Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

La Diputació de Barcelona formalitza la compra de Sant Miquel del Fai, per convertir-ho en un espai públic i de referència patrimonial i natural

 

La Diputació de Barcelona ha formalitzat avui l'adquisició de l'espai natural de Sant Miquel del Fai, una finca de propietat privada d'alt valor natural i patrimonial, de 70,5 ha, situada dins els termes municipals de Bigues i Riells i Sant Quirze Safaja. El conjunt està inclòs dins l'Espai d'Interès Natural dels Cingles de Bertí i forma part de la Xarxa Natura 2000. A partir d'aquesta setmana el recinte queda tancat temporalment a les visites per adaptar-lo al Pla d'usos que s'està elaborant.

Actualitat

El Museu del Clima i la Ciència obre portes

 

Coincidint amb el primer dia d'estiu, aquest dimecres 21 de juny ha obert portes a Lleida el Museu del Clima i de la Ciència, un espai que uneix un projecte museogràfic de Jorge Wagensberg i un projecte arquitectònic de Toni Gironès. Un equipament dedicat a la difusió científica i on també tindran un gran pes activitats culturals, socials i educatives de tot tipus, i situat en un espai de 5 hectàrees al Turó de Gardeny, al barri de la Mariola, que es planteja com un espai viu i en constant interacció tant amb la natura com amb el visitant. Ell Museu, que recupera un projecte que va quedar aturat l'any 2009 per la crisi ecolòmica, neix amb la voluntat d'oferir a la societat un espai per a la divulgació científica i, alhora, custodiarà el llegat del científic lleidatà Joan Oró, una de les figures més universals de Lleida.

Actualitat

Un sol gegant a Barcelona en suport a les renovables i coincidint amb el solstici d'estiu

 

L'organització ecologista Greenpeace replica a Barcelona el sol que ja va pintar a París durant el cim del clima de 2015 per reclamar urgència en la lluita contra el canvi climàtic. Es tracta d'un sol de més de 50 metres de diàmetre pintat per una trentena d'activistes a la plaça Francesc Macià per exigir la fi de l'impost al sol i reivindicar el dret de la ciutadania a accedir a les energies renovables, una energia que genera més de 8 milions de llocs de treball al món i que està en clar augment a paisos com la India, la Xina, els EEUU, el Regne Unit, Holanda, o Alemanya. De fet, dels països europeus, España està a la cua en el nombre d'instal·lacions de generació d'energia renovable. I pel que fa a la solar, en concret, España és el país europeu amb més irradiació solar i el que menys instal·lacions fotovoltaiques en funcionament te.

Actualitat

L'Aeroport de Barcelona-El Prat renova la certificació del nivell 2 que acredita la seva tasca per reduir la petjada de carboni

 aeropuertoinfo

"Airport Carbon Accreditation" és un programa voluntari de certificació anual que requereix definir compromisos ambientals específics i de millora contínua. A més de comunicar anualment les seves emissions de CO2, l'Aeroport ha de presentar un Pla de Gestió de Carboni amb els objectius de reducció de les emissions i consum energètics, les mesures d'estalvi energètic executades i les previstes en un futur.

Actualitat

Acord pioner per incorporar l'economia circular en el desenvolupament econòmic, social i ambiental del Vallès Occidental

Amb aquest pacte, administracions locals i agents rellevants del Vallès Occidental, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona, volen donar un pas més enllà i assumir el repte de la transició cap una economia circular en els propers anys, prenent com a referència els compromisos proposats per la Fundació Ellen Macarthur: Preservar i millorar el capital natural, controlant existències finites i equilibrant els fluxos de recursos renovables i no renovables; optimitzar l?ús dels recursos, allargant al màxim la vida de productes, components i materials amb la màxima utilitat en tot moment, tant en els cicles tècnics com en els biològics; i fomentar l?eficàcia del sistema revelant i eliminant externalitats negatives.

