Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese
Actualitat

La firma de motocicletes elèctriques Cooltra i la companyia elèctrica d'energia verda Holaluz s'alien per fomentar la mobilitat sostenible

 

Holaluz subministrarà energia 100% d'origen renovable al Grup Cooltra materialitzant el nou model de mobilitat sostenible sense emissions ja que les dues firmes comparteixen la mateixa visió del món, basada en impulsar la sostenibilitat.

Actualitat

Cellers Torres reclama facilitats per al autoconsum d'energies netes a les empreses

 

El celler del Penedès ha invertit 465.000 euros en una instal·lació fotovoltaica que porta un any sense poder funcionar i a la espera de permisos. Per la seva banda, la Unió Espanyola Fotovoltaica insta a l'Administració a eliminar les través administratives que s'interposen per exercir l'autoconsum.

Actualitat

L'ecòleg Josep Peñuelas, primer català a guanyar el Premi Ramon Margalef d'Ecologia

 CREAF

El doctor Josep Peñuelas és professor d'investigació del Centre Superior d'Investigacions Científiques al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), on dirigeix el grup d'Ecologia Global. Actualment treballa en diferents camps d'ecosistemes vegetals terrestres.

Actualitat

Pep Puig i Josep Tarragó parlen de les possibilitats de l'energia eòlica a la festa del Medi amb Vent de Gallecs

 

Sota el lema "el Medi amb Vent", l'Ateneu de Gallecs ha organitzat aquest diumenge 1 de juny la 2a Fira del Medi Ambient de Gallecs, una jornada que ha començat al matí amb una visita als molins de Gallecs, ha continuat amb tallers d'estels i de molinets de vent i s'ha tancat amb una taula sobre l'energia eòlica en la que hi han participat el doctor en Enginyeria i fundador d'Ecotecnia i Ecoserveis Pep Puig i l'expert en molins de vent i propietari de l'empresa Molins Tarragó, amb seu a Montblanc, Josep Tarragó. Tarragó està col·laborant amb l'Ateneu de Gallecs en la reconstrucció d'un molí a la masia de Can Cruz.

La vinyeta per Carme Lorente
 
Sostenibilitat
Actualitat

Les entitats ambientals reclamen un pacte nacional de polítiques ambientals al futur govern de Catalunya

Les entitats del Tercer Sector Ambiental han reclamat al futur Govern de la Generalitat de Catalunya la "la necessitat d'un gran pacte nacional de polítiques ambientals amb la participació de les forces polítiques representades al Parlament i les entitats ambientals". Aquesta és una de les conclusions del 1r Congrés del Tercer Sector Ambiental que ha tingut lloc a l'edifici de La Pedrera aquest dijous i divendres i que ha aplegat més de 150 participants de 60 entitats de tot Catalunya. Un dels objectius d'aquest primer congrés bianual ha estat convidar a les entitats a omplir de continguts part part de la trobada, i en aquest sentit, s'hi han presentat 32 comunicacions, entre elles la d'aquest Portal, monSOStenible, que han proposat casos concrets, pràctiques i metodologia que s'està treballant a casa nostra en el sector ambiental.

Actualitat

El Japó planeja plantes solars flotants pel 2013

 misfinanzas.com

L'empresa energètica nipona West Holdings planeja construir l'any vinent fins a deu plantes solars flotants al Japó. Segons informa el diari econòmic Nikkei, les plantes es situarien en una reserva de Saitana i en un embassament d'Osaka i comptarien amb una capacitat combinada de fins a 20.000 kilowats. El govern del Japó, que ja va anunciar la seva intenció de tancar les centrals nuclears després de l'accident de Fukushima el març del 2011, es troba immers en la concreció d'un nou pla d?energia que vingui a substituir el 30% de l'electricitat del país que fins la data de l'accident proporcionaven les nuclears.

Actualitat

Rio+20, un altre fracàs

Greenpeace lamenta profundament els resultats de la Cimera de Rio+20, una reunió que, segons l'organització ecologista, passarà a la història "per la manca d'ambició dels Gverns participants i per les seves bones paraules buides de continguts". Un dels objectius inicials de la cimera era la creació d?una agència mundial de les Nacions Unides per al medi ambient una proposta que es va descartar en favor de la potenciació del programa de la ONU pel Medi Ambient. Un altre dels objectius frenats pels governs presents a Rio ha estat l'eliminació de les subvencions als combustibles fòssils a favor d'una major i clara potenciació de les energies renovables.

Actualitat

Rio+20 arrenca amb moltes espectatives i poques possibilitats de canvis reals

La Cimera de la Terra Rio+20, que es celebra a Rio de Janeiro entre el 20 i el 22 de juny, suposa un nou intent de les Nacions Unides per avançar en un compromís mundial que possibiliti crear les bases per un futur sostenible, pròsper i pacífic. La Cimera, que tindrà lloc vint anys després de la primera cimera històrica de la Terra -la de Rio de l'any 1992-, girarà al voltant de dos eixos principals: la creació d'un marc institucional per al desenvolupament sostenible i la potenciació d'una economia verda que permeti un desenvolupament sostenible i possibiliti l'eliminació de la pobresa. En aquest sentit, Rio+20 suposa una nova oportunitat per allunyar-nos d'actituds habituals i d'actuar per acabar amb la pobresa, frenar la destrucció del medi ambient i construir un pont cap al futur. En realitat, i davant les poques possibilitats de canvis reals, ja hi ha un document de mínims pactat on es fa palesa la renúncia a la creació d'un govern ambiental mundial, l'anomenada Agència Ambiental de les Nacions Unides.

Actualitat

Ecologistes en Acció i Greenpeace lamenten el permís pels dos nous pous de petroli enfront del Delta de l' Ebre

Greenpeace i Ecologistes en Acció lamenten profundament la concessió de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) positiva per a l'explotació de dos nous pous de petroli de Repsol, el Llobarro-1 i el Montanazo-5D, situats al menys a uns 50 km de la costa de Tarragona, enfront del Parc Natural del Delta de l'Ebre. Segons les organitzacions ecologistes, aquest permís constitueix un greu error perquè posa en perill innecessàriament al medi ambient, a més de suposar un nou pas enrere en la política energètica del Govern, que aposta una vegada més pels combustibles fòssils malgrat ser més cars i contaminants, i de ser el motor del canvi climàtic.

Actualitat

La UE participa d'un estudi per avaluar un combustible més ecològic per als vaixells: el gas natural liqüefet

vaixell transportador de vaixells ca.wikipèdia.org

L'estudi, anomenat COSTA, i finançat per la UE amb més d'1,5 milions d'euros, té per objectiu desenvolupar el marc de condicions per a l'ús del Gas Natural Liqüefet per les embarcacions d'Europa meridional. L'LNG s'està consolidant ràpidament com un combustible més ecològic per al sector marítim i la Unió Europea en fomenta la captació. Si s'apliquen les recomanacions de COSTA, les emissions de CO2 dels vaixells podrien disminuir un 25% el 2020 i un 50% el 2050.

Actualitat