Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

L'Agenda Verda ens traurà de la crisi

Són paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet que ha assegurat aquest dijous en una interpel·lació al Parlament que ?l?Agenda Verda ens traurà de la crisi i ens ajudarà a construir un món millor? i que ?abans de la Covid sabíem que la transició verda era una obligació, després de la Covid hem après que és la solució?.

Actualitat

L'accés als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt amb vehicle privat queden restringits al nombre de places d'aparcament

 

1045 al Montseny i 225 al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac. Aquest és el nombre de vehicles que podran accedir en aquests parcs naturals ja que és el nombre de places d'aparcament que ofereix cada un dels parcs naturals. Aquesta és la principal mesura anunciada avui per la presidenta de la Diputació de Barcelona Nuria Marin i el president de la Diputació de Girona per regular l'accés als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac. Unes mesures que s'afegeixen a les ja aplicades en els caps de setmana anteriors i que s'acompanyaran d'un major increment en el nombre d'informadors/es del parc, en la senyalització tant horitzontal com vertical i en el nombre d'elements per pacificar el transit. Unes mesures orientada a preservar l'entorn natural i dirigides als vehicles i no a les persones que van a peu o amb el bus del parc. Tant els informadors del parc com sobretot els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra que s'incorporaran al dispositiu, faran controls a les carreteres que accedeixen als parcs i les tallaran quan els aparcaments dels parcs ja estiguin plens per impedir-ne l'accés. Aquesters mesures es complementen amb la limitació de l'accés al medi natural que aprovarà aquest divendres el Procicat.

Actualitat

Amb la reutilització d'ampolles de vi es pot reduir un 28% la petjada de carboni

 

La reutilització d'ampolles de vi al sector vitivinícola català podria suposar un estalvi de més de 100 milions de kg de CO2 equivalents anuals i 21.756 tones de residus i, reduiria així un 28% la seva petjada de carboni. Aquest estalvi sorgiria si es reutilitzessin les 48.346.793 ampolles de vi produïdes a Catalunya i posades al mercat català. Aquesta és una de les dades que el projecte reWINE ha presentat avui durant la jornada "Apostem per reutilitzar les ampolles de vi", en què ha explicat els principals resultats de la prova pilot d'un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d'ampolles de vi, que ha desenvolupat durant 20 mesos.

Actualitat

Ja es poden demanar les ajudes pel Pla Renove

El programa de Renovació de Vehicles 2020 (Pla Renove 2020), dotat amb 250 milions d'euros, s'integra dins de el Pla d'Impuls a la Cadena de Valor de la Indústria d'Automoció presentat pel Govern el 15 de juny de 2020 

L'objectiu d'aquest Pla consisteix a incentivar mitjançant la concessió d'ajudes a l'adquisició de vehicles per a la substitució dels més antics per models més nets i més segurs, incorporant a el mateix temps criteris ambientals i socials. La sol·licitud d'ajudes s'ha activat aquest dimarts 20 d'octubre a través de la seu electrònica del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i es poden demanar fins el 31 de desembre o fins que s'esgoti la partida pressupostària destinada als ajuts. El programa de Renovació de Vehicles 2020, que s'integra dins del Plà d'Impuls a la Cadena de Valor de la Indústria de l'Automoció presentat pel Govern el passat 15 de juny, està dotat amb 250 M ?: 200 M ? estan destinats a la compra de cotxes (turismes C, ECO i 0 emissions), 45 M ? es destinen a la compra de furgonetes i camions i 5 M ? per a l'adquisició de motocicletes. .Per a la realització de la reserva de l'ajut serà necessari haver realitzat la comanda de el vehicle en el concessionari. Aquest Pla Renove 2020, dotat amb 250 M ?, s'integra dins de el Pla d'Impuls a la Cadena de Valor de la Indústria d'Automoció presentat pel Govern el passat 15 de juny per un valor total de 3750 M ?.

Actualitat

Després d'un nou cap de setmana de massificació al Montseny i al Berguedà, el CFC reclama mesures per regular l'accés al medi natural

 

El Consorci Forestal de Catalunya demanarà als diferents partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya que adoptin mesures de regulació de l'accés al medi natural, i que es recuperi el full de ruta pels usos del bosc que fa anys que està aturat. La petició coincideix amb els efectes d'un cap de setmana en què espais com el Parc Natural del Montseny han tornat a registrar una sobredimensionada afluència de visitants, tot i la crida de les autoritats a limitar la mobilitat.

Actualitat

Arrenca la consulta pública per protegir el cel nocturn a través de la regulació de l'enllumenat

 

Amb l'objectiu de protegir el medi nocturn, el Departament de Territori i Sostenibilitat vol modificar el decret de desplegament de la llei que regula ordenació ambiental de l?enllumenament. Per tal de copsar l'opinió tant de la ciutadania en general com dels subjectes i les organitzacions representatives que en resultarien afectades, es posa en marxa el procés per a la realització d'una consulta prèvia, tal i com preveu la llei del procediment administratiu de les administracions públiques. El període per participar-hi ha començat el 20 d'octubre i s'allargarà fins el 20 de novembre.