Actualitat

El climatòleg James Hansen i el meteoròleg Syukuro Manabe reben el premi Fronteres del Coneixement pels seus estudis pioners sobre l'escalfament global

 BBVA

El guardó atorgat al climatòleg James Hansen i al meteoròleg i climatòleg Syukuro Manabe, suposa un reconeixement a aquests dos científics que van establir les bases per a l'estudi del canvi climàtic abans que es descobrís que la temperatura mitjana de la terra està pujant. Hansen, que ja va exposar a la Cimera de París la necessitat d'establir una taxa global sobre l'emissió de carboni, continua defensant aquesta taxa com un camí per reduir l'escalfament global.

La vinyeta per reflexionar... tret de les xarxes socials

 

Aquests dies d'onada de calor, circula aquesta vinyeta per WhatsApp, per incitar a la reflexió. És important i urgent que prenguem mesures per aturar les emissions que generem i que provoquen l'escalfament global que patim.

Actualitat

1 m2 per la natura, batudes de neteja ciutadana que han actuat a 11 espais naturals de Catalunya

 

Unes 120 persones s'han mobilitzat a Catalunya contra l'abandonament de residus en onze entorns naturals a diferents punts de la geografia catalana com el Parc del Guinardó i la Carretera Alta de les Roquetes a Barcelona, la Reserva Nacional de Caça Boumort a Lleida, la Devesa i el riu Ter a Girona o el Sender de la Platja de Sant Carles de la Ràpita a Tarragona, entre d'altres. A tot l'Estat espanyol han estat unes 5000 persones les que s'han mobilitzat de forma simultània a 48 provincies i han intervingut a 190 punts. Aquestes batudes de neteja s'emmarquen en el projecte Libera, natura sense brossa, impulsat per SEO/BirdLife en col·laboració amb Ecoembes per frenar les conseqüències del littering, l'efecte brossa, als ecosistemes naturals. Acostumats a associar el concepte de 1m2 a la unitat de superficie, aquesta campanya preten destacar el valor real que te 1m2 per al futur de la biodiversitat.

Actualitat

Més de 8.000 plàstics per quilòmetre quadrat al fons marí dels canons de la Fonera i el Cap de Creus

 Greenpeace

Greenpeace ha arribat a Barcelona amb la seva nau almirall, el Rainbow Warrior, per denunciar la presència de plàstics al Mediterrani i proposar-hi solucions. Experts de l'organització, juntament amb un científic independent del CSIC, han destacat que les aigües mediterrànies estan patint un problema de contaminació per plàstics que ja té greus conseqüències per a les espècies que hi viuen. Durant la navegació s'han recollit mostres en col·laboració amb el CSIC-CEAB de Blanes. En totes les mostres s'han trobat plàstics. Concretament, s'han trobat densitats superiors a 8.000 peces de plàstic per quilòmetre quadrat al fons marí dels canons de la Fonera i el Cap de Creus. La nota esperançadora és que Catalunya va pel camí de promoure solucions a aquest problema en la seva Llei de residus.

Actualitat

Tones de residus plàstics s'acumulen a l'Oceà Àrtic

 Earthzine

La gran Corrent oceànica de CirculacióTermohalina, que atravessa tots els oceans del planeta i redistribueix cap als pols l'esclafor de l'equador i de latituds càlides, actua també com una cinta transportadora dels residus que es llencen a les zones més poblades i els condueix de forma massiva cap a l'Oceà Àrtic, on s'acumulen en un cul-de-sac. Aquesta és la principal conclusió d'un projecte d'investigació dirigit per Andrés Cózar i publicat aquest mes d'abril a la revista Science Advances, que posa de manifest com els plàstics de rebuig s'han convertit en un problema mediambiental en només unes dècades d'us que portem. Es calcula que el 2010 es van llençar als oceans uns 8 milions de tones.

