Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Agenda d'activitats

GEN
22

Nova activitat de l'ADENC: "FES REVIURE EL RIPOLL!" Fem tornar els animals al riu -SABADELL-

22 de gener, primera crida al voluntariat del 2012.
El proper diumenge 22 de gener, l'ADENC convoca els voluntaris i voluntàries ambientals peruna nova jornada de treball, en aquest cas dedicada a l'adequació de basses per amfibis.

El projecte "Fes reviure el Ripoll" iniciat el 2009, s'ha centrat fins ara en la recuperació de la vegetació de ribera. Un cop finalitzada aquesta fase del projecte, l'ADENC n'inicia una segona amb l'objectiu de fomentar l'establiment de la fauna pròpia dels nostres rius. I, com en els anys anteriors un dels puntals del projecte es preveu que siguin els voluntaris i les voluntàries.

Els voluntaris i voluntàries treballaran fonamentalment en el buidatge de dues basses naturals que hi ha al marge esquerre del riu. Aquestes basses temporals (s'omplen i es buiden en funció de les pluges i del nivell freàtic de l'aigua) estan plenes de còdols, sorra, i restes de vegetació que el riu ha anat arrossegant amb el temps. Un cop buidades les basses a cop de pic i palades, es procedirà a revegetar-ne el perímetre. S'espera que les basses s'omplin amb les properes pluges i que, a partir del mes de febrer, puguin ser colonitzades per amfibis com la granota verda (Pelophylax perezi) o la reineta (Hyla meridionalis).

Programa
L'activitat s'iniciarà a les 10 h del matí i el punt de trobada serà, com sempre, al berenador de Sant Vicenç de Jonqueres (Sabadell). Durant les 2 primeres hores els voluntaris es dedicaran a buidar les basses, i a partir de les 12 està prevista la plantació de vegetació al seu voltant.

Comparteix aquesta activitat

Twitter Facebook