Actualitat

Barcelona, Capital Europea del Bosc el 2022

 

La capital de Catalunya ha estat nomenada Ciutat Europea del Bosc i organitzadora de la conferència anual de l'European Forest Institut l'any 2022. Així ho ha decidit l'assemblea anual de l'EFI celebrada aquesta setmana a la ciutat alemana de Bonn.El European Forest Institute és una organització internacional establerta pels estats europeus, 29 dels quals n'han ratificat la Convenció. Té 130 membres afiliats i organitzacions de 40 països, amb seu central a Joensuu, Finlàndia.

Actualitat

Comença la Setmana Bio, dedicada a la promoció de productes ecològics

 

La Setmana Bio per l'alimentació ecològica, que ha arrencat aquest dissabte 17 i s'allargarà fins el diumenge 25, és un esdeveniment que acull tot un conjunt d'activitats amb l'objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques. El programa d'activitats és molt variat i la seva proposta i organització va a càrrec de les persones o entitats interessades en aquest objectiu. Degut a la situació plantejada per la pandemia de Covid 19, enguany la gran majoria d'activitats es fan de forma virtual.

Actualitat

Jornada per l'aprofitament dels aliments i la prevenció de les pèrdues en el Dia Mundial de l'Alimentació

A Catalunya el malbaratament a les llars, comerços al detall i restauració representa més de 262.000 tones anuals d'aliments 

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Alimentació, la consellera d'Agricultura ha inaugurat la IV Jornada per a l'aprofitament dels aliments i la prevenció de les pèrdues i el malbaratament, En el marc de l'esdeveniment, s'ha anunciat el projecte guanyador de la 2a edició Hackaton Pagesa 2020: "Recuperem la poma rallada, remei natural de les nostres àvies", de l'Escola Agrària del Solsonès. A l'acte també hi ha intervingut la delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret, per explicar la nova estratègia "Del camp a taula" que vol assolir una producció i un consum més sostenibles dels aliments.

Actualitat

Tret de sortida del primer Congrés SocioAmbiental de Catalunya

Ecologistes de Catalunya, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i la Societat Catalana d'Educació Ambiental impùlsen el primer Congrés Socioambiental de Catalunya amb la voluntat de crear un espai de trobada entre les entitats i organitzacions socioambientals per poder generar debats de qualitat i profunditat en relació amb els temes que ens afecten. Aquesta trobada ens ha de servir, doncs, per a teixir aliances entre les nostres organitzacions, dotar-nos de les eines necessàries per fer incidència política de manera conjunta i dur a terme les accions necessàries per a fer front als reptes socioambientals actuals. Aquest Congrés s'inicia amb la constitució dels grups de treball amb l'objectiu que tots els debats i propostes que sorgeixin en aquests espais es puguin portar treballades a l'acte principal previst per a la primavera del 2021.

Actualitat

La restauració del 30% dels ecosistemes del món en àrees prioritàries podria prevenir el 70% de les extincions projectades

 

Tornar al seu estat natural boscos, pastures, matolls, zones humides i ecosistemes àrids específics que van ser reemplaçats per terres de cultiu salvaria la majoria de les espècies amb base terrestre de mamífers, amfibis i aus en perill d'extinció, i permetria absorbir absorbiria 465 mil milions de tones de diòxid de carboni. Així ho revela un informe realitzat per 27 investigadors de 12 països en què ha participat l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). Protegir el 30% de les àrees prioritàries identificades en l'estudi, juntament amb la protecció d'ecosistemes encara en la seva forma natural, reduiria emissions de carboni equivalents al 49% de tot el carboni acumulat a la nostra atmosfera en els últims dos segles.

Actualitat

Acusticat, el congrés català per a la reflexió sobre la qualitat acústica i ambiental del territori

Després de posposar les dates el passat mes d'abril, degut a la crisi sanitària per la COVID19, i amb totes les mesures sanitàries corresponents, els dies 14 i 15 d'octubre se celebra una nova edició del congrés biennal sobre el món de l'acústica al nostre país, l'Acusticat. Aquesta serà ja la tercera edició, després de les de Sabadell de l'any 2016 i de Terrassa de l'any 2018. Enguany, la seu del Congrés serà la ciutat de Sant Cugat del Vallès i el format passa a ser virtual, en una emissió en línia des de les instal·lacions de la Casa de Cultura santcugatenca. En el marc de l'Any Internacional del So, aquest 2020, es vol destacar la importància del so i de les ciències i tecnologies relacionades.