Actualitat

La desertització, una conseqüència del canvi climàtic

 

Cada 17 de juny es commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Desertificació i la Sequera, una celebració promoguda per les Nacions Unides i establerta per la seva Assemblea General el desembre de 1994., L'objectiu d'aquesta diada és posar en acció mecanismes per a combatre la degradació dels sòls i les seves conseqüències, i fomentar la consciència . En motiu d'aquest dia, Greenpeace recorda que España és el país més àrid d'Europa i que si no es prenen mesures, la superficie deserttitzada continuarà creixent.

Actualitat

La implantació d'un nou model energètic sostenible és, segons els experts, necessari i viable

 

Els experts coincideixen en que la implantació d'un nou model energètic net i sostenible és, no només urgent i necessàri, sinó viable des d'un punt de vista econòmic, social i ambiental i que, en la lluita contra el canvi climàtic, l'energia solar és la solució més ràpida i eficaç. Aquesta és una de les conclusions de les VI Jornades Ambientals celebrades a Barcelona.

Actualitat

La recuperació dels paisatges dunars ajuden a protegir la sorra de les platges i a mitigar els efectes negatius dels temporals marítims

 

La temporada Estiu Metropolità, amb què es dóna el tret de sortida oficial a la temporada de bany a les platges metropolitanes, s'ha presentat a Gavà sota el lema "Platges vives", Amb aquest lema, l'AMB vol donar a conèixer la necessitat de preservar les platges davant de fenomens com el canvi climàtic, que a mitjà termini provocarà canvis com ara la crescuda del nivell del mar, la modificació de l'actual línia de costa i temporals més devastadors.

Actualitat

L'espai natural de Sant Miquel del Fai serà públic i d'accés gratuït després de l'estiu

 

La Diputació de Barcelona ha ultimat els tràmits per la compra de l'espai natural de Sant Miquel del Fai, una finca d'alt valor natural i patrimonial de 70,5 ha, situada als municipis de Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines i Sant Quirze Safaja, a cavall entre les comarques del Vallès Oriental i el Moianès. El preu d'adquisició ha estat fixat en 1,3 milions d'euros. Actualment, l'espai és de propietat privada i continuarà funcionant com fins ara fins el mes de juliol, A partir d'aleshores tancarà per realitzar reformes i adequacions i es reobrirà com un espai públic i d'accés gratuït, tot i que pugui haver-hi determinades restriccions o regulacions d'accés.

Actualitat

Descoberta una nova espècie d'insecte entre l'Anoia, l'Alt Camp i l'Alt Penedès, el llagost-pedra d'Ancosa

 

El Servei de Fauna i Flora, del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha descobert una nova espècie d'insecte, el llagost-pedra d'Ancosa (Prionotropis ancosae), un ortòpter localitzat únicament a la Plana d'Ancosa, un altiplà rocallós calcari situat a leextrem meridional de l'Anoia, a frec de l'Alt Camp i l'Alt Penedès. La descoberta s'ha fet en el marc dels treballs de seguiment i censos de les espècies d'invertebrats amenaçats, i arran d'un avís dels naturalistes Xavier Bayer i Francesc Guasch.

Opinió Míriam Viaplana

Jeremy Rikfin: La tercera revolució industrial passa pel desenvolupament d'una economia verda

Jeremy Rifkin empathiccivilization.com

En el seu darrer llibre "La tercera revolució industrial", aquest economista americà de 66 anys dóna una visió de com podem superar la crisi fent una aposta clara per una economia verda, per una societat on la generació de l'energia provingui de fonts renovables que, en estar a l'abast de tothom, canviaran el model econòmic i generaran una societat horitzontal i distributiva, que vindrà a substituir l'actual model vertical. El nou model de relacions i de societat que preconitza Rifkin, és ecològic, sostenible, i sembla més just tant per les persones com per l'entorn; però sobretot suposa una petita llum al final del túnel, un bri d'esperança enmig d'aquest present devastador.

