Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Agenda d'activitats

FEB
15

Arcadi Oliveres: LA CRISI TÉ RESPOSTES -Casal Pere IV- SABADELL

El cicle Hora Cargol, de conferències sobre actualitat ambiental s'inaugura el dimarts 15 de febrer amb la conferència “LA CRISI TÉ RESPOSTES”, a càrrec d’Arcadi Oliveres, economista i reconegut activista per la justícia social i la pau. Tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre al Casal Pere Quart de Sabadell.

Tots sabem que la pitjor manera d'afrontar una crisi és no identificar-ne les causes adequadament. Majoritàriament, els raonaments que sentim i llegim parteixen d'una lectura parcial sobre l'origen de la situació actual, unes lectures que no afronten el caràcter sistèmic d'aquesta crisi i que menystenen, en una part rellevant, el caràcter finit dels recursos naturals o, allò que és el mateix, que prioritzen la finalitat estrictament productivista i econòmica dels béns de consum en lloc de la seva funció social o de les distorsions que generen en els ecosistemes. És obvi que la crisi actual, més enllà de les afectacions en el sistema financer, econòmic i social, és l'avantsala d'una crisi ambiental global.

L'Arcadi Oliveres retratarà, com poques persones a casa nostra s'atreveixen a fer-ho amb la seva contundència i claredat, quines són les causes de la crisi, quins són els noms i cognoms de la crisi, i quines podrien ser les sortides. Sortides que, en bona part, van en direccions diametralment oposades a les que se'ns van imposant, talment com si no s'hagués encertat en les seves causes o en la identificació dels grups econòmics que, de manera diferida, intenten sortir-ne garantint el seu estatus dominador.

Us convidem doncs a assistir a sentir de ben a prop una lectura ben diferent de la realitat que ens envolta. Una lectura que obre ulls, esclata a les orelles i revifa l'esperit de lluita per un món més just socialment i ecològica.

Activitat gratuïta.

Comparteix aquesta activitat

Twitter Facebook