Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Agenda d'activitats

NOV
26
DES
07

CIMERA DEL CLIMA -COP18- de les Nacions Unides -Del 26 de novembre al 7 de desembre- Qatar National Convention Centre -DOHA- QATAR

La 18a reunió de la Conferència sobre el Clima de lles Nacions Unides i la 8a reunió de la Conferència de les Parts que ha de donar continuïtat al Protocol de Kyoto, que expira a finals d'aquest 2012, tindrà lloc del dilluns 26 de novembre al divendres 7 de desembre al Qatar National Convention Centre, a Doha, Qatar. Coincidint amb l'inici de la Cimera, l'organització ecologista Greenpeace ha fet públic un document que recull les principals demandes als governs que participen de la COOP 18 per tal de frenar el canvi climàtic "que ja està produïnt impactes". En aquest sentit, Greenpeace recorda que "els records d'emissions i de desglaç àrtic, les grans sequeres i inundacions les onades de calor o els huracans com el Sandy són una crida a l'acció" i recorda la oportunitat que significa en termes econòmics passar d'un sistema energètic "brut i dependent" a un 100% renovable. Les peticions de Greenpeace es sostenen en informes publicats pel Banc Mundial o la Cia que analitzen els greus riscos que un augment de temperatura de 4º comportaria per a l'economia, la seguretat i la salut de les persones, així com per a l'estabilitat geopolítica mundial.

Per evitar els pitjors impactes hem de donar una empenta a la política climàtica internacional
Un dels elements esencials per aconseguir mesures eficients és la signatura del segon periode de compromís del Protocol de Kioto, l'únic instrument legalment vinculant disponible fins ara en la lliuta internacional pel clima. Aquesta segona fase de Kioteo ha de contenir regles estrictes de compliment i limitar dràsticament l'ús de drets d'emissió sobrant del primer periode, que puja a 13.000 milions de tones de CO2, dos vegades i mitja les emissions d'Europa, per assegurar que els països emprenguin reduccions d'emissions reals. Segons Aida Vila, responsable de la campanya Canvi Climàtic de Greenpeace, "el canvi climàtic ha passat dels informes científics a les notícies dels mitjans de comunicació, està pasant ja en present i, d'acord amb els informes publicats aquestes darreres setmanes, per evitar els pitjors impactes hem de donar una empenta a la política climàtica internacional" Abordar la lluita contra el canvi climàtic no només és important pel clima, sino també per a l'economia
Per Greenpeace, Espanya és un dels països que més pot beneficiar-se del camí cap a una economia verda ja que és un país productor d'energies renovables i te un ampli sector de la construcció, ara en crisi, però que pot reactivar-se mitjançant l'adopció de compromisos d'eficiència energètica per a edificis.

En aquest sentit apunta l'informe Energia 3.0 on l'organització ecologista demostra que Espanya pot complir les recomanacions dels científics dlimàtics pel 2050, passant d'un sistema energètic brut, car i dependent a un 100% renovable, basat en l'estalvi, la intel·ligència i l'eficiència energètica que, a més de generar llocs de treball, sortiria més barat que perpetuar el sistema actual.

Per tot això, Greenpeace reitera la seva crida als governs perque deixin d'afavorir els interessos econòmics dels lobbys dels combustibles fòsils, davant el clima i l'economia de la majoria de la població mundial.

 

 

Comparteix aquesta activitat

Twitter Facebook