Clam de la Terra
Clam de socors del planeta terra al seus habitants
Agenda Activitats en RSS

Notícies breus

 

L'Agència de Residus de Catalunya torna a engegar la campanya per al foment de la recollida de residus d'aparells elèctrics i electrònics que va iniciar a principis de 2016. Sota el lema "Com més punts de recollida, més aparells reciclats", la campanya pretén informar els ciutadans que poden dur els aparells vells de què vulguin desfer-se'n a les botigues d'electrodomèstics, i aconseguir que els consumidors percebin el comerç com un canal prioritari de recollida per incrementar la seva recollida, aprofitant la seva proximitat.

La recollida selectiva a Formentera es troba estancada en un 24%. La resta es recull com a rebuig i s'envia a l'abocador eivissenc Ca Na Putxa. Ampliant la recollida selectiva a la fracció orgànica i la introducció del porta a porta es pot millorar la situació. I això és el que vol impulsar Rezero amb aquesta iniciativa que es posa a prova durant quatre mesos. Així, mig centenar d'establiments de Sant Francesc participen en aquesta experiència pilot de recollida de matèria orgànica que ha facilitat petits contenidor especials a cada productor, que es recolliran cada vespre a la porta de l'establiment.

La decisió s'ha pres després de comprovar que s'ha produït una notable millora en la qualitat de l'aire en les últimes hores. Els nivells de diòxid de nitrogen han disminuït a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica i actualment estan per sota dels valors límit. A més, la previsió per a avui i demà dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics indica que els nivells de NO2 ja no superaran els 160µg/m³ de mitjana en una hora.

Un cop es dona per finalitzada l'onada de calor, la Direcció General de Qualitat Ambiental ha informat a Protecció Civil de la Generalitat de la previsió de possible superació del llindar d'informació d'ozó troposféric avui la zona de del Baix Llobregat, la Catalunya Central i l'Alt Llobregat. A més, es manté l?episodi de contaminació ambiental per diòxid de nitrogen NO2 a la zona de Barcelona, Vallès i Baix Llobregat. Protecció Civil ha traslladat aquesta informació als ajuntaments de les zones afectades per aplicar les mesures preventives i de seguiment.

Mapa de la via ciclista 

La via ciclista entre Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries tindrà una longitud de 7,3 quilòmetres. La primera fase de les obres començarà en les pròximes setmanes i el gruix de les actuacions entrarà en servei a 2018, amb una inversió de 2,3 milions d?euros. El tram entre Camprodon i Llanars entrarà en servei durant l?estiu. La via ciclista del Ter, un cop completada, tindrà uns 26 quilòmetres de longitud i discorrerà en un entorn molt sensible ambientalment i paisatgística: la capçalera del Ter, envoltada de prats i boscos, amb nuclis urbans singulars.

D'acord a la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, està previst que l'onada de calor es mantingui fins dissabte, afectant sobre tot l'àrea de Ponent i la Catalunya Central. Protecció Civil, a través del CECAT es manté en coordinació amb el SEM, la Creu Roja i empreses de teleassistència per tal de detectar possibles incidències derivades de la calor i necessitats dels col·lectius més vulnerables. Per la seva banda, l'Agència de Salut Pública de Catalunya manté en fase 2 d?alerta el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut. Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania extremar la precaució en les activitats a l'exterior i seguir els consells de Salut per evitar incidències per les altes temperatures.

La Setmana de l'Energia és una iniciativa que pretén, a través d'activitats dirigides als ciutadans, als infants i als professionals, incrementar el coneixement i la sensibilització sobre la gestió energètica i la necessitat de canviar els nostres hàbits en el consum d'energia, fent especial èmfasi en el paper de la ciutadania en la transició energètica cap a un nou model d'energia neta. Un total de 123 ajuntaments i entitats locals s'han adherit a la Setmana de l'Energia, la campanya de sensibilització ciutadana que es celebra coincidint amb la Sustainable Energy Week (EUSEW) del 19 al 25 de juny.

 

La Setmana de la Natura ha promogut 327 activitats d'arreu de Catalunya organitzades per 180 organitzacions públiques i privades. S'estima la participació d'unes 28.000 persones en aquestes activitats, tot contribuint a la conscienciació i protecció del nostre patrimoni natural. Entre el 2 i l'11 de juny s'ha celebrat arreu de Catalunya la Setmana de la Natura, amb la organització de centenars d'activitats durant les quals s'ha posat de manifest la importància de conservar el nostre entorn natural.

