Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Agenda

JUN
15

El tractament del fang de les depuradores

La UPC organitza, amb Depuradores d'Osona S.L, una jornada sobre el tractament del fang de les depuradores La jornada tècnica "Aiguamolls construïts per al tractament de fang de depuradora", dirigida a professionals i estudiantas, explicarà els beneficis, principalment ambientals i econòmics, de l'ús d'aiguamolls per al tractament de fang de les aigües residuals, procés que representa el 60% dels costos en les depuracions urbanes.

El proper dia 15 de juny, a l'edifici El Sucre de Vic, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Depuradores d'Osona S.L organitzen la jornada tècnica "Aiguamolls construïts per al tractament de fangs de depuradora".

La gestió de fang és un aspecte clau en el tractament d'aigües residuals sobretot pels costos econòmics que implica. Una alternativa tecnològica als tractaments de fang convencionals és la construcció d'aiguamolls, sistema que fa més d'una dècada que s'utilitza a diversos països de l'Europa central.

Els aiguamolls, comparat amb altres sistemes de depuració, són uns sistemes senzills d'operar especialment útil per a petites poblacions. La instal·lació consta de dipòsits impermeables construïts amb formigó o a través de l'excavació que s'omplen de grava i es cultiven plantes típiques de les zones humides com el canyís. El fang que s'aboca es va assecant i mineralitzant progressivament, de manera que després es pot aprofitar per exemple, com adob.

D'altra banda, la utilització d'aquest sistema alternatiu redueix els costos d'explotació i manteniment, requereix d'escassos equips electromecànics, disminueix els costos de mà d'obra, millora la qualitat del producte, minimitza el risc ambiental de la instal·lació i respecta l'entorn natural i el paisatge.

L'objectiu de la jornada és apropar, tant a professionals com estudiants del camp ambiental, els principis fonamentals que regeixen la utilització d'aiguamolls en la depuració de fang.

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'empresa Depuradores d'Osona S.L. (DOSL) han organitzat la jornada amb la col·laboració del Consell Comarcal d'Osona, l'Agència Catalana de l'Aigua, la Fundación Centro de las Nuevas Tecnologías del Agua (CENTA) i l'empresa Aigües de Barcelona (AGBAR).

Dia: 15 de juny

Hora: 10h a 17h

Lloc: Edifici El Sucre (c/ De l'historiador Raimon d'Abadal i Vinyals. Vic, Barcelona C.P. 08500)

Inscripcions: e-mail: sludgewetlands@gmail.com/ tlf: 93 401 64 70 (de dilluns a divendres de 15.00h a 18.00h)

Més informació i reserva a: http://www.dehma.upc.edu/triptic-fang-catala


Comparteix aquesta activitat

Twitter Facebook