Actualitat

Ajuts de la Generalitat per a l'adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega

 

El departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, a través de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), ha obert avui la convocatòria d'ajuts per a l''impuls de la mobilitat sostenible, dotada amb 16,1 milions d'euros i que inclou subvencions a l'adquisició de vehicles elèctrics i a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, entre d'altres.

Actualitat

Es crea el Consorci per a l'Hidrogen Renovable

 

L'Assemblea General de l'Associació Empresarial Area8 ha aprovat per unanimitat la creació del Consorci per l'Hidrogen Renovable (CH2R) que té per objectiu identificar oportunitats per a desenvolupar tecnologies d'hidrogen verd per al sector industrial, la mobilitat, l'acumulació d'energies i altres indústries pesants. Més de 40 empreses associades a Area8 ja han expressat el seu desig de formar part del CH2R que compta també amb el suport de l'Associació Empresarial Pedrosa (AEPe)

Actualitat

És temps d'observar la brama del cérvol

 

La brama del cérvol és la manifestació del zel d'aquesta espècie, un espectacle natural que té lloc des de mitjan setembre a mitjan octubre. Aquests dies s'activen els serveis d'informació i observació de la brama del cérvol de la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars i del Parc Natural de l'Alt Pirineu amb la intenció de donar a conèixer la brama del cérvol des d'espais que no siguin especialment sensibles a l'espècie i potenciar el major coneixement d'aquest fenomen i les pautes d'actuació. Els cérvols cerquen les femelles i bramen de manera espectacular, especialment a primera i última hora del dia, intentant atreure el màxim nombre de femelles.

Actualitat

Les noves projeccions climàtiques a Catalunya apunten un escenari molt més càlid, amb un augment de fins a 3 graus en els propers 30 anys

 

L'increment de la temperatura entre els anys 2001 i 2018 ha estat més marcat del que indicaven les projeccions climàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) realitzades els anys 2010 i 2012. Les últimes projeccions climàtiques, calculades pel SMC respecte del període 1971-2000 i presentades aquest dimecres, apunten a un augment mitjà de la temperatura a Catalunya entre els 2 i els 3ºC l'any 2050 i de fins a 5º el 2100. Si no aconseguim reduir dràsticament les emissions, en les properes dècades patirem onades de calor cada cop més freqüents i més intenses i sequeres més severes, amb cada cop més fenòmens meteorològics extrems. Pel que fa a les precipitacions, les previsions indiquen que la mitjana anual es podria reduir més d?un 10% en valors mitjans i arribar a un 40% en l'escenari més desfavorable en alguns àmbits del país.

Actualitat

La Zona de Baixes Emissions ZBE Rondes BCN per a motos i cotxes sense distintiu ambiental ja en vigor

 

L'AMB, els cinc ajuntaments que integren la ZBE Rondes BCN i la Generalitat reactiven aquest mes de setembre el desplegament per evitar tornar als alts nivells de contaminació d'abans de la crisi sanitària i intentar prevenir, així, malalties associades a la mala qualitat de l'aire. Per recordar i fer complir la normativa s'ha llançat una nova campanya informativa per recordar a la ciutadania la data d'inici de les sancions i les alternatives.

Agenda Activitats en RSS

Notícies breus

El Canal d'Urgell és una infraestructura hidràulica destinada bàsicament al reg, que porta aigua des del riu Segre als camps de cultiu situats a diferents termes municipals de les comarques de l'Urgell, Pla d'Urgell, Noguera, Segrià i Garrigues, amb una superfície regada total d'unes 70.000 hectàrees i donant servei a uns 77.000 habitants.[1] Aquesta infraestructura és al marge esquerre del riu Segre. El seu punt d'inici és al riu Segre aigües avall de la localitat de Ponts i després de recórrer uns 144 km finalitza el seu recorregut a la localitat de Montoliu de Lleida 

El Govern presenta el projecte de modernització del reg dels Canals d'Urgell, que suposarà una inversió d'uns 1.350 milions d'euros El vicepresident Pere Aragonès i la consellera Teresa Jordà refermen el compromís del Govern amb el reg, en una reunió amb la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell, a Mollerussa.

Cada dia i en cada acció hem de tenir en compte i valorar com poder estalviar energia, però el 21 d?octubre, dia en que se celebra el Dia Mundial de l?Estalvi d?Energia, és una data ideal per fer aquest exercici. Es tracta d'una jornada impulsada precisament amb l?objectiu d?incitar a la reflexió social sobre la importància d?aprendre a regular i gestionar el consum energètic en la nostra vida quotidiana.

 

La natura té un valor en sí mateixa, però també te un ús recreatiu, turístic i terapèutic que s'ha posat encara més en valor a partir de la crisi sanitària i dels mesos de confinament. Per això cal fer-ne un ús respectuós i viure i gaudir de la natura amb respecte, sense malmetre-la i agraint l'efecte beneficiós que reporta tant als éssers vius que hi habiten com a les persones que el visiten. Per això, avui, Dia Mundial de la Protecció de la Natura, i en el moment que ens trobem d'inici d'una segona onada de coronavirus, cal tenir en compte la necessitat de protegir la natura que ens envolta i ens acull perquè cuidant-la i protegint-la a ella, ens cuidem i protegim a nosaltres.