 Acuaes

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, acompanyada del director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ferran de Noguera, ha presidit, aquest matí, la presentació i signatura de l'Acord de cooperació vertical entre Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) i la Cooperativa d'Artesa de Segre per al cultiu de festucs al canal Segarra-Garrigues i en altres regadius de Lleida.

 

La Carta és un segell de qualitat que atorga la Federació EUROPARC i que acredita el compromís del territori per avançar de manera efectiva en els principis del turisme sostenible en els espais naturals protegits. El Parc es va acreditar per primera vegada amb la Carta Europea l'any 2007 i des de llavors ha desenvolupat dos plans d?acció de cinc anys.

 

Espècies molt sensibles com la gavina corsa han descobert que determinats espais dintre de recintes portuaris són lliures de depredadors terrestres com ara guineus, gossos, porcs senglars o visons americans. A més, l'accés humà és restringit i hi ha una tranquil·litat important prop de la seva principal font d'aliment, tant el peix que hi ha a mar com el procedent dels descarts de la pesca. D'aquesta manera, la conservació d'aquestes espècies amenaçades marines ja no només implica la preservació dels espais naturals protegits sinó una capacitat d'adaptació a nous hàbitats. La coordinació entre administracions i entitats, i l'estudi d'aquests exemplars esdevenen un repte de futur per a aquesta espècie. La del port de Barcelona és una de les deu colònies més importants del món, quatre de les quals es troben a Catalunya.

Sis municipis de la conca de la Tordera (Campins, Fogars de Montclús, Montseny, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Vilalba Sasserra) i un altre de la conca del Besòs (Badia del Vallès) formen part, a partir d'aquest mes, del Consorci Besòs Tordera.

El coordinador del projecte, Jordi Segalàs (primera fila, el tercer per l'esquerra), amb la resta de representants dels socis participants, durant la primera reunió, el novembre passat, a Vilanova i la Geltrú, 

Durant els propers tres anys la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) coordinarà el projecte 'Circular Design: Learning for Innovative Design for Sustainability (L4IDS)', que té com a principal finalitat contribuir a la creació i consum de productes i serveis sostenibles a través del disseny. El projecte compta amb la participació de 13 socis europeus, entre els quals hi ha el BCD Barcelona Centre de Disseny, la catalana Nutcreatives i l'Ajuntament de Barcelona amb la xarxa d'Ateneus de Fabricació.

 

Mentre duri la campanya anual de vigilància dels nivells d'ozó troposfèric a Catalunya, que s'allargarà fins el 15 de setembre, el Departament de Territori i Sostenibilitat proporcionarà informació pública dels nivells d'immissió d'aquest contaminant perquè les administracions i els ciutadans puguin adoptar les mesures de prevenció adients en cas de superació d'algun llindar. També informarà de la predicció de superacions dels llindars d'informació -180 micrograms per metre cúbic (µg/m³) en una hora- i/o d'alerta -240 µg/m³ en una hora- de cada municipi i es realitzaran avisos preventius en cas de previsió de nivells elevats. La informació estarà disponible diàriament, a partir de les 10:30 hores, al web.

Foto aèria de la colònia de flamenc en un dic de les salines de la Trinitat, al Parc Natural del Delta de l'Ebre.  Mariano Cebolla.

Aquest any s'estan reproduint 2.711 parelles de flamencs a les salines de la Trinitat de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), en ple Parc Natural del Delta de l'Ebre. La xifra constitueix el tercer registre històric més alt des que aquesta espècie es va establir al delta, l'any 1992.

