Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Agenda

OCT
24

CANVI D'HORA - a les 3h de la matinada del 25 d'octubre s'ha de tornar a posar el RELLOTGE a les 2h - HORARI EUROPEU

La nit de dissabte 24 a diumenge 25 d'octubre tindrà una hora més, ja que quan siguin les 3h de la matinada, els rellotges s'han de retrocedir una hora i tornar a marcar les 2h

D'aquesta manera, un any més reproduïm el ritual del canvi d'hora amb el conseqüent debat de si l'esyalvi energètic xifrat per l'IDEA (Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia, és real o el que estalviem per un cantó ho gastem per l'altra amb més calefacció, per exemple.

Sigui com sigui, el debat que dura des de fa anys i que va fer que l'any passat s'anunciés un possible final a aquesta pràctica per l'any 2021, ha quedat ajornat a causa de la crisi sanitària. Per tant, una vegada més, aquest cap de setmana hem de repetir el ritual de retardar el rellotge una hora i durant els propers dies i/o setmanes patir els efectes d'aquest canvi, una mena de jet lag, que s'associa amb una menor segregació de melatonina, que és l'hormona de la són. 

L'anomenat horari d'hivern, que fa que al matí tinguem claror més aviat que fins ara, però al vespre es faci de nit més d'hora, estarà en vigor fins la primavera del 2021 en què tornarem a avançar una hora el rellotge per recuperar l'anomenat horari d'estiu.

De tota manera, i a banda del jet lag inicial, el nou horari en el que entrem aquest cap de setmana no ens ha d'afectar massa en la situació actual de crisi sanitària en  que, d'acord amb l'evolució de la pandèmia, s'està parlat daplicar l'estat d'alarma i un possible toc de queda a partir de les 9 o les 10 del vespre.

Comparteix aquesta activitat

Twitter Facebook

Imatges