 

La verema ha finalitzat uns dies abans que l'any passat, tot i que s'havia iniciat amb més d'una setmana d'antelació, el 19 d'agost, com a conseqüència de les altes temperatures de l'estiu i l'avançament de la brotada. La d'aquest'any ha estat una collita tècnicament complexa, condicionada per la meteorologia durant el període vegetatiu de la planta: l'hivern càlid va provocar una brotada avançada que va exposar la vinya a les gelades del mes de març, afectant especialment les vinyes de l'Alt Penedès, mentre que les pluges abundants a la primavera van propiciar el desenvolupament del míldiu, que va fer minvar la producció, fet que es va agreujar amb la sequera dels mesos d'estiu.

 

La majoria d'exemplars van néixer en aquesta platja de Vila-seca i es van traslladar a les instal·lacions de la Fundació CRAM per garantir unes condicions òptimes abans de retornar al medi, atès que presentaven signes d'inmaduresa. Enguany la temporada de nidificació de careta a la costa catalana ha estat rècord, arribant a xifres del 2018, amb 4 nius a Barcelona, Vila-seca i el Delta de l?Ebre que sumen 380 ous.

 

"Baños de Bosque 50 rutas para sentir la naturaleza" és el títol de la guia que ha publicat Alhenamedia dins la col·lecció Petit Futé. Country guide i que pretén apropar-se a la natura des d'una perspectiva diferent, amb més calma i gaudint de cada petjada. Els itineraris proposats recorren totes les comunitats autònomes de l'Estat espanyol en un intent, ara que no es pot viatjar lluny per la pandèmia, d'oferir indrets de gran bellesa, silenci, conservació, originalitat i poc transitats, situats molt a prop de casa. El llibre-guia, de 240 pàgines es pot comprar al preu de 21,95 euros.

 

Els continguts difosos s'han adaptat al context actual en forma d'entrevistes, tallers, tutorials, recorreguts i visites virtuals a explotacions, establiments turístics i restaurants arribant a les 330.000 visualitzacions a les xarxes socials, amb previsió de continuar augmentant en els propers dies. Així, la festa de la pagesia catalana s'ha traslladat enguany a internet i ha tramès, a través del contingut a les xarxes socials, la importància del sector per a l'equilibri territorial, la salut i l'economia.

La solució de transport a demanda Shotl s'endú el primer premi i l'ocasió de fer un pilot amb l'ARCA, i la plataforma de logística circular compartida Volta guanya el premi extraordinari de l'ACM i l'Associació de Micropobles de Catalunya. Les propostes d'Easy2bwise i Sense4Care obtenen el segon i tercer premi en la final celebrada al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, on les 10 empreses finalistes han competit en directe. Aquesta edició ha comptat amb la col·laboració de l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), que ha plantejat 5 reptes per afavorir el desenvolupament rural.

 

L'IDAE ha convocat una línia d'ajuts per a fomentar la implantació d'energies renovables per a usos tèrmics i elèctrics a Catalunya, dotada amb un pressupost de 10 milions d'euros. Els principals objectius de la iniciativa seran avançar en la descarbonització de la indústria, aprofundir en l'aprofitament dels recursos energètics autòctons i biosostenibles -com ara la biomassa- per part de les empreses catalanes, i incentivar la constitució de comunitats energètiques i sistemes de renovables participats. D'aquesta manera, s'incentiva que el sector productiu del país prengui part en la transició cap a un nou model energètic més net, sostenible i democràtic, i al mateix temps guanyi competitivitat.

Un estudi de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua i l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de l'Aigua ACA, ha analitzat la presència de contaminants en rius de Catalunya i els efectes sobre la qualitat biològica, en invertebrats i algues. S'han analitzat prop de 100 contaminants en 89 punts de 16 rius, com l'Ebre i els afluents; el Llobregat; el Ter; el Fluvià; la Muga; el Foix, el Francolí; el Besòs o la Tordera. En el 80% de les mostres, s'han detectat medicaments, principalment antibiòtics i antiinflamatoris; metalls pesants com el níquel i pesticides com el diuron. Els punts amb concentracions més elevades registren un descens de la qualitat biològica.

Imatge corresponent al World Clean Up Day del 2018 

La ciutadania de tot Europa està convidada durant aquest cap de setmana, del 18 al 20 de setembre, a recollir i valoritzar els residus abandonats en el medi. L'Agència de Residus de Catalunya coordina les accions programades a casa nostra, 34 a les comarques de Barcelona, 8 a les de Girona, 5 a les de Tarragona, 7 a les de Lleida i 3 a les de les Terres de l'Ebre.