Olivera de la Farga d'Arió -Ulldecona- (Montsià/Tarragona) Associació Territori del Sènia

En motiu del Dia Internacional de l'Arbre, aquest 21 de març destaquem l'arbre més vell de Catalunya i potser també un dels més vells de món. Es tracta d'una olivera de la Farga d'Arió, d'Ulldecona, a la comarca tarragonina del Montsià. S'estima que té uns 1700 anys i que va ser plantada durant el regnat de l'emperador romà Constantí. De fet, a Ulldecona es troba la major concentració coneguda d'Oliveres Mil·lenàries de tot el Món, amb uns 400 exemplars inventariats i, dos d'ells declarats "Arbres Monumentals" per la Generalitat,

 

L'estratègia d'Impuls a l'economia verda i a l'economia circular del Govern de Catalunya, que va ser aprovada el maig de 2015, promou la sostenibilitat com a eix estratègic per assolir la recuperació econòmica, millorar la competitivitat, crear ocupació i reduir els riscos ambientals.
Facebook

Entitats
Vida Verda
 - Copyright de - Una hora de ràdio destinada a explicar canvis de vida.L'experiència de persones i iniciatives populars per mostrar els camins que condueixen cap a una Vida Verda
Setem
 - Copyright de - A SETEM creiem que un món més just és possible, per això treballem juntament amb nombroses organitzacions de base dels països del Sud i amb d'altres ONGs i moviments socials del Nord que també lluiten per un ordre econòmic i social més just.
Grup de Defensa del Ter (GDT)
 - Copyright de - El Grup de Defensa del Ter (GDT)te l'objectiu de recuperar la vida i l'entorn de la Conca del Ter.
ECOportal.net
 - Copyright de - Portal d'Internet en castellà dedicat al Medi Ambient, la Natura, els Drets Humans i la Qualitat de Vida.
Els arbres, entre el cel i la terra
 - Copyright de - En aquest bloc del geògraf Josep Gordi, trobaràs informació i reflexió sobre notícies que afecten els arbres i els boscos així com comentaris sobre boscos de Catalunya i el món que tenen un interès cultural.
Consell Assessor per al desenvolupament Sostenible
Logotip del CADS - Copyright de CADS - El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya és un òrgan creat per assessorar el Govern i promoure la participació en l'àmbit de les polítiques i actuacions sobre el desenvolupament sostenible.
Greenpeace
 - Copyright de - El nostre objectiu es protegir i defensar el medi ambient i la pau, intervenint en diferents punts del planeta on es cometen atemptats en contra de la natura.
Plantar árboles y arbustos
 - Copyright de - El Blog de Jose Luis, un fotògraf de la natura
CanNova
 - Copyright de - CanNova ofereix consultoria i formació a les empreses i grups de treball que desitgin millorar les seves habilitats d?innovació envers a un futur sostenible.
Ecologistes.net
 - Copyright de - El portal ecologistes.net va néixer fruit de la inquietud dels moviments ecologistes d'apropar-se a la societat a través d'una eina tan innovadora com Internet.
Retorna
 - Copyright de - Retorna és una iniciativa sense ànim de lucre integrada per ONG's ambientals, associacioes de consumidors, sindicats i la industria del reciclat, que te per objectiu promoure la reutilització i reduir al màxim la generació de residus, superant el sistema actual que recicla poc i malament.
Agència de Residus de Catalunya
 - Copyright de - L'Agència de Residus té una clara vocació de contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Catalunya i a la protecció de l'entorn i del patrimoni natural, tot impulsant la gestió sostenible dels residus.
Llobregat SOStenible
 - Copyright de - Els col·lectius ecologistes, culturals i socials riberencs del Llobregat, sempre hem reivindicat que cal aturar la degradació que està patint el nostre riu i per aquest motiu hem format Llobregat SOStenible, volem treballar plegats pel reconeixement i la difusió de la importància social i ecològica del riu Llobregat i per demanar el compliment de la Directiva Marc de l'Aigua l'any 2015 sense dilacions ni retallades.
Ecodiari
 - Copyright de - Publicació ecologista independent d'actualitat, crítica i anàlisi per a la nova era solar
Associació Mediambiental La sínia
