Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Agenda d'activitats

FEB
24
FEB
26

MOBILE SOCIAL CONGRESS - del 24 al 26 de febrer - PATI MANNING - c/ Montalegre, 7 - BARCELONA

El Mobile Social Congress celebra aquest any la seva cinquena edició, i tot i que enguany no serà l'alternativa al Mobile World Congress que s'ha anul·lat, SETEM Catalunya manté el Mobile Social Congress i aposta un any més per aquest espai de trobada i reflexió ciutadana al voltant del model de producció i consum de tecnologies de la informació i la comunicació. Un model que genera greus vulneracions de drets humans, especialment laborals, i impactes ambientals. La indústria electrònica és un dels sectors més dinàmics i importants de l'economia mundial. Per una banda, aquesta indústria requereix de recursos minerals no renovables de forma insaciable amb un impacte ambiental i social alarmant en les comunitats que pateixen l'extractivisme miner. D'altra banda, les grans marques d'aquesta indústria són responsables de vulneracions de drets laborals i de les normes de salut i seguretat en les fàbriques on se subcontracta la manufactura en l'opaca cadena de subministrament global.

La contaminació generada pels residus electrònics és una problemàtica global com a resultat de l'obsolescència programada d'aquests productes amb impactes desiguals al nord i al sud globals. Així mateix, la irresponsabilitat empresarial s'estén també al cicle de vida d'aquests aparells, on no es té en compte la reparació, la reutilització ni el reciclatge.

Finalment, com a usuàries, tenim sovint allotjades les nostres dades a servidors els interessos dels quals desconeixem i que poden facilitar l'accés a les nostres comunicacions i dades sense el nostre control. La mateixa lògica privativa del capitalisme promou la privatització del coneixement, com és el cas del programari, i afavoreix un sector tecnològic controlat per poques multinacionals.


Comparteix aquesta activitat

Twitter Facebook