Granollers, Mataró, Mollet del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Vila-seca són els sis municipis catalans de més de 10000 habitants que compleixen amb tots els seus compromisos relacionats amb el medi ambient acordats a la Carta d'Aalborg i a l'Agenda Local 21, segons l'informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya.

 

Aquesta Agenda ha de permetre al món rural, en el seu conjunt, formar part de les decisions sobre desenvolupament territorial, econòmic i social com a peça fonamental per al desenvolupament sostenible del planeta i ha de servir per aconseguir que les zones rurals siguin font de riquesa i ocupació de qualitat per combatre el despoblament en totes les seves cares.La proposta per l'elaboració de l'Agenda ha estat aprovada en el marc de la reunió celebrada avui per la Comissió Interdepartamental del Despoblament Rural que s'encarrega d'avaluar la situació actual de despoblament d'algunes zones rurals de Catalunya i d'impulsar la coordinació i priorització de les polítiques en els diferents àmbits de Govern que incideixen a atenuar les causes del desequilibri demogràfic i territorial del país.

 

El Centre de Recuperació de Tortugues de l?Albera (CRT Albera) i l'associació CreatiBio, amb el suport de l'associació La Sorellona, van organitzar diumenge dues accions de voluntariat a la zona de cala Montjoi, al terme municipal de Roses. En el marc del programa Libera de SEO/Birdlife i Ecoembes, les dues recollides han permès retirar principalment plàstics de diverses mides i burilles

 

L'Indicador mesura l'evolució de la capacitat adaptativa de Catalunya als impactes de l'escalfament global, i ha crescut un 8,74% entre 2005 i 2014. És l´únic treball conegut impulsat per una administració pública per quantificar si un territori s'està adaptant bé al canvi climàtic.

 

Aquest 31 d'agost ha finalitzat el mandat de Ferran Tarradellas com a cap de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Gairebé 8 anys al capdavant d'aquesta Representació explicant Europa i les seves polítiques a Catalunya, i explicant Catalunya i les seves polítiques a Europa. Gran comunicador i entusiasta, Tarradellas sempre ha col·laborat amb els mitjans de comunicació que l'han requerit amb una gran predisposició que des de monSOStenible li volem agrair. Gràcies per tot i molt bona sort.

 

L'Overshoot Day 2020 del conjunt de la Terra arriba enguany el 22 d'agost, 24 dies més tard que l'any passat, tot i que si mirem per països, 60 països han arribat al seu Overshoot durant els primers 5 mesos de l'any. L'Overshoot Day de Catalunya i Espanya es situa a finals de maig, juntament amb Croàcia, Bielorússia, Portugal, Grècia o Xile. Altres països que també han arribat a l'Overshoot el mes de maig són el Regne Unit, França, Itàlia, Japó, Suissa, Nova Zelanda, Holanda, Alemània i ISrael. Segons aquests c+alculs, en els primers 5 mesos de l'any ja hauriem consumit els recursos de tot l'any i estem vivint en deute ecològic. El dia de la Terra Overshoot marca la data en què la demanda de recursos humans i serveis ecològics en un any determinat supera el que la Terra pot regenerar en aquest any. Mantenim aquest dèficit liquidant les existències de recursos ecològics i acumulant residus, principalment diòxid de carboni a l'atmosfera. El Earth Overshoot Day està organitzat i calculat per Global Footprint Network , una organització internacional de recerca que proporciona als responsables de la decisió un menú d?eines per ajudar l'economia humana a funcionar dins dels límits ecològics de la Terra.

 

Un informe de l'Organització Meteorològica Mundial i el Met Office del Regne Unit presentat aquesta setmana apunta que hi ha un 20% de probabilitats entre el 2020 i el 2024 la temperatura anual mitjana global de la Terra augmenti 1,5 ºC respecte els nivells preindustrials definits per al període entre 1850 i 1900, i un 70% de probabilitats que la temperatura mitjana superi en 1,5 ºC els nivells preindustrials en algun dels mesos dels anys 2020, 2021, 2022 i 2024.

Es tracta d'una línia de moda jove, urbana, folgada i còmode tant per dona com per home dirigida a un consumidor

Un regal, en concret, una bossa de mà feta amb texans vells. Aquest va ser el toc d'inspiració definitiu per la Montse Bayén i la Núria Nubiola per crear Back To Eco. Ara, amb l'estrena de la nova botiga al carrer Bruc número 5, en ple centre de Barcelona, es converteix en Infinit Denim, nom que rep del nou teixit ideat per les dues fundadores. "Moda circular, ètica i feta per dones a Barcelona", així es defineix el nou projecte.
Facebook