 - Copyright de - L'Associació Mediambientla la Sínia, és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la divulgació i el foment de l'agricultura ecològica i hàbits saludables i en la recuperació i conservació del curs baix del riu Gaià.
Psicoambientalia
 - Copyright de - Aquest blog del psicòleg ambiental Manolo Carmona es refereix a la psicologia ambiental, que seria l'àrea de la psicologia que estudia la relació entre les persones i l'entorn. I resulta tan important com influeix l'entorn en les persones com l'efecte que les persones generem en l'entron
Plataforma contra la contaminación acústica de las campanas
 - Copyright de - Plataforma que exigeix la supressió de les tocades de les campanes a nivells mínims perquè són una imposició acústica que, com a imposició, atempta directament contra la llibertat de les persones.
Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta
 - Copyright de - A l'any 2002 es va fundar l'Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta, fruit de la unió dels primers municipis a Catalunya a implantar aquest sistema de recollida.
Acciónatura
 - Copyright de - Acciónatura és una ONG catalana dedicada exclusivament a la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat mitjançant la protecció i recuperació dels espais naturals i la sensibilització i implicació de la societat.
Barcelona Climate Change Talks 2009
 - Copyright de - La Conferència de Barcelona va acollir més de 4.000 delegats de diversos països i observadors internacionals per tal d'arribar a un text de possible acord a la Conferència de les Parts COP15 que tindria lloc el desembre del mateix any a Copenhaguen.
Ecologistes de Catalunya
 - Copyright de - La Federació d'Ecologistes de Catalunya, és el fruit d'un procés de coordinació entre entitats ecologistes ccíviques catalanes i plataformes en defensa del territori que es va iniciar el 1996 i que vol servir per reforçar les dinàmiques i lluites ecologistes pròpies de cada associació que en forma part donant-los una projecció a tot l'àmbit territorial del Principat a través de l'intercanvi d'idees i experiències.
The Venus Project
 - Copyright de - El Projecte Venus advoca per una visió alternativa d'una civilització mundial sostenible a diferència de qualsevol nou sistema socioeconòmic que ha passat abans.
Centre de la Propietat Forestal
 - Copyright de - El Centre de la Propietat Forestal (CPF) és una entitat de dret públic amb competències en l'ordenació, el foment i la gestió dels terrenys forestals de titularitat privada.
UAB Ciències Ambientals
 - Copyright de - A la UAB s'imparteixen titulacions d'àmbits tan diversos com l'humanístic i artístic, el social, el de la salut, les ciències experimentals i les biociències i les enginyeries.
El medi ambient
 - Copyright de - El medi ambient" és un programa que s'emet de dilluns a divendres des del 1992. El seu objectiu és tractar els temes ambientals de forma àmplia, incidint tant en flora, fauna, espais naturals, residus i contaminació com en economia, recerca, innovació empresarial i altres àmbits
Santuari Ecològic del Castell de Gallifa
 - Copyright de - L'únic temple del món dedicat a la Mare de Deu de l'Ecologia s'aixeca a partir de la reconstrucció de l'ermita romànica del Castell de Gallifa el 1985.
Depana
 - Copyright de - Som una associació catalana que actuem per a la defensa, l'estudi i la conservació del patrimoni natural, alhora que promovem la concepció globalitzadora dels problemes que afecten les espècies i els ecosistemes.
Aigües, aires, llocs
 - Copyright de - L'espai de Medi Ambient de les emissores de la Generalitat. Perquè l'ésser humà depèn del medi, a Catalunya Informació ens en ocupem.
Fundació Fórum Ambiental
 - Copyright de - Sóm una entitat no lucrativa, que té com a objectiu crear una plataforma de diàleg i col·laboració entre les empreses, les administracions i la resta de la societat, amb la finalitat d'aconseguir conjuntament un model de desenvolupament més sostenible que l'actual.
Bioarquitectura Mediterrànea
 - Copyright de - L' Associació Bioarquitectura Mediterrània neix amb la vocació d'organitzar el Congrés de Bioarquitectura Mediterrània 2012 a Barcelona.