriques per minuts, com a transport complementari d'aquells usuaris que utilitzen FGC i volen continuar movent-se per la ciutat de manera àgil i sostenible.

Actualitat

Peatges gratuïts pels vehicles electrics

La mesura, que es va posar en marxa el 15 de setembre del 2015 a les autopistes titularitat de la Generalitat, beneficia potencialment uns 3.100 vehicles elèctrics que hi ha actualment a Catalunya i s'aplica a la C-16, inclosos els túnels de Vallvidrera, la C-32 tant en el tram del Maresme com el del Garraf, i al peatge de la C-33 Mollet, Aquesta iniciativa vol afavorir la substitució dels vehicles antics per d'altres més nets, que redueixin els nivells de contaminació i de soroll.

Actualitat

El Centre de Recursos del Vehicle Electric CREVE emprèn accions de formació

El Polígon Riera de Caldes, a Sta. Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) acull, des de l'octubre del 2013, el CREVE, un centre pioner dissenyat específicament per donar serveis en els tecnologies del vehicle elèctric lleuger, i oferir recursos de suport a les empreses del sector situades a la zona per tal de contribuir a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric.

Actualitat

El 4rt EcoRally RACC - 1a prova de les ECOsèries 2014

 

El 4 EcoRallyRACC és una prova que transcorre per Barcelona i el seu extraradi, amb un itinerari que no es desvetllarà fins a l'últim moment per evitar tàctiques que puguin beneficiar als equips més experimentats

La vinyeta per Carme Lorente
 
Sostenibilitat
Actualitat

Les entitats ambientals reclamen un pacte nacional de polítiques ambientals al futur govern de Catalunya

Les entitats del Tercer Sector Ambiental han reclamat al futur Govern de la Generalitat de Catalunya la "la necessitat d'un gran pacte nacional de polítiques ambientals amb la participació de les forces polítiques representades al Parlament i les entitats ambientals". Aquesta és una de les conclusions del 1r Congrés del Tercer Sector Ambiental que ha tingut lloc a l'edifici de La Pedrera aquest dijous i divendres i que ha aplegat més de 150 participants de 60 entitats de tot Catalunya. Un dels objectius d'aquest primer congrés bianual ha estat convidar a les entitats a omplir de continguts part part de la trobada, i en aquest sentit, s'hi han presentat 32 comunicacions, entre elles la d'aquest Portal, monSOStenible, que han proposat casos concrets, pràctiques i metodologia que s'està treballant a casa nostra en el sector ambiental.

Actualitat

Arranca la segona edició de l'EXPOelèctric Fórmula-e per convertir Barcelona en capital del vehicle elèctric

 

EXPOelèctric Fórmula-e, el major esdeveniment de vehicles elèctrics del sud d'Europa, arranca aquest divendres a Barcelona amb l'objectiu d'acostar les últimes novetats en vehicles elèctrics a la ciutadania mitjançant un seguit d'activitats lúdiques i divulgatives, totalment gratuïtes, per tal de consolidar el vehicle elèctric com a alternativa real per a la conducció urbana i interurbana a Catalunya. Fins al proper 21 setembre, la segona edició d'EXPOelèctric Fórmula-e convertirà la ciutat comtal en capital del vehicle elèctric, un punt de trobada d'experts, marques i ciutadans on mostrar els últims models i tecnologies relacionades amb la mobilitat elèctrica.