Entitats
Som Energia
Som Energia - Copyright de - Cooperativa de comercialització i producció d'energia verda sense ànim de lucre que va néixer el 2010 amb el ferm propòsit de canviar l'actual model energètic cap a un de 100% renovable i democràtic.
Joaquim Elcacho, bloc
 - Copyright de - Articles i apunts personals d'un periodista dedicat a la informació científica i ambiental
Psicoambientalia
 - Copyright de - Aquest blog del psicòleg ambiental Manolo Carmona es refereix a la psicologia ambiental, que seria l'àrea de la psicologia que estudia la relació entre les persones i l'entorn. I resulta tan important com influeix l'entorn en les persones com l'efecte que les persones generem en l'entron
WWF/Adena
 - Copyright de - Treballem per un planeta viu i la nostra missió es aturar la degradació ambiental de la Terra i construir un futur en que el ser humà visqui en harmonia amb la natura.
The Ecologist
 - Copyright de - The ecologist és una revista trimestral editada per l'associació Vida Sana, que inclou el butlletí Vida Sana i els diaris BioCultura.
Associació Mediambiental La sínia
 - Copyright de - L'Associació Mediambientla la Sínia, és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la divulgació i el foment de l'agricultura ecològica i hàbits saludables i en la recuperació i conservació del curs baix del riu Gaià.
Fundació Fórum Ambiental
 - Copyright de - Sóm una entitat no lucrativa, que té com a objectiu crear una plataforma de diàleg i col·laboració entre les empreses, les administracions i la resta de la societat, amb la finalitat d'aconseguir conjuntament un model de desenvolupament més sostenible que l'actual.
Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta
 - Copyright de - A l'any 2002 es va fundar l'Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta, fruit de la unió dels primers municipis a Catalunya a implantar aquest sistema de recollida.
Els arbres, entre el cel i la terra
 - Copyright de - En aquest bloc del geògraf Josep Gordi, trobaràs informació i reflexió sobre notícies que afecten els arbres i els boscos així com comentaris sobre boscos de Catalunya i el món que tenen un interès cultural.
Bioarquitectura Mediterrànea
 - Copyright de - L' Associació Bioarquitectura Mediterrània neix amb la vocació d'organitzar el Congrés de Bioarquitectura Mediterrània 2012 a Barcelona.
Oficina Catalana del Canvi Climàtic
 - Copyright de - L'Oficina és l'encarregada de vetllar per la implantació de les mesures contra el canvi climàtic i el compliment del Protocol de Kyoto.
Depana
 - Copyright de - Som una associació catalana que actuem per a la defensa, l'estudi i la conservació del patrimoni natural, alhora que promovem la concepció globalitzadora dels problemes que afecten les espècies i els ecosistemes.
Plantar árboles y arbustos
 - Copyright de - El Blog de Jose Luis, un fotògraf de la natura
Ecologistes.net
 - Copyright de - El portal ecologistes.net va néixer fruit de la inquietud dels moviments ecologistes d'apropar-se a la societat a través d'una eina tan innovadora com Internet.
Fundación Vida Sostenible
 - Copyright de - La Fundació Vida Sostenible te com a objetiu potenciar i desenvolupar en la societat estils de via responsables amb el nostre futur al planeta.
Retorna
 - Copyright de - Retorna és una iniciativa sense ànim de lucre integrada per ONG's ambientals, associacioes de consumidors, sindicats i la industria del reciclat, que te per objectiu promoure la reutilització i reduir al màxim la generació de residus, superant el sistema actual que recicla poc i malament.
Llobregat SOStenible
 - Copyright de - Els col·lectius ecologistes, culturals i socials riberencs del Llobregat, sempre hem reivindicat que cal aturar la degradació que està patint el nostre riu i per aquest motiu hem format Llobregat SOStenible, volem treballar plegats pel reconeixement i la difusió de la importància social i ecològica del riu Llobregat i per demanar el compliment de la Directiva Marc de l'Aigua l'any 2015 sense dilacions ni retallades.
Osmon
 - Copyright de - L'ONG Osmon (Organització Social pel Món) és un projecte se'ns ànim de lucre fundat a Lleida l'any 2018 i dedicat a la reforestació, neteja del planeta i conscienciació de les persones.
Ecodiari
 - Copyright de - Publicació ecologista independent d'actualitat, crítica i anàlisi per a la nova era solar
Agència de Residus de Catalunya
 - Copyright de - L'Agència de Residus té una clara vocació de contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Catalunya i a la protecció de l'entorn i del patrimoni natural, tot impulsant la gestió sostenible dels residus.
CEPA
 - Copyright de - Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius és una associació ciutadana ecologista, independent i científica.
CanNova
 - Copyright de - CanNova ofereix consultoria i formació a les empreses i grups de treball que desitgin millorar les seves habilitats d?innovació envers a un futur sostenible.
Ecologistes de Catalunya
