Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Agenda d'activitats

JUN
16
JUN
17

II JORNADES + SOSTENIBLES 16 i 17 de juny -Santuari- PINÓS (Solsonès)

El director general de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, inaugurarà el dissabte dia 16 de juny a les 9:30 h. les II Jornades Masies + Sostenibles que es realitzaran els dies 16 i 17 de juny al Santuari de Pinós, al Solsonès.

Les jornades estan organitzades pel grup Leader, Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, que va estar seleccionat pel DAAM per desenvolupar el Programa Leader 2007-2013 en l'àmbit territorial de les comarques del Solsonès, la Segarra , el municipis de l'Alta Anoia i cinc municipis del Bages.

La jornada tractarà sobre temàtiques relacionades amb el desenvolupament rural sostenible en l'hàbitat dispers, arquitectura sostenible, urbanisme i energies renovables, amb la finalitat de donar a conèixer i fomentar-ne l'aplicació entre els habitants de les masies, professionals i gestors públics que intervenen en el desenvolupament territorial.

Masies + sostenibles ha apostat per la sostenibilitat en l'hàbitat dispers que caracteritza el territori, on la seva icona és la masia; amb el projecte s'han desenvolupat accions dirigides a millorar aspectes relacionats amb la gestió energètica, urbanística, constructiva i social de les masies. Les principals accions han estat la creació de la guia de la masia sostenible, la realització d'aquesta jornada a Pinós, que aquest any arriben a la segona edició i la divulgació del documental viure a la masia, a més d'activitat complementaries com el primer cicle de cinema de medi ambient.

En col·laboració amb aquesta temàtica s'han desenvolupat diversos projectes, en masies i allotjaments de turisme rural, com la instal·lació de calderes de biomassa, sistemes de depuració per hidròlisi en piscines d'aigua salada, ús d'energies fotovoltaiques i geotèrmiques i aïllaments amb llana d'ovelles del Pirineu, entre d'altres.

La iniciativa masies + sostenibles emmarcada dins del projecte masovera ha rebut, en l'acte de celebració del dia mundial del medi ambient a Barcelona, una menció honorífica en el marc del premi medi ambient 2012 de la Generalitat de Catalunya a projectes de recerca, desenvolupament i innovació del medi ambient.

Comparteix aquesta activitat

Twitter Facebook