Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Agenda d'activitats

JUN
06
JUN
07

SOM ELÈCTRICS -Congrés sobre la transició energètica i la mobilitat elèctrica- 6 i 7 de juny - MUSEU DE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA DE CATALUNYA -TERRASSA-

Els dies 6 i 7 de juny torna el congrés Som Elèctrics! al mNACTEC, enguany dedicat a la transició energètica i la mobilitat elèctrica en el panorama actual i futur.

Estem davant d'una transició que requereix de certa celeritat en la presa de decisions, en la definició d'estratègies, de saber de quina manera serem capaços de generar energia de manera responsable i sostenible. Aquest i altres reptes a la 4a edició de Som Elèctrics! de la mà d'experts i d'empreses que aposten pel canvi durant dues jornades.

- 6 de juny:La transformació energètica i de mobilitat del present i el futur
El futur model energètic ha de possibilitar un canvi de paradigma que afectarà el model econòmic, de mobilitat i, conseqüentment, social. La Xina, el país amb la major demografia mundial i que ha encapçalat aquesta transformació obrint reptes, i alhora oportunitats. Com serà aquest nou mercat en el cas de Catalunya.En matèria de mobilitat, s'abordarà com la possible escassetat del liti planteja nous recursos i tecnologies en la fabricació de les bateries. Analisi de com el gas i els combustibles zero-carbon irrompen a favor de la sostenibilitat en el futur del transport marítim. En relació al transport terrestre i les autopistes, com s'implanta el projecte e-Highway i la proposta en matèria de mobilitat de Siemens.

PROGRAMA 09.00 h: Recepció i lliurament d’acreditacions.
09.30 h: Inauguració institucional.
10.00 h: Xina, cap a un nou model energètic i de mobilitat en el segle XXI. A càrrec del Dr. Prof. Zhou Minkang, director del Centre d’Estudis i Recerca sobre Àsia Oriental de la UAB.
10.30 h: Oportunitats i reptes de la transició energètica a Catalunya. A càrrec de Joan López Redondo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
11.00 h: Pausa cafè.
11.30 h: Recursos materials i tecnologies de bateries, hi ha vida més enllà del liti. A càrrec de Rosa Palacín, investigadora i vicedirectora de l’ICMAB-CSIC.
12.00 h: El futur del transport marítim. A càrrec de Jordi Vila, director de Medi Ambient del Port de Barcelona.
12.30 h: Transport terrrestre: les autopistes elèctriques. El sistema e-Highway de Siemens. A càrrec de Gerrit Stumpe, Bussines Developer e-Highway Siemens Mobility (ponència en anglès).
13.00 h: Debat.
13.30 h: Cloenda.

- 7 de juny: La transició, l'autogeneració i l'autoconsum energètic i el paper de les energies renovables
La transició energètica, per part d'administracions i d'empreses de serveis i comercialitzadores, haurà de ser capaç d'abastar la demanda elèctrica, de garantir com gestionar la generació diversa i d'explicar com la disrupció de la generació distribuïda, l'entrada de la figura del prosumidor i l'autogeneració i l'autoconsum canviaran el model. S'analitzarà com les renovables han de tenir un paper important en aquest nou paradigma i com seran clau la conscienciació i l'exigència col·lectiva de canvis en el subministrament o de consum.

PROGRAMA 10.00 h: Energia per a tot i per tots? A càrrec de Susana Bañares, directora de Gestió de la demanda i de xarxes intel·ligents de Red Eléctrica de España (REE).
10.20 h: La visió del clúster en el nou escenari energètic. A càrrec de Xavier Farriols, president del Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya.
10.40 h: La xarxa elèctrica del futur: Una meshgrid descentralitzada. L’informe de Schneider Electric. A càrrec de Joaquim Daura, director de Vendes i de Serveis de Sostenibilitat i Eficiència Energètica de Schneider Electric.
11.00 h: Pausa cafè
11.20 h: El paper de les renovables en el futur model energètic. A càrrec de Pere Soria, responsable de l’Àrea de desenvolupament de negoci de Circutor.
11.40 h: El paper de la fotovoltaica en l’autogeneració i l’autoconsum. A càrrec d’Aleix Massana, director de Solit Energia.
12.00 h: El paper del prosumidor o quan el consumidor passar a ser part activa de la generació d’energia. A càrrec de Pep Salas, director executiu i fundador de Km0 Energy.
12.20 h: La mirada legal. A càrrec de Piet Holtrop, advocat internacional especialista en energies renovables i fundador de Holtrop, S.L.P Transaction & Bussines Law.
12.40 h: Cas pràctic. Fotolineres V2G a l’AMB: quan el vehicle passa a ser una peça clau d’un sistema elèctric 100% renovable. A càrrec de Gil Lladó, tècnic d’Energia i Canvi climàtic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
13.00 h: Debat
14.00 h: Cloenda. En finalitzar el congrés, s’oferirà als assistents una copa de cava al pati històric del Museu.
Comparteix aquesta activitat

Twitter Facebook