 - Copyright de - La Federació d'Ecologistes de Catalunya, és el fruit d'un procés de coordinació entre entitats ecologistes ccíviques catalanes i plataformes en defensa del territori que es va iniciar el 1996 i que vol servir per reforçar les dinàmiques i lluites ecologistes pròpies de cada associació que en forma part donant-los una projecció a tot l'àmbit territorial del Principat a través de l'intercanvi d'idees i experiències.
Ecoinstitut Barcelona
 - Copyright de - Treballem per assolir fórmules socio-ambientals que desenvolupin accions integradores i tracin les direccions necessàries per afrontar els actuals reptes del segle XXI.
Amics de la Terra Mallorca
 - Copyright de - Amics de la Terra és una associació ecologista que fomenta el canvi local i global cap a una societat respectuosa amb el medi ambient, justa i solidària.
Fundació Abertis
 - Copyright de - La Fundació Abertis és una organització sense ànim de lucre dedicada a promoure la recerca sobre la repercussió de les grans infraestructures en el territori.
Agroterritori
 - Copyright de - AGROTERRITORI és una fundació que treballa sobre la dimensió espacial de les activitats agràries. Té com a finalitat principal promoure el coneixement d'iniciatives encaminades a la preservació, desenvolupament i gestió dels espais agraris en general, i d'una manera especial els periurbans.
Centre de la Propietat Forestal
 - Copyright de - El Centre de la Propietat Forestal (CPF) és una entitat de dret públic amb competències en l'ordenació, el foment i la gestió dels terrenys forestals de titularitat privada.
RIO+20
 - Copyright de - La Generalitat de Catalunya , la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona han impulsat conjuntament aquest web amb l'objectiu de d'apropar a la ciutadania i a tots els actors interessats la informació més rellevant de la Conferència Rio+20. Per conèixer-ho tot sobre Rio+20 i dir-hi la teva, endinsa't al web i fes ús de les eines que et posem a l'abast!
Consell Assessor per al desenvolupament Sostenible
Logotip del CADS - Copyright de CADS - El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya és un òrgan creat per assessorar el Govern i promoure la participació en l'àmbit de les polítiques i actuacions sobre el desenvolupament sostenible.
Instituto de Investigación IMDEA Energía
 - Copyright de - El Instituto de Investigación IMDEA Energía ha sido creado por el Gobierno de la Comunidad de Madrid con el fin de promover y realizar actividades de I+D relacionadas con la energía, con un énfasis especial en las energías renovables y en las tecnologías energéticas limpias.
Medi Ambient, Cultura i Societat
 - Copyright de - Blog de Miquel Mir-Gual, geògraf. Actualment investigador al Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de les Illes Balears, especialitat geomorfologia litoral.
La Fàbrica del Sol
 - Copyright de - La Fàbrica del Sol és un equipament municipal d'educació ambiental que integra una sèrie de serveis dirigits a la ciutadania en matèria d'energies renovables, medi ambient urbà i sostenibilitat.
Territori - Observatori de projectes i debats territorials de Catalunya
 - Copyright de - Territori - Observatori de projectes i debats territorials de Catalunya és un instrument de divulgació i recerca científica que recull tot el bagatge de l'Anuari Territorial de Catalunya que es publica en paper des de 2003 per iniciativa de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT), filial de l'Institut d'Estudis Catalans.
Amnistia Internacional
 - Copyright de - Realitzem tasques d'investigació i emprenem accions per impedir i posar fi als abusos contra el drets civils, polítics, socials, culturals i econòmics.
Eco-union
 - Copyright de - eco-union és una associació que ofereix serveis d'ecologia aplicada i desenvolupa projectes en cadascuna de les seves àrees d'actuació.
Barcelona Climate Change Talks 2009
 - Copyright de - La Conferència de Barcelona va acollir més de 4.000 delegats de diversos països i observadors internacionals per tal d'arribar a un text de possible acord a la Conferència de les Parts COP15 que tindria lloc el desembre del mateix any a Copenhaguen.
Oceana
 - Copyright de - Oceana es l'organització internacional més gran centrada exclusivament en la conservació dels oceans, la protecció dels ecosistemes marins i les espècies amenaçades.
ECOportal.net
 - Copyright de - Portal d'Internet en castellà dedicat al Medi Ambient, la Natura, els Drets Humans i la Qualitat de Vida.
Aproma
 - Copyright de - APROMA és una organització no governamental de caràcter independent que reuneix un important nombre de professionals dedicats de manera exclusiva al medi ambient i que procedeixen d'àmbits molt diversos: Empreses, Administració central, autonòmica i local, universitats, etc.
Som lo Que Sembrem
 - Copyright de - Som lo que Sembrem és la Plataforma creada per donar suport a una Iniciativa Legislativa Popular que aturi els cultius i aliments transgènics a Catalunya.
Santuari Ecològic del Castell de Gallifa
 - Copyright de - L'únic temple del món dedicat a la Mare de Deu de l'Ecologia s'aixeca a partir de la reconstrucció de l'ermita romànica del Castell de Gallifa el 1985.
Associació Catalana de Ciències Ambientals
 - Copyright de - L'Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA) està constituïda per professionals i estudiants de l'àmbit del mediambient que tenen la vocació de potenciar d'adequada integració de les Ciències Ambientals en la recerca, la docència, el món professional i el conjunt de la societat en general.
Back to eco by Infinitdenim
Back to Eco - Copyright de - Moda circular, ètica i feta per dones, a Barcelona
Col·lectiu Ecologista Bosc Verd
 - Copyright de - El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd (CEBV) és un grup ecologista de l'Alt Penedès totalment independent, sense vinculacions de caire polític ni econòmic.
Ecoserveis
 - Copyright de - Ecoserveis, referents en cultura energètica és una associació sense ànim de lucre que treballa a cavall entre la recerca pura i la comercialització de la tecnologia de les energies renovables, l'eficiència energètica i el medi ambient en general.
Aigües, aires, llocs
 - Copyright de - L'espai de Medi Ambient de les emissores de la Generalitat. Perquè l'ésser humà depèn del medi, a Catalunya Informació ens en ocupem.
Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC)
 - Copyright de - El CTFC treballa en contribuir a la modernització i a la competitivitat del sector forestal, al desenvolupament rural i la gestió sostenible del medi natural
The Venus Project
 - Copyright de - El Projecte Venus advoca per una visió alternativa d'una civilització mundial sostenible a diferència de qualsevol nou sistema socioeconòmic que ha passat abans.
Greenpeace
 - Copyright de - El nostre objectiu es protegir i defensar el medi ambient i la pau, intervenint en diferents punts del planeta on es cometen atemptats en contra de la natura.
Fundació per la Prevenció de Residus i Consum
 - Copyright de - La Fundació és una entitat sense ànim de lucre i d'àmbit català, que ha estat impulsada per les entitats ecologistes i cíviques de la Federació d'Ecologistes de Catalunya, a través de la Plataforma Cívica per a la Reducció de Residus, el Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius i l'empresa Urbaser.
Grup de Defensa del Ter (GDT)
 - Copyright de - El Grup de Defensa del Ter (GDT)te l'objectiu de recuperar la vida i l'entorn de la Conca del Ter.
UAB Ciències Ambientals
 - Copyright de - A la UAB s'imparteixen titulacions d'àmbits tan diversos com l'humanístic i artístic, el social, el de la salut, les ciències experimentals i les biociències i les enginyeries.
Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC)
 - Copyright de - L'ADENC és una entitat ecologista que té com a fi general la defensa i l'estudi del patrimoni natural.
Societat Catalana d'Educació Ambiental
 - Copyright de - La SCEA és una associació creada l'any 1985 per tal d'impulsar una educació renovada que contribueixi a formar ciutadans capaços d'analitzar la problemàtica socioambiental i donar-hi respostes.
Plataforma contra la contaminación acústica de las campanas
 - Copyright de - Plataforma que exigeix la supressió de les tocades de les campanes a nivells mínims perquè són una imposició acústica que, com a imposició, atempta directament contra la llibertat de les persones.
El medi ambient
 - Copyright de - El medi ambient" és un programa que s'emetia per TV3 de dilluns a divendres des del 1929 fins el 2014.. El seu objectiu era tractar els temes ambientals de forma àmplia, incidint tant en flora, fauna, espais naturals, residus i contaminació com en economia, recerca, innovació empresarial i altres àmbits
Acciónatura
 - Copyright de - Acciónatura és una ONG catalana dedicada exclusivament a la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat mitjançant la protecció i recuperació dels espais naturals i la sensibilització i implicació de la societat.
Setem
 - Copyright de - A SETEM creiem que un món més just és possible, per això treballem juntament amb nombroses organitzacions de base dels països del Sud i amb d'altres ONGs i moviments socials del Nord que també lluiten per un ordre econòmic i social més just.
sostenible.cat
 - Copyright de - Sostenible.cat és la revista portaveu de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, impulsada per la Diputació de Barcelona.
Vida Verda
 - Copyright de - Una hora de ràdio destinada a explicar canvis de vida.L'experiència de persones i iniciatives populars per mostrar els camins que condueixen cap a una Vida Verda
Torres & Earth
 - Copyright de - Torres & Earth és el programa ambiental que el celler Família Torres implementa des del 2008 per adaptar-se al canvi climàtic i contribuir a reduir les emissions de CO2, un dels gasos causants de l'escalfament global.
COAMB
 - Copyright de - El Col.legi Oficial d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) agrupa persones que exerceixen la professió dins el territori de Catalunya.
Associació Hàbitats - Projecte Rius
 - Copyright de - L'Associació Hàbitats: grup per la conservació de l'entorn natural - té com a objectiu d'engegar i vehicular diferents iniciatives i projectes: